Ясновидството – официална професия в Румъния

Още не е ясно дали и какви данъци ще плащат гадателите
Обновена: 4 яну 2011 14:58 | 3 яну 2011 09:17,
34
Ясновидството – официална професия в Румъния
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От началото на тази година в Румъния ясновидците ще имат възможност да практикуват легално, съобщи АФП.

В края на 2010 г. местният парламент призна предсказателите на съдби, астролозите и „подобните” специалисти за лица, извършващи частни услуги.

По този начин ясновидството в Румъния става официална професия.

Румънските блогъри ентусиазирано коментират промяната.

Някои от тях се интересуват дали предсказателите ще декларират доходи и дали ще плащат данъци.

Други задават въпроса дали след сеанса на клиентите ще се издава фактура, която би послужила за гаранция или рекламация, в случай че предсказанието не се сбъдне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Румънияясновидци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Докинс преди 13 години
*** си. Креационизмът е диагноза.
33
0
 
0
 
! Отговори
Креационист преди 13 години
Тъпичък си.С *** трудно се спори.
32
1
 
2
 
! Отговори
Докинс преди 13 години
Я, ама ти верно имаш нужда от лекар. :D
31
2
 
1
 
! Отговори
Креационист преди 13 години
Аз съм си добре.А и ти можеш лесно да се излекуваш.Глупостта се лекува лесно - стига човек да иска.
30
2
 
1
 
! Отговори
Креационист преди 13 години
Твоите лични убеждения и суеверия не ме интересуват.Виж в интернет (или книги) къде някой някога е открил (реален, а не фалшифициран) фосил на междинен вид.Какво е междинен вид?Жал ми е за теб.
29
1
 
3
 
! Отговори
2128 преди 13 години
Ti skoro hodil li si na psiholog ? Lekuvai se dokato e vreme, che posle...."Просто няма как да стане"
28
3
 
0
 
! Отговори
Креационист преди 13 години
Мутацията никога не води до поява на нов вид.Видовете отказват да се променят.Т.е. не само не са податливи на промяна, а даже се съпротивляват срещу промяната.Например като кръстосаш два вида тяхната кръстоска не дава поколение.А мутацията е нещо като болестен организъм.Раждат се хора с две глави например.И после се опитват оперативно да отделят да поправят нещата.Но никой не говори за еволюция.И това не значи, че ще започнат да се раждат всички с две глави.Просто няма как да стане.
27
0
 
1
 
! Отговори
do-24 преди 13 години
He useshtash li che choveka jivurka ot sharlatanstvo i govori "uvereno i dostoverno" neveroqtni gluposti na koito 80% ot prostoludieto shte povqrva.Poslednia prorok e bil Yohanan ha Madbil(Yoan Krastitel) Sled nego veche nqma proroci.Az lichno se strahuvam ot gadania. Predpochitam sadbata si takava kakvato mi e otredena. Slava na Boga do den dneshen koga gore, koga dolo vsichko e v norma
26
2
 
2
 
! Отговори
Докинс преди 13 години
Пълно е с преходни форми, кретенционисте, но всеки предходен вид е почти идентичен с всеки нов; разликите са на генетично ниво и се проявяват във фенотипа с времето, а времето отнема векове, дори хилядолетия. Разбира се, че мога по всеки параграф да те оборя, но спорът със зелоти е притивопоказен и еквивалентен на спора с някой, който счита Земята за плоска. Лек ден и си пази мнението от обществото, защото ще ти се смеят гръмко,
25
2
 
2
 
! Отговори
Креационист преди 13 години
Странното на цялата работа е, че ако ти твърдиш, че има открити фосили на междинни видове ще си единственият в света, който твърди това.Прочети Дарвин, Докинс и който искаш еволюционист.Ти само обиждаш, надсмиваш се, но... не даваш факти, т.е. се надсмиваш над себе си.Невежата май си ти.Препоръчвам ти да четеш самият ти.В днешно време има много литература.А доколкото разбрах ти нищо не си чел.Иначе все нещо щеше да цитираш.Да се опиташ да спориш.Само с обиди не става.Трябва и акъл.
24
1
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 13 години
Еволюция има и само невежи твърдят обратното. Тя е вследствие на промяна на условията, при което за да оцелее дадения вид организъм, в него възникват промени, чрез които се приспособява към променената среда, по този начин възниква нов по-съвършен организъм . Тия промени понякога възникват и вследствие на генни мутации. Доказателствата в природата са толкова много, че е безмислено да се води изобщо някакъв спор.
23
2
 
1
 
! Отговори
Ainshtain преди 13 години
Tеория на Дарвин отдаванa рухнa. еволюцията e otnositelno ponqtie.
22
0
 
1
 
! Отговори
Mushenici преди 13 години
"човек със способности не е подвластен" Imam silno razvita sposobnost da kradq, da laja i mamq nselenie koeto iska da vqrva no, neznae v kakvo.Tam kadeto se plashtat danaci ima i zastrahovki. Kakvo shte kajesh za tova sharlatanino ? Balamite nikoga ne svarshvat , nali ? Kogato chuq che nqkoi iska da mi gadae dori bez pari,samo za da mi kaje istinata az se chuvstvam neudobno. Predpochitam da vidq istinata sama kogato mu doide vremeto.Uchih 3 godini kabala i numerologia i znam kakvo govorq.
21
0
 
0
 
! Отговори
Докинс преди 13 години
Кретенционисте, слава "Богу", че невежите зомбита като теб са малцинство, че иначе щеше да е голяма мъка, LOL. Така не се бях смял отдавна.
20
3
 
0
 
! Отговори
Креационист преди 13 години
На коментар No. 17 сте ми сложили минуси, но не сте оборили факт, че няма открити фосили на междинни видове.Има много факти, които доказват, че няма еволюция.Има книги, интернет намерете ги и четете.Наскоро ми попадна книга на еволюционисти.Вътре някакъв мастит учен казваше: "вярвам, че има еволюция".Еволюционизма от самото си създаване е въпрос на вяра, а не на факти.Дарвин казва, че ако не се открият в бъдеще (а той е вярвал, че ще се открият) фосили на междинни видове, неговата теория ще рухне.От тогава до сега не е открит нито един (1) фосил на междинен вид.
19
0
 
0
 
! Отговори
езотерик преди 13 години
Отново някой не нещо не разбрал,тази легализация има само една цел контрол върху парчините потоци които се въртятя в тази ниша и контрол на самите хора,защото човек със способности не е подвластен на манипулациите и е свободен да прави какво то си иска именно от това се страхуват властоимащите.Религиозни христиански фанатици да оставят техните коментари за себе си на мен тези коментари не сами интересни и да цункат своя бог по ***
18
0
 
0
 
! Отговори
стг преди 13 години
хубаво де нали и тук са официализирани или не знаете ? Дори се изявяват по телевизионни канали
17
3
 
0
 
! Отговори
Креационалист преди 13 години
Обори това което съм писал по долу.Ще ти е трудно.Защото самите еволюционисти признават, че липсата на фосили на междинни видове е озадачаваща.
16
0
 
0
 
! Отговори
Креационист. преди 13 години
Аха. Ясно. Голямо оборване падна. Направо ме убеди.
15
1
 
3
 
! Отговори
Докинс преди 13 години
Ти сам се оборваш. Само някой, който няма никаква идея какво е еволюция, може да изпише подобни невежи глупости. *** чети книги, ама не религиозни фентъзита.