Животът се обърка: жените искат секс, мъжете - стабилна връзка

Проучване опроверга досегашните стереотипи за силния и нежния пол
Обновена: 4 фев 2011 22:21 | 4 фев 2011 22:21,
215
Животът се обърка: жените искат секс, мъжете - стабилна връзка
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Стереотипът, че мъжете се интересуват предимно от секс и краткотрайни връзки и са скептични към брака, е напът да се промени.

Данните от ново проучване показват, че се увеличава броят на мъжете, които търсят любовта, стремят се към обвързване и искат деца, докато жените повече ценят независимостта си, пише в. "Дейли експрес".

Авторите на изследването от университета на Бингамтън, САЩ, са установили, че 54% от мъжете са се влюбвали от пръв поглед. За сравнение по-малко жени – 44%, казват, че са изпитали подобно чувство.

Представителите на силния пол на възраст между 21 и 34 години, които искат деца, са 51%, докато сред жените в тази възрастова група подобно желание имат 46%.

Причината за промяната в нагласите вероятно се дължи на това, че в днешно време жените печелят повече, което ги прави по-независими.

Изследването е обхванало 5200 необвързани мъже и жени на възраст между 21 и 65 години.

"От доста време наблюдаваме икономическо равноправие между половете. Изненадващото обаче е, че напоследък мъжете проявяват начин на мислене, който по традиция се приписва на жените", казва Хелън Фишър от изследователския екип.

Данните от проучването показват още, че много по-голям брой жени (77%), отколкото мъже (58%), ценят независимостта си. Жените освен това държат повече от мъжете на личните си хобита и интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: мъжеженисекспол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
38
 
! Отговори
Отворко преди 13 години
Напоследък жените станаха като пчелички: от цвят на цвят прашец събират, ама за разлика от пчелите не правят мед от него, а го пилеят по молове и кафенета. Силиконът и перхидролът се издигнаха в култ. Интересите са сведени до коли, парцали и чалготеки. Само много ми е интересно като остареят и провиснат отвсякъде, тогава какво ще правят и кой ще ги храни?
54
7
 
15
 
! Отговори
64 преди 13 години
Вие кога ще станете европейки? Все мъжете са ви криви, не мой така. Кой знае колко криви са те оправяли досега, но като затвориш краката и отвориш входа към рая кой да ти гледа.
53
1
 
1
 
! Отговори
Maltehagro преди 13 години
До 4 Ани, ти от кой край си ?
52
13
 
23
 
! Отговори
666 преди 13 години
В природата няма по-силна връзка от тази между жената и парите.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде са тия жени
50
3
 
11
 
! Отговори
prozzzz преди 13 години
Ами то жената никога не е късно да се направи на мъж.
49
14
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Аз съм гей...-от партия ГЕРБ - партията на гейовете...-така, че това слабо ме вълнува...
48
8
 
6
 
! Отговори
gtf преди 13 години
като им видиш жените ще се върнеш бързо бързо ...
47
3
 
3
 
! Отговори
Марк преди 13 години
До 64Извинявай, но коментарът ти е неуместен точно под тази информация!Вземи пример от хамериканките и приветствай новите сексуални отношения, скъпа, тогава ела да ми говориш за европейци и патагонци!!
46
10
 
15
 
! Отговори
Мъж преди 13 години
Стабилната връзка е добре за мъжа....твоята работа е само да отвориш бирата и да си сложиш краката на масата пред телевизора.За жената си има достатъчно работа в къщи.Чистене,готвене,гладене ,подреждане.....а освен това технологията напредна има всякакви вибратори.
45
5
 
7
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Приветствам тази промяна в мисленето на жените в Щатите /ако е истина/!Ще направя проверка чрез мои приятели, които са там на място!досега не исках да напускам Родината, но тази информация ме разколебава!Ако е вярна може и да отпараша натам при мисълта за секс на воля без опасност от обвързване.Но нали пусто съм си българин - гложди ме съмнението "твърде е хубаво за да е мярно"!Какво мислите вие?А бе няма ли някой от Щатите? Като не ти трябват досаждат тук, а сега никакви ги няма да кажат!
44
25
 
34
 
! Отговори
alice_in_wonderland преди 13 години
Бе пак роптаете срещу БГ жените,само дето и БГ мъжете са бездарни,мрънкащи и не ставащи за нищо ***/поне 95% от тях/!!!Искате европейка?!Ми станете и вие европейци!!!
43
3
 
10
 
! Отговори
Мима преди 13 години
До СоняПо всичко си личи че 19 е от тези които не искат да си признаят за тяхната сексуалност. Вместо да се радва на живота той се мрази че е гей и бълва глупости тука.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мина 0000. *** няма ли да те слага да си лягаш? Аман от хлапетии по форумите.
41
1
 
8
 
! Отговори
Соня преди 13 години
Този 19 е 100 % гей в килера. Дошъл тука да си избива компексите.
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
brei tuk samo razbira4i sa se sabrali otkoga balgarskiq maj e don juan
39
4
 
10
 
! Отговори
Европа преди 13 години
До 19Абе тук се говори за мъже и жени. Какви гейове те преследват постояно? Да не би да се съмняваш в сексуалната си ориентация?
38
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разкурвиха се жените, спор да няма. За сметка на това пък погрозняха и надебеляха.
37
2
 
9
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Нещо много наговорваш за гейчета, да не те е засърбяло напоследък? Или все още си неосъзнат такъв ;) Скоро ще минеш от другата страна.
36
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жената е като банкомата -пуска когато имаш