Британско ченге: Видях Неси. Чудовището е факт!

Бивш детектив уверява, че имал две срещи с животното от езерото Лох Нес
Обновена: 14 дек 2010 08:46 | 14 дек 2010 08:46,
81
Британско ченге: Видях Неси. Чудовището е факт!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Саймън Динсдейл, бивш детектив от английската полиция, разказа пред Би Би Си за две свои срещи с чудовището от езерото Лох Нес.

"Видях този огромен, невероятен обект. Той приличаше на нещо като гръб на голямо животно”, споделя Динсдейл.

По неговите думи чудовището било излязло на около един метър над повърхността на водата и било червено-кафяво на цвят.

Бащата на Саймън - Тим Динсдейл, е известен като автор на противоречива кинолента, на която родителят твърди, че е заснел Неси.

Заснемането било направено от въздуха, по време на експедиция над шотландското езеро през 1960 г.

Експерти първоначално признали лентата за достоверна, заключавайки, че на нея се вижда „неизвестен неодушевен предмет”.

През 2005 г. обаче било установено, че този „обект” е следа от преминала през езерото лодка.

"Имам опит в работата с доказателства и ви уверявам, че в това езеро живее нещо огромно и неизвестно”, твърди Саймън Динсдейл.

Според легендите огромно същество, приличащо на гущер, обитава Лох Нес от древни времена. Трудно е животното да бъде забелязано. То живее на дъното и рядко се показва на повърхността. Освен това от време на време отплува в морето.

От средата на 20 в. много ентусиасти твърдят, че са виждали със собствените си очи огромно същество, плуващо във водите на Лох Нес.

Едно най-големите „доказателства” е снимката на доктор Робърт Уилсън, публикувана през 1934 г.

60 години по-късно е изяснено, че фотографията е подправена и вместо Неси, на нея е изобразена подводница с прикрепена глава на чудовище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: Несичудовищелох нес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
8
 
! Отговори
duhku4e преди 13 години
Много си прав;трябва да изгорим всички сергии,*** и чалгата(дисковете),за да дойдат туристите да разглеждат нашите наистина уникални старинности и забележителности....!!!!!
58
0
 
30
 
! Отговори
duhku4e преди 13 години
Тоя ще е видял Фидосова,която се е облекчавала във водата................
57
0
 
4
 
! Отговори
klod_si преди 13 години
А на някой от вас хрумвало ли ви е дори да съществува някако си същество от "древни времена", колко години живот има? Ако е безсмъртно трябва да го изкопаем веднага :)
56
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От време на време някой вижда нещо и се подклажда интереса към това езеро. Така се прави туристическа индустрия. Ние имаме много и най-важното истински исторически забележителност, но кой знае за тях? Как да стигне чужденеца турист по скапаните ни пътища до тях? Ако стигне как да разкара китайските *** по сергиите, мръсните *** и чалгата за да може да се наслади на забележителностите?
55
0
 
12
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Тя подводницата не е била голяма, с хора вътре - била е моделче. Сложили са и шия с глава и са направили снимката така, че да се вижда само водата наоколо, за да не може да се прецени мащаба. Помня подробностите, защото бях много разочарован, като разбрах. Тоя дето си е направил майтапа, обяснил, че било "за отмъщение"...
54
0
 
37
 
! Отговори
МТЛБ преди 13 години
Аз колко чудовища съм виждал от т.н.р. елит в България! За тях трябвали да разказваме?
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това с виждането на чудовища май му е наследствено на този изперкал детектив..Но може и да е видял някоя Гудзила....:)))))
52
1
 
10
 
! Отговори
eйййййййййй преди 13 години
огледал се е в езерото видял се, след, това...... ей, от нищо романи правят ей....
51
1
 
6
 
! Отговори
да бе преди 13 години
Че кой ще предостави подводница само за единия майтап, че и ще прикрепят глава на чудовище на нея ... тези съмсем за мезе ни взеха...
50
7
 
11
 
! Отговори
Чудовището Патрашков преди 13 години
Националната агенция по приходите се е заинтересувала от имотното състояние на главната редакторка на вестник "Галерия", наричан от някои орган на БМ (Българската мафия), пише в. "Торнадо". Данъчните щели да сравнят придобитите от семейството имоти, получените доходи и платените данъци. По предварителни данни Патрашкова и съпругът й Иво Димитров, верен сподвижник на водача на РЗС Яне Янев, притежавали 10 (десет) имота. Според изданието ставало дума за следните имоти.1. Апартамент в скъпарския столичен квартал "Лозенец".2. Апартамент в столичния кв. "Слатина" (в него живее дъщерята на Димитров от първия брак).3. Къща в кв. Иваняне на Банкя.4. Солидна вила с двор в тузарския курорт Слънчев бряг.5. Имот в района на Каварна.6. Имот в Обзор, за който се предполага, че е продаден на руснаци, плюс още един имот на морето.7. Апартамент в района на Орлов мост в столицата, наследен от Иво Димитров по схемата "жилище срещу гледане" от възрастна жена. Същият бил продаден, но щял да се проверява на каква цена и какви данъци са платени. (Покойната баба имала син в Англия, който май не знаел за сделките с наследствения му имот, пише "Торнадо".)8. Имоти в Габровско.9. Имоти в Севлиевско.10. Имоти в Ломско. Освен имотите на семейството от НАП щели да проверяват също и "произхода на картините и античните предмети, с които толкова се гордеят и хвалят сем. Патрашкови". В ГДБОП имали сигнали за извършване на нерегламентирана търговска дейност с фалшиви произведения на изкуството, но за това "Торнадо" заявява, че ще пише в следващите броеве.Министър Цветанов ще трябва да навърти още доста трудов стаж, за да достигне жизнения стандарт на своите опоненти от "Галерия", които така храбро го обвиняват в лош морал, коментира изданието. И припомня как неотдавна Патрашкова се прочу с това, че шантажирала банкерката Петя Славова да накара своя служител Георги Цветанов да оттегли показанията си срещу Алексей Петров в мегаделото "Октопод".
49
0
 
15
 
! Отговори
Британско ченге преди 13 години
Видях Нети!
48
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толко пие ли се бе...
47
1
 
7
 
! Отговори
без име преди 13 години
Ами то и там има криза,така че малко реклама не е излишна!
46
1
 
15
 
! Отговори
Ушев дис преди 13 години
Да бъдат разпитани всички наркомани в района , с цел свързване на лицето с евентуална злоупотреба със служебно положение, а именно неправомерно изземане на опиатните вещества на горепосочените. КРАЙ
45
4
 
12
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
***, езерото е било претърсено колко ли пъти с какви ли не методи и абсолютно нищо не са засекли, обаче тия продължават да бълват глупости и да се правят на луди.
44
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя се е объркал как може да не познае Бойко Борисов който кротко си плувал из езерото. Този бивш полицай ще бъде разследван и подслушван за уронване пристижа на бащата на народите
43
3
 
6
 
! Отговори
хм преди 13 години
А Бойко виждал ли е?
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Под бившо ченге разбирай изкукуригал пенсионер :-)
41
1
 
41
 
! Отговори
сис индъстрийз преди 13 години
Браво на шотландското уиски!
40
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
може и двойка несита да види,зависи,какво му е набутал дилъра:)