Ма да знайш, много си убава!

Защо на мъжете им е трудно да правят комплименти...
12 яну 2009 14:41,
71
Ма да знайш, много си убава!
Снимка: БГНЕС

Комплиментите са злато, а не струват нищо, и въпреки това по неизвестни причини на мъжете им е трудно да ги правят.

Само една четвърт от мъжете обсипват с комплименти своите половинки, показва изследване във Великобритания.

23% от представителите на силния пол често пъти казват на приятелката или съпругата си, че имат хубав тоалет, който добре им стои, че са "великолепни" или пък че имат страхотна прическа.

От друга страна, жените основно искат от партньора си да чуват комплименти и никак не е трудно те да се постараят да го правят. С малко добра воля животът ви може да стане учудващо по-добър, а любимата ви да е по-нежна към вас.

Понякога жените са готови на какво ли не само за да чуят една хубава дума, така че 22% от тях са готови на всичко, за да си "изпросят" един комплимент.

12% обаче за нищо на света не биха направили това, сочи допитването.

Всяка четвърта жена иска по-често да получава комплимент от мъжа на живота си.

25% са късметлийките, които получават комплимент за хубавата фигура, 16% - за прическата, 12% - за красивото лице и 10% - за прекрасния тен.

"Комплиментите, които партньорите си правят един на друг, правят връзката по-силна и по-силно - чувството за близост. Всяка жена иска да чуе, че се харесва на партньора си, а комплиментите влияят силно и на самочувствието", казва сексологът Катрин Хъд.

"За съжаление хората, особено мъжете, забравят колко хубавата дума е важна и е от значение".

Така че от време на време казвайте на вашата половинка "Прекрасна си", за да може тя отново да се почувства като момичето, в което сте се влюбили...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
полчо преди 15 години
Евала на 26 за поетическите способности и на 37 за това,което е написал. Жените,че сме яко зле е факт,но и мъжете не са много наред.;)
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм на мнение, че нито мъжкият, нито женският език ще се изтъркат много, ако отбележат нещо красиво у някой! какво толкова. Аз правя искрени комплименти и то на място, а не хвърчащи.
48
0
 
0
 
! Отговори
Димитър Петков преди 15 години
И като и повтаряш колко е прекрасна и и вдигнеш самочувствието до небесата, в един хубав ден ще реши че не е жена за един мъж и може да те зареже. Иначе наистина е хубаво да казваш на жената, че е хубава но в някакви умерени граници
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
http:// .sibir.bg/blog/ZORKOCONEV/?blogPage=blogPreviewArt icle&artID=205135
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СТРАНИЦА ИЗ ДНЕВНИКА НА ЕДНА ЖЕНА: Събота вечер. Мъжът ми се държи странно. Уговорихме се да се срещнем в кафето до магазина на чашка кафе. Цял ден ходих по магазините с приятелки, мислех че ми е ядосан защото мъничко закъснях. Той дори не го изкоментира. Разговорът не вървеше , той мълчеше през цялото време. Предложих му да се приберем на по-тихо местенце, за да поговорим спокойно. Той се съгласи, но продължи да мълчи. Попитах го какво го безпокои, а той отговори че всичко е наред. Попитах дали вината е в мен, затова че е мълчалив. Каза че всичко е ок и не си струва да се безпокоя. По пътя към къщи му казах, че го обичам, той се усмихна и продължи да шофира. Не мога да разбера поведението му и не знам защо не ми отговори. Вкъщи не ме напускаше усещането, че мъжът ми е много объркан. Седеше неподвижно втренчен в телевизора, чувствах го отдалечен. Накрая реших да си лягам да спя. След десет минути, той дойде и изненадващо -отговори на ласките ми, правихме секс, но все още го чувствах странно отдръпнат. Реших че това вече е прекалено и че трябва непременно да го обсъдим, но забелязах че той вече е заспал. Плачейки, заспах и аз. Убедена съм, че си има друга !. Моят живот е катастрофа..... СTРАНИЦА ОТ ДНЕВНИКА НА МЪЖА : Събота вечер. Днес Левски загуби отново, но за сметка на това с жената здраво се изчукахме.
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Малко момче попитало майка си, Защо плачеш " Защото съм жена"-отговорила му тя. Не разбирам", казал той. Неговата майка само го прегърнала и казала И никога няма да разбереш" По-късно малкото момче попитало баща си: Защо мама сякаш плаче без причина " Всички жени плачат без причина", само това могъл да каже баща му. Малкото момче пораснало и станало мъж, но все още се чудел защо плачат жените. Най-накрая попитал Господ:Господи, защо жените плачат толкова лесно?" Господ отговорил: Когато създавах жената, тя трябваше да е специална. Направих раменете й достатъчно силни да поемат тежестта на целия свят, и въпреки това достатъчно нежни за да даряват удобство. Дадох й вътрешна сила да издържи раждането на дете и отхвърлянето, което много пъти идва от децата й. Дадох й твърдост, която й позволява да продължава напред, когато другите се отказват и да се грижи за семейството си дори при болест и изтощение без да се оплаква. Дадох й чувствителност да обича децата си независимо от всичко и въпреки всички обстоятелства, дори когато детето й я е наранило много. Дадох й сила да помогне на мъжа си да преодолее грешките си и я създадох от неговото ребро, за да защити сърцето му. Дадох й мъдрост, за да знае, че добрият съпруг никога не би наранил жена си, но понякога изпитва нейната сила и нейното решение да бъде до него непоколебимо. И накрая, дадох й сълза, под която да се приюти. Това е нейно уникално право, за да го използва, когато има нужда. Виждаш ли, сине?" казал Господ, красотата на жената не е в дрехите, които носи, фигурата, която има или в начина, по който си сресва косата. Красотата на жената трябва да бъде в нейните очи, защото това е пътят към сърцето й - мястото, където любовта обитава. "
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На истинската жена комплименти не и трябват, а йебанье.
43
0
 
