Основните житейски правила на Бил Гейтс

Аз съм учтив и смирен, обясни основателят на "Майкрософт"
5 яну 2021 15:29, Петя Славова
58
Основните житейски правила на Бил Гейтс
Снимка: БГНЕС

Списание "Esquire" публикува някои от основните правила на основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс.

Не съм арогантен. Точно обратното. Меланхоличен съм. Аз съм учтив и смирен, споделя бизнесменът, цитиран от БГНЕС.

Да предположим, че добавите две години към живота ми, при условие че отида в бизнес училище. Не мисля, че бих могъл да направя нещо по-добро.

Да харчите разумно пари е също толкова трудно, колкото и да ги печелите. В бъдеще планирам да се занимавам със смислено раздаване на пари, ако, разбира се, все още имам какво да раздавам.

Бизнесът е страхотна игра: постоянна конкуренция и минимум правила. А победата в тази игра се измерва в пари.

Трябва да кажа, че съжалявам президента на Съединените щати. Моето име често е в копилиста на писмата, които му изпращат. Мисля, че за него е още по-трудно да се справи с имейлите си, отколкото за мен.

Успехът не учи на нищо. Той само убеждава умните хора, че трудно могат да се провалят.

Наскоро отидох на ресторант. Един мъж дойде при мен и започна да ми иска пари. Смутих се много. Тогава той ме помоли да погледна страницата му в Интернет. Не знам дали имаше такава или не, но толкова ми хареса тази алтернативна молба, че дадох на човека пет долара.

Животът става много по-забавен, ако подхождате творчески към всички негови предизвикателства.

Изненадващо, Мелинда (съпругата на Бил Гейтс) ме помоли да се оженя за нея. Това е много странно, защото абсолютно противоречи на моите рационалистични разбирани за брака.

По-добре е детето да се застоява пред компютъра, отколкото пред телевизора.

След няколко години компютрите ще имат личност и вероятно идиосинкразия. Те ще разберат вербални команди. Те дори могат да проявят съчувствие, когато сме разстроени. Но това не означава, че наистинаще могат да мислят… засега.

Не обичам конференции на екзотични места. Усещането ми е, че колкото по-хубаво е мястото, толкова по-малко работа се свършва.

Когато бях млад, исках да бъда най-добрият шахматист в света. Исках партньорството между IBM и Microsoft да оцелее в полза на всички, но и това не се получи. Има хора, които исках да наема на работа, но не успях. Като цяло в живота си имам достатъчно разочарования.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25: Човека си го е казал: Бизнесът е страхотна игра: постоянна конкуренция и минимум правила. А победата в тази игра се измерва в пари. - Явно той е много добър в тази игра, това е!
26
1
 
2
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
До ТошоАраби, Американци и въобще всички религиозни хора. Горе долу 70% от населението. Без религия света ще потъне в мир, спокойствие и прогрес.
25
1
 
5
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
Бил уж много пари раздава, а все си стои най-богатия човек, поне до неотдавна беше такъв. Как става това не ми е ясно.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петър, ти си прав!Повечето хора, които са ме наранявали, са с ниско ниво на интелигентност, да не кажа с две мозъчни клетки! Те са с примитивно , ограничено мислене и причиняват само страдания на другите хора а и съсипват собствения си живот, правят нещастни децата си! Някои са пропаднали алкохолици, наркомани, психопати. Каква е ползата от съществуването им, с какво могат да са полезни?? От такива хора няма смисъл на земята и по-добре да ги няма!
23
0
 
1
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
До предходнияЧудя се само от кого да почне, а ти кво ще кажеш....!?!
22
2
 
7
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Само една критика имам за него. Не успява да намали световното население. Всяка година расте. Алооо айде стягай се. Земята ще е много по-добро място с 2 милиард вместо с 8.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам нужда от една личност за приятел като компютър или смърт телефон , защото в реалния живот вече няма нормални хора! Всички озлобяха и полудяха, защото да си човек вече не е на мода!
20
7
 
7
 
! Отговори
Питър преди 3 години
На хората, които твърдят, че Гейтс искал да намалява населението. Точно обратното е - големите капиталисти искат да увеличават населението, за да продължават да играят играта на пазар и пазарни дялове.... А и да го намали - какво? За повечето от вас няма да ми е мъчно, тъкмо глобалната мрежа ще се разтовари от сума ти ненужни сайтове и постове. Даже предлагам да го намаляват с тестове за интелигентност - само решилите вярно да продължат да живеят. Съгласни?
19
0
 
0
 
! Отговори
5 до 10 преди 3 години
Верно, не се сетих..
18
3
 
9
 
! Отговори
V преди 3 години
Стив Джобе е още по краен към кетапостроенето. Той казваше Аз искам да плащам за конкретни знания които на мен ми трябват а не да ми губят времето пет години за кетап.После напусна университета и стана богат.А Бил Гейтс му открадна графичния интерфейс.Бил Гейтс е най обикновен крадец но благодарение на тая кражба цените паднаха и компютрите станаха по достъпни. Така или иначе и двамата се отказаха от виши кетапи и започнаха от гаража за да стигнат върха.В българия се почва от нарязване на заводи
17
0
 
3
 
! Отговори
мдаа, добър вечер! преди 3 години
Учтив и смирен като Вежливия лос от онзи виц.
16
0
 
5
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Бъра-бъра, сто чадъра.
15
3
 
14
 
! Отговори
Мечо Пух преди 3 години
основно правило -при всяка възможност да намаля населението на земята .Както казва Мечо Пух -колкото повече ,толкова повече!Ако успея да убия 500 000 милиона човека поне берекет версин!Важното да се действа за каузата .Моят господар Луцифер ще ме награди подобаващо .Пари бол мога да подкупя всеки и всичко ,ако измрат 3-4 милиарда получавам бонус точки от сатанаил !
14
3
 
2
 
! Отговори
Интекект преди 3 години
Хората разбират единствено и само чрез доминация!!!
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когат човек се налапа с пари и му става скучно да бъде арогантен и активен, и го избива на мъдри мисли. И започва да проповядва мир, защото него така го устройва. Вместо да дава данъците на държавата, си измисля фондации и борба за борба със световните проблеми, та никой да не може да му хване спатиите. Един вид парите са си негови и той ще ги хвърля за безумни каузи, а не държавни търтеи. Появи се по-переспективно поле на изява от дигитализацията - пандемиите.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У. Б. И. Е. Ц.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой който има микрософт адрес знае ли че не се изтрива повече!!!
10
3
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Мда, няма да е лошо компютрите да станат личности и да имат душа, че и тях да ги ваксинира, за да може да ги контролира.----компютрите вече си ги контролира, не бери грижа .
9
6
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
ех мъко л*берална...*** така е бе. учтив и смирен е. и съвсем учтиво и смирено открадна DOS от IBM и Windows от Mac. Тихо, учтиво и без излишни емоции.
8
9
 
10
 
! Отговори
В преди 3 години
Тоя е самия дявол