IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Патладжани на фурна с чесново-млечен сос

За обяд или вечеря, преценете сами и пробвайте

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Продукти:

4 големи патладжана
5 супени лъжици царевично брашно
2 щипки сол
3 супени лъжици подправка за риба (готов меланж)
2 супени лъжици копър
1 кофичка кисело мляко
1 щипка чесън на гранули
4-5 супени лъжици олио

Приготвяне:

Патладжаните се нарязват по дължина. Овалват се в царевичното брашно, предварително смесено със солта, рибената подправка, копъра.

Печете патладжаните в предварително загрята на 200 градуса фурна като ги заливате периодично с олиото. Патладжанът поема доста мазнина, затова доливайте на око.

За соса:

Смесете киселото мляко, чесъна на гранули (по желание може и пресен) и щипка копър се смесват енергично, докато сместа придобие равномерна течна консистенция.

Сервирайте с гарнитура от пресни домати и маслини.

Още апетитни рецепти може да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Миш-маш
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата