Ники Кънчев: Аз бях в ада, загубих дете

И все пак "това ангелче е всеки ден до мен", заяви той
11 фев 2024 22:00, Нели Христова
26
Ники Кънчев: Аз бях в ада, загубих дете
Снимка: БГНЕС

"Аз бях в ада. И то когато си на екран, когато си щастлив, половината зрители те обичат, другите - не. Това ми се случи, когато всичко беше много публично - изгубих дете", просълзи се Ники Кънчев, докато разказваше личната си трагедия пред Светослав Иванов в "120 минути" по Би Ти Ви.

Така отговори донякъде на въпроса за каузите, които защитава всеки ден, грижейки се чрез кампании за болни деца, които се нуждаят от подкрепа. По думите му обаче едва ли загубата на неговото дете е причината за неговата ангажираност.

И все пак "това ангелче (загубеното му дете - б.р.) е всеки ден до мен. Казвам му добър ден, лека нощ. Най-голямото богатство е сестра й (дъщеря му Мари София - б.р.), която е жива и здрава, но то върви с най-голямата болка", каза още Ники Кънчев.

Наскоро получил покана във фейсбук: "Купи подарък от майка на дете с увреждане". Влязъл веднага и написал: "Скъпи майки, вие сте героите, вашата битка е всеки ден". И оставил телефона си който има нужда, да му звъни.

При тези думи Светослав Иванов стана и прегърна Кънчев. Двамата всъщност се познават от години, когато 19-годишният Иванов отишъл при него да се учи на журналистика.

"Опитах се да те вкарам в шоубизнеса, пращал съм те на интервю с "Алфавил" в Пампорово, там бяха и "Бакара"", разказа Ники Кънчев

Няколко години по-късно, когато и двамата са в "Дарик", Кънчев кани Светослав Иванов за сценарист в първото издание на "Стани богат" по Нова тв.

"Стани богат" е като републиканско или европейско по знания - едни малки бурмички, които си ги виждал по някакъв път, идват точно на това място и дай боже да се спечелят големи суми, каза популярният журналист за играта, която отново ще води, но вече по Би Ти Ви.

Навремето било голяма изненада, когато едно дете от Червен брег, както му викат, да влезе във Факултета по журналистика, разказа Кънчев. Сравни го с кастинг за международен филм, нещо, което днес направи Мария Бакалова.

Подготвил го проф. Христо Будевски, който братът на Ники Кънчев срещнал във влака от София до Червен бряг. През месец май професорът казал на Кънчев, че е готов за студент, но във Велико Търново, за журналистиката не му знаел подготовката. "Откъде тази смелост, аз казах не", обяснява тв водещият.

Навремето майка му и баща му слезли много бедни на гарата в Червен бряг, където изграждат къщата си от нулата. "Това трудолюбие и постоянство го научих от тях. И добрите сърца. Майка ми все казваше: За нас да има, но и за хората."

Като младеж Ники Кънчев ходел нагоре-надолу с един ВЕФ, слушал "Свободна Европа" на румънски, където румънските водещи пускали и музика. Той знаел имената им и когато отишъл да снима "Стани богат" в Румъния (там започват първите снимки на шоуто - б.р.), ги потърсил, за да им каже, че те са били първите му учители. Те обаче били починали.

"Стани богат" тръгва по Би Ти Ви с Ники Кънчев от 19 февруари и ще се излъчва всеки делничен ден от 18 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 месеца
Чак сега разбирам защо телевицията ни БНТ е като бюджена и държавата ни. Те раздават пари, в игрите на които са водещи. Такива като този от Берковица, Джарото им, Никито им от Червен бряг, а после Кошлуков, генералният им директор отново ще лежи в една килия с куката им Ахмедчо от ДПС-то. Така е, като управляваш нещо, което има загуби за около 40 милиона, съвсем естествено е да правя аналогия с някогашното Кремиковци АД на Сашото им Томов.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички така наречени БГ "звезди" си умират да се появят в някое предаване и да започнат да ревът и да карат хората да ги съжаляват.
15
0
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 3 месеца
Да си прави рейтинг с такива истории не му прави чест. Иначе то е ясно, че всичко е за да се върне в полезрението на масата и да предизвика симпатии. Защото покрай онези комерсиални про*с*т*отии като Биг Брадър май рейтингът му поспадна.Не отричам, че сигурно е било много тежко, но точно сега и по този начин ли трябва да го разказва? И дж*урналята само това чакат - нова сензация за тях.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Предаването трябва да се казва - " Стани беден " щото почти никой не взима повече от 2-3000лв,а най-редовно падат и на по 500лв.
13
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ako е загубил дете, кой е бащата?
12
2
 