0
 
! Отговори
veselko преди 15 години
qk komentar pi4.to i az vzeh edna takava ama q razkarah 6toto bila zasluhavala pove4e patkata
42
0
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 15 години
Прочетох някои от коментарите по-долу...и съм учудена колко много злоба таят мъжете по отношение на нежния пол.Жалко.Скъпи мъже, нормално е една жена да търси мъж с добро финансово бъдеще,проблемът е когато това се превърне в първият и единствен критерий при избор на половинка.Аз също бих желала да имам до себе си финансово стабилен мъж,но това далеч не е първият ми критерии при избор. И не защото ми трябва "някой да ме глези и да ми купува скъпи дрехи и коли и апартаменти", а защото искам мъж който да може да отговаря на стандарта на живот,който имам аз самата, мъж,който може да помогне и да издържа семейство. И тук, под "финансово стабилен мъж" нямам предвид някоя мутра или "новобогаташ", а нормален , възпитан мъж с добре платена работа. Друг е проблемът, че покрай тая тотална чалгаризация на държавата повечето подрастващи момиченца мечтаят да се превърнат в скъпо украшение за предната(а нощем и за задната) седалка на лъскавото возило на някой "бизнесмен". А това дали един мъж е способен да прави комплименти зависи дали е възпитан добре. Друг е въпросът, дали жената наистина ги заслужава. Но има една поговорка- блага дума железни врати отваря....
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За жените само бой и сръбска музика! Женчовци със женчовци...
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Комплиментите не са безплатни. Комплиментите са заслужават. Прекалено много приказки за принцеси са ви чели като малки.
39
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 15 години
Очите ти са толкова хубави - кат Жигулски фарове ( комплимент от един мъж за една моя приятелка ) :D оригинален като пиратски диск
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И викам на тая, мойта мумия, жена ми демек...
37
0
 
0
 
! Отговори
мъж на 23г преди 15 години
Това, че жените си търсят мъж с добро финансово бъдеще е от край време. Макар, че не мога да направя сравнение с жените преди 50 години например, ми се струва че изискванията се покачиха доста. Пълно е с новоизлюпили се пръдли, които се мислят за големите красавици и чакат някой да ги качи в черния джип. Времената са такива, че мацките ги блазнят много удоволствия: то не са скъпи дрешки, заведения, спа процедури, ако може и някоя колица да им купиш и апартамент ще са доволни за известно време. Та оттам идва и апетита, а с него и яденето и обратно.Нашите баби например не са имали толкова много възможности за харчене на пари.Основните причини мисля се коренят във възпитанието и в средата, в която си израстнал. Много голяма заслуга имат и медиите. Появяването на телевизията и бързото и развиване, както и после на интернет започнаха да се използват за много добро средство за пропаганда и реклама. Тези напомпани чалга звезди, какъв друг пример да дават на подрастващите момиченца, чули те по телевизията и от някоя какичка че е модерно да си с богат мъж само заради парите му и айде, толкова им е акъла, почват и те да си търсят само такива батковци. Само че госпожици, като нагазиш веднъж в трудно се измиваш. Един съвет от мен, ако сте готови да се продавате за пари, не очаквайте и по-ралично отношение към вас от мъжа ви. Ако е от онези с дебелите вратлета, ще трябва да потърпите и някоя друга плесница и още доста други неща и т.н. Абе общо взето всички сме жертва на медиите с техните пропаганди, те ни показват как е модерно да се живее според тях, ние го приемаме това за нормално и си живеем така.
36
0
 
0
 
! Отговори
Хмм преди 15 години
Не знам, за мен жените са наистина нежни същества и много обичам комплименти и съм вежлив, галантен - но и аз попадам на по-често на жени, които не искат много комплименти (е, радват им се, но повече се радват на паричките и подаръците)!
35
0
 
0
 
! Отговори
мъж преди 15 години
Не знам за другите, но при мен причината да не правя комплименти е, че се притеснявам да не звучат банално.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лорка, ама си права, да знайш... Именно заради това знам кога да говоря и кога - не. И не само аз, всички знаем. Което обаче не отменя факта - няма лигаво тук, има... ама хайде да не повтарям крилатата мисъл на Наполеон...
33
0
 
0
 
! Отговори
Ебач преди 15 години
"kam vsichki jeni v foruma. Mnogo ste krasivi. :)"Аххх, мръсникооо ... :)
32
0
 
0
 
! Отговори
............ преди 15 години
Ако е като тая от снимката къв комплимент.Ако струва нещо да.Ама да се лъжем ли.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kam vsichki jeni v foruma. Mnogo ste krasivi. :)