Гозбите на баба са най-вкусни, нали? Всички обичаме рецептите от тефтера на баба, с дъх на детство и щастие. Сред съставките, които задължително присъстват в ястията на баба са подправките. Те придават вкуса, който обичаме и с който свързваме преживявания и спомени.
Да видим кои са тези подправки и ако ги нямаме вкъщи, добре е да си ги купим и да са ни винаги подръка за готвене, за чай или за аромат на детство.
Чубрица
Тази ароматна подправка е типична за българската кухня, затова не е изненада, че я слагаме на първо място в списъка.
С чубрица можем да приготвяме както постни манджи, така и месни гозби. Отива си прекрасно с пилешко, с леща, печива като соленки и хляб, боб, пица.
Риган
Освен че е ароматна билка, риганът има и много полезни свойства за здравето. Той има природни антибиотични качества, като се бори дори и срещу стрептококови бактерии.
Риганът е билка, която се използва широко в нашата традиционна кухня.
Можете да го слагате в ястия с агнешко, свинско, говеждо, зелен фасул, домати, патладжан.
Източник: 5 задължителни подправки от тефтера на баба
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.