2
 
! Отговори
ШАМАН МУАМАР ПОТЪР преди 3 месеца
Императора на целият континент АФРИКА Муамар Кадафи преди да умре има публично изказване цитирам го по памет:АЗ МУАМАР КАДАФИ ХАРЕСВАМ ВСИЧКИ АНГЛИЧАНИ,БЪЛГАРИ,АМЕРИКАНЦИ! Единственото НЕ ХАРЕСВАМ ИТАЛИЯ защото дължат стотици милиарди долари на моята Либия заради италианската военна колонизация на Либия"!СВРЪХСъмнително Албания на сталиниста Енвер Ходжа граничи директно с Либия на Муамар Кадафи по море.!ИСЛЯМОАЛБАНСКИ КОН В УХАН? СУЛТАНЪТ на ТУРЦИЯ създава близнаци Албания и СССР. преди да УМРЕ
11
2
 
2
 
! Отговори
ШАМАНА ИМПЕРАТОР преди 3 месеца
МУАМАР КАДАФИ се САМОНАЗНАЧИ за ИМПЕРАТОР НА целият континент АФРИКА което е НЕВЪЗМОЖНО без подкрепата на чернокожият ШАМАНИЗЪМ пък и тръгна да завоюва чрез думи Западна Европа и Западна Азия Императора на Африка та тъй............Героят на предполагаемото английско ченге Джоан Роулинг е Хари Потъра МУАМАР КАДАФИ а Не Вие българите...След ШОКА от 11.09.2001 шорош неолибералката Джоан Роулинг се ПРЕОБРАЗИ призовавайки ДА СЕ ИЗБИЯТ ШОРОШ,ШОРОШИТЕ и неолибералите...НИКОЙ СТЕ от БКП тире ЦСКА
10
3
 
2
 
! Отговори
Бегом в ТУРЦИЯ преди 3 месеца
АБРА-КАДАБРА АБРАМОВИЧ ИЗЦЯЛО СИНИЯТ НИКИ КЪНЧЕВ фен на отбора на Митьо Гестапото:ЦСКА.......Комунистите си отиват в Западна Европа и САЩ пееше СИНИЯТ ГЕРМАНЕЦ "кръпката" от училището по ХИМИЯ в квартал ПОДУЯНЕ на цесекарчето МИТЬО ГЕСТАПОТО тотален крадец и плагиат на музиката на ГЕРМАНЦИТЕ от Скорпионс....Искал да бъде АЛА-БАЛА ЛЪЖЕЦ от щата АЛАБАМА в САЩ милиционер Васко Кръпката сътворен от БКП на Митьо Гестапото и НОВИЯТ ТИРЕ СТАР НЕЛЕГАЛ от БКП Живков ПОД ПРИКРИТИЕ ТОШО ФАШИСТА
9
8
 
6
 
! Отговори
х преди 3 месеца
Преди почти 20 години пред очите ми една вечер, без значение повода, Ники Кънчев дръпна една трогателна реч как никога няма да се продаде за пари. Действията му после бяха точно обратното. Та, Кънчев, голяма част от "ада" ти сам си го направи, не търси сега съчувствие
8
6
 
0
 
! Отговори
Циганин Абра-Кадабра преди 3 месеца
СИНИЯТ РУСОФИЛ на АНГЛИЯ от ЧЕЛСИ ЛОНДОН НИКИ КЪНЧЕВ безмозъчен фен ПСЕВДОбългарското ЦСКА би трябвало да бъде ОСЪДЕН ОТ МЕЖДУНАРОДЕН СЪД за съучастник в унищожението на целият свят и пречукан с американския АЗОТ което ще се случи все пак но на абсолютно всички свързани с криминалната МАФИЯ БТВ...............Дъртата куртизанката от стария бардак Ники Кънчев ще спасява Мафиотите и Мафията..........до там опряха червените циркаджии от МАФИЯТА от което следва ОТИВАТ В ГРОБИЩЕТО
7
2
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
Номенклатурите нямате никакви основания за оплаквания и сантиментални срещи и изказвания на публични места и в медиите. Вие сте и сте били винаги *** на репресивните органи на властта и затова ви наричат " куки " . Вие сте с ранг на тези, които ни въвличат в корупционните схеми и практики на банките още от края на социализма и тоталитаризма на другаря Тодор Живков . Банка ДСК е точният пример за корупция .
6
2
 
7
 
! Отговори
Вземи тез стотинки преди 3 месеца
СТАНИ БОГАТ!
5
6
 
1
 
! Отговори
знаем, де преди 3 месеца
До АнонименНе са ти подали микрофона! А защо го правиш/ споделяш твоята болка/ или се сравняваш с Ники?
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Знам това от доста години! В един момент от живота бях медицинска сестра на майка си и баща си.Тя - 16 години 90% инвалид с 2 инсулта,той със счупен крак и ампутирани пръсти.Не трябва човешката мъка да се споделя ! Само радостта и щастието заслужават това!!!
3
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не го познавам но ми стана симпатичен с историята си.Успехи!
2
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Комарджия потен с мотиката не е копал :)))
1
9
 
23
 
! Отговори
Точен преди 3 месеца
Този излъга десетки хиляди хора, че играятв безплатна игра в интернет, които после плащаха поне по 1000 лева. Господ си знае работата.