Продукти:
1,200 кг свинско контрафиле
600 г пресни печурки
2 глави лук
6 скилидки чесън
сол, черен пипер
2 супени лъжици брашно
50 мл олио
зеленчуков или месен бульон (3 чаши и половина за варене на ориза и около 600 мл за месото)
150 мл течна сметана
Приготвяне:
Месото се нарязва на каренца. Овкусява се със сол и черен пипер и се запечатва от всички страни в тиган с малко мазнина. След като се получи кафява коричка го отделяме от тигана. В същата мазнина задушаваме нарязаните лук, гъби, чесън, брашно.
След това към тях добавяме и бульона и връщаме каренцата. Когато месото е готово и сосът се е сгъстил, махаме ястието от котлона. За гарнитура сварете ориз, като вместо във вода го сварете в бульон. Преди да сервирате, към ястието добавете сметаната и разбъркайте.
Още апетитни рецепти може да видите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.