Слави плаща 1000 лева на жълтата преса, загуби дело

Слави Трифонов загуби поредното си дело срещу вестник “Шоу” и е осъден да плати 1000 лева
10 дек 2007 18:32,
84
Слави плаща 1000 лева на жълтата преса, загуби дело
Трифонов загуби поредното си дело срещу вестник “Шоу”. Снимка: Булфото

Слави Трифонов загуби поредното си дело срещу вестник “Шоу” и е осъден да плати 1000 лева.

БГНЕС отбелязва, че адвокатите на Трифонов „нямаше как да не се съгласят" с решението на съда „след тригодишно упорство.“

Според агенцията Станислав Тодоров Трифонов отказал да бъде направена независима експертиза за наличие на наркотични вещества в организма му в лицензирана европейска лаборатория в Лозана и Лондон.

Съдът счете, че искането за прекратяване на наказателното производство поради изтекла абсолютна погасителна давност е основателно и следва да бъде уважено.

Съгласно описаното в тъжбата и уточненията към нея в процесна публикация се твърди, че са нанесени обиди и клевети на тъжителя Трифонов.

Въпросната публикация е от 02.10.2004 година и в нея се твърди, че Трифонов е вземал наркотици.

За престъплението, за което е образувано настоящето наказателно производство- по чл.148 ал.2 от НК, законът предвижда наказание глоба от 5 000 лева до 15 000 лева и обществено порицание.

Съгласно чл. 88 ал . 3 от НПК, когато съдебното производство се прекрати, гражданският иск не се разглежда, но може да се предяви пред граждански съд.

Основателно е искането на защитника на подсъдимите за присъждане на съдебни разноски, тъй като на основание чл. 190 ал.1 пр.2 от НПК- когато наказателното производство е образувано по тъжба на пострадалия (каквото е настоящето производство), разноските се възлагат на частния тъжител.

По делото са налице доказателства , че подсъдимият Георги Илиев е заплатил на защитника на петимата подсъдими сумата от 1 000 лева, които представляват направени от него съдебни разноски.

Предвид на горното тъжителят Трифонов следва да бъде осъден да заплати на подсъдимия Илиев сумата от 1 000 лева, отбелязва БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
4civ преди 16 години
Винаги,когато съм гледал този поръчков "шоумен" съм се съмнявал в прекалената възбуда която излъчва.Да сте виждали такова състояние в шоуто на неговия кумир Джей Лено?Повече от ясно е ,че той отдавна е стъпил на бялата магистрала.От този еднопосочен път връщане няма,колкото и пари да имаш!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
napalno sam saglasna s nomer 42.POZDRAVLENIA!
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не мога да разбера защо сте толкова злобни. След като не познаваме личния живот на Слави, не можем да се произнасяме така. Лично аз не вярвам, да се друса, защото ако го правеше, дрогата щеше да остави нескриваеми последици. Това, че е богат и известен не го превръща в наркоман. Никой не ви кара да го харесвате нали? Но недейте да ръсите такава злоба, защото не е приятно. Все едно някой да дойде и да ви каже, че сте наркомани, а после вървете да доказвате, че не сте. Да не говорим, че Слави даряваше парите от спечелените дела за домове, та затова му желая успех. А относно жълтата преса- крайно време е съдът да ги съди, а не да ги оправдава, защото както сега оправдава теаи вестници, така оправдава и престъпниците и затова в България сме на това дередже.
41
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
Vsichki vie koito plyete Slavi Trifonov ste neblagodarnici.Kakvoto i da pravi sas sebe si to si e negova rabota-a ne vasha.No nikoi drug ne pomaga tolkova mnogo na horata kolkoto nego.
40
0
 
0
 
! Отговори
ne razbrah преди 16 години
Нищо не разбрах от статия, кой кого съди и кой е осъден...
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
da ti imam i dovodite na tebe...kak puk reshi che ako ne haresvam slavi trifonov ne sum patriot!?
38
0
 
