Продукти:
- 450 г бейби спанак, нарязан
- 150 г сирене рикота
- 200 г сирене
- 450 г заквасена сметана
- 5 яйца
- 450 г фини кори за баница
- 100 г разтопено масло
- За заливане на баницата:
- 1 ч.ч. прясно мляко
- останалото количество разтопено масло
Приготвяне:
- В голяма купа комбинирайте млечните съставки, яйцата и спанака.
- Всичко се разбърква много добре.
- Намажете с масло подходяща тава за изпичането на баницата.
- Вземете една кора и я намажете с масло.
- Сложете върху нея друга кора, която също намажете.
- Разпределете от плънката, завийте и сложете в тавата.
- Същото направете и с останалите кори, за да се получи хубава вита или права баница.
- В чашата с млякото добавете разтопеното масло, което ви е останало.
- Залейте баницата.
- Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути или до готовност.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg