IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Фалшивият алкохол е опасен, а не може да се разпознае


Обратно в новината

Коментари

Напиши коментар Коментари

13
Пияч
преди 10 години
Харесвам 4 Не харесвам 0
До рецепта. Добра е рецептата, не не ми харесва пластмасовия бидон. Сипвайте ракията в проверено опушено буре, тя сама ще си се оцвети.
отговор Сигнализирай
12
рецепта
преди 10 години
Харесвам 24 Не харесвам 0
200 кг. мерло + 200 кг. памид. Ронене и мачкане на зърната. Джибра около 350 кг./задължително без чепките/ със захарност около 24 % Бъркане да джибрата минимум три пъти на ден. Варене на голям меден казан с голяма охлаждаща серпентина. Премахване на първия 1 л.. Спиране на ракията при 40 градуса на чучура. Така сварената ракия минимум 3 месеца да диша в бидон с марля отгоре. По желание може да се овкуси с дъбов чипс, стафиди или др.. Резултат - перфектна 50+ градусова ракия. Наздраве !
отговор Сигнализирай
11
макето
преди 10 години
Харесвам 16 Не харесвам 0
да се доизкажа сега годин си варим по 6-700 кила и па не стига пущината
отговор Сигнализирай
10
макето
преди 10 години
Харесвам 16 Не харесвам 0
абре не разбрах тия разрешени 30 литра за месец ли са или за година и за коко човека
отговор Сигнализирай
9
Пияч
преди 10 години
Харесвам 7 Не харесвам 0
До ***. Тези артисти, дето мешат и подменят материала много бързо им намерихме цаката. На един му се случи случка в помещението на казана, та си плати като поп изхабения материал и сега внимава как вари и 5 пъти проверява какво излиза.
отговор Сигнализирай
8
Мукавей
преди 10 години
Харесвам 11 Не харесвам 0
"Годишно за едно семейство по закон са разрешени 30 литра домашна ракия, която се облага с 50% намалена ставка."Смях! Това просто няма как да стане.
отговор Сигнализирай
7
Циганин
преди 10 години
Харесвам 5 Не харесвам 0
Май искат да кажат че не са против сам да си свариш ракия ,а са против тези казани където се варят ракия за продажба ,а знаем всички мантилитета на българина -как да "прекара другарчето" си и слагат всякакви химикали и *** само и само да свалят себестойноста на 1 л ракия и как да я продадат по максимум.Аз миналата година си варих ракия на село и смених 2 -***-таквиз артиста -който претупваха варането на ракия с номера селски ,а какво остава когато не си около тех-каква ли ракия ще ти бутнат
отговор Сигнализирай
6
Пияч
преди 10 години
Харесвам 23 Не харесвам 0
Винаги, когато се зададат празници на светло изпълзяват разни "капацитети", на хонорар на спиртоварната мафия. Точно така - вашия спирт, внос от Молдова + оцветители НЯМА да го пием. Ще пием ракията, която сме си сварили сами с материал от нашите градини. И тази година ще ви покажа един голям среден пръст, а вашата "ракия" си я заврете там, където не го огрява слънце.
отговор Сигнализирай
5
Работлив гражданин
преди 10 години
Харесвам 15 Не харесвам 2
Хаха, гражданята, които ги мързи да свършат малко работа на лозето да не се оплакват, че се тровят. Най-хубавият продукт е този, който сам си произвел, а не пълните с химия *** в магазините!
отговор Сигнализирай
4
Анонимен
преди 10 години
Харесвам 29 Не харесвам 0
Никой не може да ми забрани да си варя домашна ракия и да си приготвям домашно вино!Големите демократи ще ме карат да им пия магазинските ментета от спирт приготвен от захарна тръстика и вода с овкусители и вино с вкус на измита бъчва и ще ми тръбят,че домашното производство е вредно-хайде попътен вятър и да ви няма !!!
отговор Сигнализирай
Новини