0
 
! Отговори
Бареков преди 16 години
Слави Трифонов е най-великият българин! Който не го харесва не е патриот и е комплексар!
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И най-големия задръстеняк в БГ знае, че Слави-селяка здраво стреля в носа...
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Dnes.bg проверявайте си източниците. Това е първото дело срещу Шоу, предишното дело беше срещу Шок и беше спечелено от Трифонов точно след такава експертиза. Вие навярно не знаете, но тези експертизи при дела за клевета се плащат от ищеца, а не от ответника или от съда. В неговия случай за общо 6 години дела, съдът и ответникът са поискали толкова много експертизи, че не знам дали бюджетът на сайта ви може да ги покрие.
35
0
 
0
 
! Отговори
te4ko преди 16 години
отказал да бъде направена независима експертиза за наличие на наркотични вещества в организма му в лицензирана европейска лаборатория в Лозана и Лондон.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
slavito iako drusa ot vremeto na kuku-bokluko.togava si izmisli ce za protest sreshtu kriminalnistta ste si obrysne glavata. kriminalnostta si raste i nestaree, a slavito drusa li hrusa. i skube kosmacite zada niama edno kosme za analiz.tea ot jyltata presa da poiskat analiz s detektor na lyjata.i da go pitata koga e sprail da bie maika si v zadnia dvor na selskata im kyshta.kazi be pluzyk, koga prestana da biesh maika si v baniata, be lainio.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
alo antifishista,abe ti akyl imash li? kade smesvash Plujeka sys kakvito i da e pametnici.Ti si po-iskukurigal ot Slafito Trifinofimovich.
32
0
 
0
 
! Отговори
Filkov преди 16 години
Скъпи приятели,Предложението ни към вас е за сформиране на инициативен комитет и откриване на набирателна сметка и събиране на подписка за възстановяване на този и други паметници, свързани с партията и въоръжената борба на българите срещу фашизма. Нека всички желаещи да се включат в инициативата да направят подписка и в своя град да ни пишат на fikov***bsm-bg.org за да им изпратим формуляр. Събраните подписи ще бъдат връчени началото на септември 2008г на министъра на културата от инициаторите и представители на градовете организирали такива подписки. Подкрепете ни ! Да възстановим историческата си памет!!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вие всички шмъркате долнопробен прах приличащ на кокаин. Всички сте пристрастени и скоро ще продадете цялото си имущество. Вие сте срам за България! Приятно ли ви е да ви наричат наркомани?
30
0
 
0
 
! Отговори
....... преди 16 години
Поне има достатъчно пари да си купува чиста кока, а не да шмърка тая смрад дето се продава в България.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
хвани ищеца - удари ответника
28
0
 
0
 
! Отговори
tsetsa-Islandia преди 16 години
Kato LILI i SLAVI,nqma drugi,a vie koi o6te ne ste opliuli
27
0
 
0
 
! Отговори
anti4alga преди 16 години
*** келепира: Слави ще плати на жълтите и те ше земът да станат кафяви.АКo съдята беше накарал Славито да се oгъзи-целят Български Нарoд щеше да види че Славито няма в *** засадена Мари-***-яна. Некoи забравен неумит мъжки йогурт мoжеше oбаче да изте4е и Народа да ахне какво един 4алгаджйиски *** може да завърти като мандрата на с Бистрица. А нарoдoт така милее за плужека, 4е гo е страх да му шибне една в кoрем, да си нагъзи Славко каквo си му е ред да му келoтъто изуат 4е да грейне таа дупка каде Азисс oт малък с кафеви бoички рисува а Кузoв пoдoстен пентел бoцка ли ли бoцка...ли бoцка...ли бoцка...ли бoцка...
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Da mu *** na buiniq per4em!
25
0
 
0
 
! Отговори
penak преди 16 години
prati par