Основните житейски правила на Бил Гейтс

Аз съм учтив и смирен, обясни основателят на "Майкрософт"
5 яну 2021 15:29, Петя Славова
58
Основните житейски правила на Бил Гейтс
Снимка: БГНЕС

Списание "Esquire" публикува някои от основните правила на основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс.

Не съм арогантен. Точно обратното. Меланхоличен съм. Аз съм учтив и смирен, споделя бизнесменът, цитиран от БГНЕС.

Да предположим, че добавите две години към живота ми, при условие че отида в бизнес училище. Не мисля, че бих могъл да направя нещо по-добро.

Да харчите разумно пари е също толкова трудно, колкото и да ги печелите. В бъдеще планирам да се занимавам със смислено раздаване на пари, ако, разбира се, все още имам какво да раздавам.

Бизнесът е страхотна игра: постоянна конкуренция и минимум правила. А победата в тази игра се измерва в пари.

Трябва да кажа, че съжалявам президента на Съединените щати. Моето име често е в копилиста на писмата, които му изпращат. Мисля, че за него е още по-трудно да се справи с имейлите си, отколкото за мен.

Успехът не учи на нищо. Той само убеждава умните хора, че трудно могат да се провалят.

Наскоро отидох на ресторант. Един мъж дойде при мен и започна да ми иска пари. Смутих се много. Тогава той ме помоли да погледна страницата му в Интернет. Не знам дали имаше такава или не, но толкова ми хареса тази алтернативна молба, че дадох на човека пет долара.

Животът става много по-забавен, ако подхождате творчески към всички негови предизвикателства.

Изненадващо, Мелинда (съпругата на Бил Гейтс) ме помоли да се оженя за нея. Това е много странно, защото абсолютно противоречи на моите рационалистични разбирани за брака.

По-добре е детето да се застоява пред компютъра, отколкото пред телевизора.

След няколко години компютрите ще имат личност и вероятно идиосинкразия. Те ще разберат вербални команди. Те дори могат да проявят съчувствие, когато сме разстроени. Но това не означава, че наистинаще могат да мислят… засега.

Не обичам конференции на екзотични места. Усещането ми е, че колкото по-хубаво е мястото, толкова по-малко работа се свършва.

Когато бях млад, исках да бъда най-добрият шахматист в света. Исках партньорството между IBM и Microsoft да оцелее в полза на всички, но и това не се получи. Има хора, които исках да наема на работа, но не успях. Като цяло в живота си имам достатъчно разочарования.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Кратун преди 3 години
Ционизъм, еврейски фашизъм и геноцид, чрез ваксинации над бедните - май това са истинските му правила. Преди време Бил Гейтс категорично заяви, че неговите деца не е нужно да се ваксинират, защото не били в рискова група!
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми харесва че бизнеса има минимум правила и става дума само за пари. Има толкова много начини да вземеш парите на някого, защо трябва да се криеш като се представяш за бизнесмен, кажи си направо парите или живота и готово, ама не, дай сега да се правиме на много готини и начетени кумпетенти..
45
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е сладунчестия Кермит Жабока, любимеца на шоусценариста.
44
0
 
0
 
! Отговори
46 преди 3 години
До ПроСоТо 46Явно си проспал тез години когато големите чудовища mainframes бяха заменени от персонални компютри и IBM отиде да търси Бил Гейтс да им пише операционната система. След това дойдоха киллер апликациите които затвърдиха на Микрософт световната доминация.
43
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До ВеликСимпатяго,работил съм с компютри и програмиране много ПРЕДИ да се появят неговите "Джамове"!!!!!!ДА,има принос хитрягата,но..-ТОЙ НЕ Е "истината"!!!!!!..Можехме и без него!-НИКОЙ НЕ може да спре прогреса!..И Прогреса НЕ ПРИНАДЛЕЖИ на ЕДНА ОТДЕЛНА личност!!!!!!!../номера е кой ще ЯХНЕ ВЪЛНАТА!/
42
0
 
2
 
! Отговори
Bili преди 3 години
До 33- да те са от по-добър "генетичен материал"...както царете едно време -назначени от бог и със синя кръв...Това е тяхната позиция и поради тази причина изтребиха хиляди "слабоумни" в щатите с кастрация и експерименти миналия век. Сега имат технологии...А всички ние в БГ сме лош материал. Освен онзи чичко с кривото лице социолога...той е от вътрешния кръг...
41
2
 
2
 
! Отговори
Смиреният Били... преди 3 години
....ахахахахахахахха!! Мбухахахахахахахахахахаха, паднах от стола, ахахахахахахахахаха.
40
6
 
