Продукти:
- 4 броя обезкостени пилешки гърди без кожа
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 скилидка чесън
- 1 чаша течна сметана за готвене
- 1/2 чаша пилешки бульон
- 1/2 чаша настърган пармезан
- няколко сушени домата в зехтин, нарязани (без зехтина)
- 1 чаена лъжичка подправки
- сол и черен пипер на вкус
- сушени босилек и мащерка на вкус
Приготвяне:
- Разрежете пилешките гърди наполовина по дължината.
- Леко ги начукайте с чук за месо.
- Овкусете ги със сол и черен пипер.
- В добре загрят тиган добавете зехтина.
- Сложете месото.
- Гответе го няколко минути от двете страни, докато стане златистокафяво.
- Отделете го в чиния.
- В същия тиган добавете цялата скилидка чесън.
- Оставете я за около 30 секунди, за да овкуси останалата мазнина и я премахнете.
- Добавете в тигана сметаната, пилешкия бульон, пармезана, сушените домати, подправките и сол по желание.
- Разбъркайте добре.
- Върнете месото в соса.
- Оставете соса да заври, след което намалете котлона до средно слаб.
- Гответе около 5-7 минути.
- Сервирайте.
Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.