Продукти:
- 500 г пресни череши
- 240 мл прясно мляко
- 100 г кристална захар
- 3 големи яйца
- 1 с.л. ром
- 2 ч.л. екстракт от ванилия
- 70 г брашно
- Щипка сол
- Пудра захар за поръсване
- Масло за намазване на тавата
Приготвяне:
- Измийте черешите и премахнете костилките им.
- В блендер комбинирайте млякото, захарта, яйцата, рома, ванилията, брашното и солта.
- Всичко се смила до получаването на хомогенна смес.
- Намаслете с масло подходяща форма за печене.
- Подредете на дъното ѝ черешите.
- Изсипете тестото върху тях.
- Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50-55 минути или докато стане златистокафяв.
- Оставете да се охлади за 20 минути, след което го сервирайте, поръсен с пудра захар.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.