3
 
! Отговори
Велик преди 3 години
Аз съм му съвременник. Колкото той е дал за човешкия прогрес не можете да си го представите. Затова най-добре си затрайте и не се излагайте с глупостите си.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не е лекар, нито има здравно образование. Не е завършил дори информатика. Не е и истински програмист, а копирач на код. Единствено хитростта, комбинативността, добрите му адвокати и лицемерието и гъ*облизането са му донесли слава и богатство. Не може да се мери с Джобс, Ричи или Торвалдс, а сега се изживява и като шеф на СЗО. Всичко е постигнато с корупция и задкулисни игри, както винаги.
38
0
 
3
 
! Отговори
theglobal преди 3 години
Капитализмът почва и е на основа евреите. Евреите са религиозно и етнически неутрални, феодално и политически независими, има ги във всяка страна, и така им е позволено да правят търговия в световен мащаб, между враждуващи религии и страни. Тази търговия дава право и на евреи да произвеждат, като им пласират производството. И финансират. И имат полза, в светът едни да са бедни, а други по богати, едните работят, а другите купуват. Живковистите смятаха бартерната търговия за срамна, искаха свободна търговия. Добре, ще купим каквото ни трябва от запад, но те няма да купят от нас. А бартерът ги з
37
1
 
1
 
! Отговори
коомунист реалист преди 3 години
Заради есе от 1843 г. упрекват Карл Маркс, че е антисемит. В това есе, той защитава евреите да имат религия, че това да имаш религия не нарушава либералният ред. Но все пак, той подхвърля, че всички са евреи в капитализмът, че християните са станали евреи. Защото ревнивият Бог на евреите са парите, заявява Маркс.
36
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
оле мале!!!!..Тоя бил толкова "СМИРЕН",че "смиреността" му му донесла ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ,които тая креатура НЕ МОЖЕ да изхарчи и за десет живота!!..Но бил "смирен и учтив"!..Същински "христиенин"..
35
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 3 години
Унгарската и пражката революции, бяха започнати от комунисти неевреи срещу болшевици евреи. 10 ноември и другите преврати по него време, бяха пълна победа на евреите в ком партиите, в съглашение с евреите от атлантическата империя. Опиянени от парите и жадни за пари и сила власт. 'La Morale Dell'Immorale' Ционстката троянски вирус се закача и действа в държава с евреи, и такка не успя да направи цветна революция в Китай и Куба 1989г. Не може и във Венецуела и Латинска америка сред сегрегираното
34
3
 
7
 
! Отговори
Бил г преди 3 години
Принципи:1. Участвай в лаборатория, която произвежда и модифицира вируси2. Пусни вирус и умори населението / за да ти е по-спокойно и да не ти се мотаят разни хира из краката/3. Пусни ваксина и им събери парите и пак ги остави да *** от вирус.
33
3
 
3
 
! Отговори
пазете младите иДЕЦА преди 3 години
Да отбележим че Бил Гейтс е хванат в колата си с малко момче на задната седалка в компрометиращо положениеЗавземането на властта от Хазарската мафия чрез използването на фалшивата пандемия КОВИД 19 се провали зрелищно и сега разплащането започва, твърдят източници на Пентагона и азиатското тайно общество. Белите шапки са започнали незабавна офанзива чрез убийството на военачалника на йезуитите и черния папа Адолфо Николас, днес Емил Кало.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да използвате псевдовируса и за медицинска криза, за да нарушавате закони на ИИ, с мед. цикли от сорта наНикой не му дреме, мене изобщо не ми дремеако тоя цикъл идва от МУ София.Сори, има предложения за закони на ИИ и не става, не ми пука на кой професор какви големи цици имала майка му в децката градина и за това му се сторило, че може да ги дрънка такива
31
2
 
8
 
! Отговори
СТАТИСТИКА преди 3 години
Случайно е монополист в софтуера, и още по случайно баща му е адвокат на Рофелерови, а дядо му е бил шеф на федералният резерв - централната банка.
30
3
 
7
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Това е истински филантроп който милее за здравето на всички хора, "дарявайки" милиарди за развитие на ваксини...в същото време вярва че населението е твърде много трябва да се намали...за да спасим света...но самият той има 3 деца...
29
0
 
4
 
! Отговори
Bili преди 3 години
Интересна личност...има нов филм от Джеймс Корбет - Кой е Бил Гейтс...Там има доста любопитна информация с доста референции.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основните житейски правила на Бил Гейтс------------Малцина от коментиращите заят как Наистина тази "шушулка" стана милионер!Първо гепа готова Операцина с-*** и я представи за своя, а майка му заемаща водеща позиция я лансира и утвърди...Потърсете из нета как е стигнал до тук!

Спонсорирани публикации