IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Пилешки гърди с пармезанов сос

Лесна рецепта с пилешко

Рецептата Dnes: Пилешки гърди с пармезанов сос

Снимка: iStock

Продукти:

  • 4 броя обезкостени пилешки гърди без кожа 
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 1 чаша течна сметана за готвене
  • 1/2 чаша пилешки бульон
  • 1/2 чаша настърган пармезан
  • няколко сушени домата в зехтин, нарязани (без зехтина)
  • 1 чаена лъжичка подправки
  • сол и черен пипер на вкус
  • сушени босилек и мащерка на вкус

Приготвяне:

  • Разрежете пилешките гърди наполовина по дължината. 
  • Леко ги начукайте с чук за месо. 
  • Овкусете ги със сол и черен пипер. 
  • В добре загрят тиган добавете зехтина. 
  • Сложете месото. 
  • Гответе го няколко минути от двете страни, докато стане златистокафяво. 
  • Отделете го в чиния. 
  • В същия тиган добавете цялата скилидка чесън. 
  • Оставете я за около 30 секунди, за да овкуси останалата мазнина и я премахнете.
  • Добавете в тигана сметаната, пилешкия бульон, пармезана, сушените домати, подправките и сол по желание. 
  • Разбъркайте добре. 
  • Върнете месото в соса. 
  • Оставете соса да заври, след което намалете котлона до средно слаб. 
  • Гответе около 5-7 минути. 
  • Сервирайте.

Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Свободно време
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата