Деси Тенекеджиева осъди Слави след 5 г. дела, той: Ела ме залей с вода!

Актрисата завела дело за обидни шеги в ефир
Обновена: 17 авг 2020 09:45 | 17 авг 2020 09:17, Александър Попов
284
Деси Тенекеджиева осъди Слави след 5 г. дела, той: Ела ме залей с вода!
Снимка: БГНЕС

Актрисата Деси Тенекеджиева осъди шоумена Слави Трифонов, след като 5 години води дела срещу шоуто. Тя определи съдебното решение като победа и много важна крачка. На втора инстанция актрисата загуби делото, но с особено мнение, след което окончателно печели във ВКС.

Деси съобщи за развоя на събитието с дълъг пост в социалните мрежи.

"Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка.

Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна.

И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: "Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш".

Е да... беше прав, но не напълно.

Сагата продължи повече от 5 години- първа инстанция, втора и накрая ВКС..

Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.

Да, за таксите и разходите също беше прав - бяха много и големи. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта. И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива "шеги" трябва да има достоен отговор", написа Тенекеджиева.

Парите тя ще преведе на Фондация "Стоян Камбарев", с която тя вече 12 години подпомага млади и талантливи български творци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
10
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Прави я по известна отколкото заслужава ,следва тя да му плаща ама нейсе.Сухара си е сухар.
134
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Парите тя ще преведе на Фондация "Стоян Камбарев", с която тя вече 12 години подпомага млади и талантливи български творци."Целите 1200 лева ...
133
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До RoВиновна, Да не е ставала актриса и да не се обижда. От 1970-та година се правят корекции.
132
4
 
30
 
! Отговори
Ro преди 3 години
За друго иде реч - да се тъпчеш с бургери и мазнотии е въпрос на избор, кривият нос и останалите лоши лицеви черти са генетични. Не си ги е избирала тя, така е родена. Не виждам защо някой трябва да се подиграва за неща, за които жената не е виновна?! Все едно да се подиграваш на някого, че е късоглед, с рядка коса, големи уши и т.н. Никой не казва да й се обяснява, че е неземна красавица, щото не е, ама точно за неща, за които тя е съвсем безсилна, е адски долно и грозно да се гавриш.
131
21
 
7
 
! Отговори
Mda преди 3 години
Госпожата от снимката трябва да работи върху егото си. Прекалено е голямо и и пречи. И защо казва къде ще дава парите. Аман от показност...
130
2
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Тенекеджиева срещу Главата Чалгиева!От хубав,по-хубав!И все пак избора е лесен,даже и за съда!
129
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същият Трифонов унижаваше един от актьорите си. Той знаеше какъв е и го караше да се прави на травестит.
128
4
 
12
 
! Отговори
Трола от гурътъ преди 3 години
Преди 25 години горе-долу (около Виденовата зима) тази "актриса" въпреки недостатъците си беше играчка на елита(мутри, полютици и подобни). След това изпадна в забрава и сега явно търси медийно присъствие.То че Тъпоглави е долен чалга *** е долен...Но тук е точно историята за КУКАТА и КРИВОТО УЧИНДОЛСКО ДЪРВО.
127
1
 
6
 
! Отговори
Красавицата и Звяра преди 3 години
Така , както триете коментари , така да ви се изтрие и сервилното съзнание , та белким замязате на нормални !
126
1
 
16
 
! Отговори
съдебна система преди 3 години
Сега 2 рата инстанция да заплатят и те към ответника и те една равна сума. Те над закона ли са? Ремонт голям на СС трябва. Не може елементарни дела да се точат по 5 г. Съдиите трябва да отговарят вкл и със затвор за изкривени решения.
125
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасен ден, чудесна новина....
124
5
 
12
 
! Отговори
До Коко преди 3 години
Ти пък щото си манекен а? Ама си някоя анонимна мишка и никой не се занимава с теб . Но ако беше известен по някаква причина , дългия плехар сигурно щеше да си прави предаванията на твой гръб ......
123
4
 
36
 
! Отговори
Шорти преди 3 години
Този дълъг стар злобен чичак всяка вечер в продължение на години обиждаше кого ли не от ефира .... Ако сега всеки обиден заведе дела срещу него, до края на годината е фалирал. И без това вече събира стотинки такса за да му гледаме телевизията .
122
18
 
24
 
! Отговори
Коко преди 3 години
До ком.129 абе човек тя е плашещо грозна това същество ако ти излезе късно вечерта с една маруля до главата и 10 коршума да ти леят не могат да ти съберат уловото
121
7
 
33
 
! Отговори
Pepi преди 3 години
Браво, този плешивец си е помислил, че е над закона, но всеки си намира майстора.
120
0
 
21
 
! Отговори
до ходом марш преди 3 години
Съдът присъжда единствено парично обезщетение, това не е наказателно , а гражданско-правно дело и никой не ходи в затвора....
119
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по принцип съм съгласен с Деси, макар че за да преценим дали си е струвало трябваше да напише колко е присъденото и обезщетение. Ако е 2-3 хил. лева, то не си струва, бълха го ухапала Дългия с толкова. Ако е с повече нули, тогава може и да го заболи повече, но като знам, че у нас за убит човек дават по 20-30хил.лв..Другото, което трябва да се случи е абсолютно всички , с които този се гаври да почнат да го съдят-Лили Иванова, Веждито, Володя Стоянов и др.,само че те се оплакват само по медиите
118
12
 
12
 
! Отговори
!@#$ ДО 129 преди 3 години
Сега, коментарите си имат някакъв фундамент. 130 коментара и НИТО ЕДНО ИМЕ НА ФИЛМ или ТЕАРТРАЛНА ПОСТАНОВКА ?!?! Какво точно и накърниха на тази женица?
117
12
 
1
 
! Отговори
ходом марш преди 3 години
Сега не разбрах, Каскета сега може да прибере Славчо в затвора, така ли?
116
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ивановПостроих си къщичка, имам си евтина кола, карам си я, кефя се на живота, вечер ходя на пиано бар с приятели, понякога си тръгвам с някоя млада мадама ...О да - дарявам по 2-3 000 лева на година, помагам на семействтото си, на приятелите си и на случайни хора, ако преценя, че си заслужават, да им се помогне, а не са поредните използвачи? Какво очакваш от мен? Да ичлекувам рака? Да построя 2 болници, да нахраня и подслоня всички гладни? Абе исками се, ама някак си не мога.