Животът се обърка: жените искат секс, мъжете - стабилна връзка

Проучване опроверга досегашните стереотипи за силния и нежния пол
Обновена: 4 фев 2011 22:21 | 4 фев 2011 22:21,
215
Животът се обърка: жените искат секс, мъжете - стабилна връзка
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Стереотипът, че мъжете се интересуват предимно от секс и краткотрайни връзки и са скептични към брака, е напът да се промени.

Данните от ново проучване показват, че се увеличава броят на мъжете, които търсят любовта, стремят се към обвързване и искат деца, докато жените повече ценят независимостта си, пише в. "Дейли експрес".

Авторите на изследването от университета на Бингамтън, САЩ, са установили, че 54% от мъжете са се влюбвали от пръв поглед. За сравнение по-малко жени – 44%, казват, че са изпитали подобно чувство.

Представителите на силния пол на възраст между 21 и 34 години, които искат деца, са 51%, докато сред жените в тази възрастова група подобно желание имат 46%.

Причината за промяната в нагласите вероятно се дължи на това, че в днешно време жените печелят повече, което ги прави по-независими.

Изследването е обхванало 5200 необвързани мъже и жени на възраст между 21 и 65 години.

"От доста време наблюдаваме икономическо равноправие между половете. Изненадващото обаче е, че напоследък мъжете проявяват начин на мислене, който по традиция се приписва на жените", казва Хелън Фишър от изследователския екип.

Данните от проучването показват още, че много по-голям брой жени (77%), отколкото мъже (58%), ценят независимостта си. Жените освен това държат повече от мъжете на личните си хобита и интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още по темата: мъжеженисекспол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европане знам в коя дива кошара си живял, но в моето семейство например, няма женска-мъжка работа. Мие се, чисти се, готви се, мете се, прахосмучи се от който е свободен в момента. Та, пак да ти кажа, *** та в дивия ***.
34
13
 
21
 
! Отговори
main_creator преди 13 години
Които търси секса идва в България -които българин търси взаимотношения се обръща към французойка,италианка,рускиня и другите от Европа -нормални Европейски жени - А НЕ ХОДЕЩИ КАСИЧКИ БЕЗ ДЪНО
33
7
 
7
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Елементарните хорица като тебе не може да са били със повече от 5 жени и ще ти кажа защо. Защото мой човек като ти откажат ще започнеш да се пениш и да псуваш. Тръгнал да ми говори за романтика. Виж си първо речника и тогава мечтай за 100.
32
4
 
10
 
! Отговори
Европа преди 13 години
До 38Не знам кой е изперкал. Това е самата истина. Разбира се че звучи странно за един див балкански селендур.
31
1
 
11
 
! Отговори
Candy преди 13 години
Да ме бяха питали мене, щях да им го кажа направо, и щях да им спестя хилядите долари, хвърлени в проучването...
30
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Които търси секса идва в България -които българин търси взаимотношения се обръща към французойка,италианка,рускиня и другите от Европа -нормални Европейски жени - а не булгаристанки
29
6
 
20
 
! Отговори
123 преди 13 години
Преди 20г жените с леко поведение се брояха на пръсти,сега е направо напаст,за дребни банкноти са готови на всичко,но искам да добавя,че и истинските мъже вече са на изчезване доста младежи обърнаха табелата
28
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европа, съвсем си изперкал.
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kvo da vi kaja .. ne ste popadnali na podhodq6tata jena ;)
26
6
 
11
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
Аз съм бил с 200 жени и със 100-те от твоите. Не си попадал на другите 100 човек.
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук взаимотношенията са с две думи ясни - финанси-секс - трябва да внясаме че тоя лош човешки материал ще не е хубаво така да се произвежда че никога няма да се оправи тая държава
24
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хората са го казали : искаш ли жената да ти е вярна, чукай я редовно !:)))
23
10
 
52
 
! Отговори
Европа преди 13 години
Елате в белият свят да разбирете какви са взаимотношенията между мъж и жена. Съпругът ще помогне за измиването на чиниите,за чистене и гледане на децата. А *** ще се наплюска,изпърди и зарови във вестника. Дори и за секс не става като до края на вечерта ще е натъпкан с шопска и ракия като прасе. Ориенталски ***.
22
0
 
37
 
! Отговори
Синус преди 13 години
Иванчо и Марийка гледат как две кучета правят секс.Марийка пита:- А мъжкото куче как познава дали на нея й се иска?- Знам ли го, сигурно по миризмата.Стоят още, гледат. . . По някое време Марийка пак пита:- Абе ти да не си нещо хремав?
21
6
 
19
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
Че то винаги си е било така. Просто сега се огласява истината официално. Кой мъж не иска да има дом, жена, семйство. Като се прибере вечер да има кой да го посрещне, да му направи салатка, да му сипе ракия ... и после другото. И коя жена иска да я обичат и ... таковат нежно. Колумбовциииии, света си е такъв от край време, просто вие сега го забелязвате, ***.
20
7
 
9
 
! Отговори
Mr_Big преди 13 години
И за мен са добри като си шаря 100лева и правят чудеса - а за така наречените нормални жени парите не се дават на ръка а във вид на подаръчета извеждане насам натам и т.н. - истинските жени са едва 5% и другите 95%ги смятат за глупави -ми така де що ако може да не търси сгодното
19
12
 
25
 
! Отговори
Батко преди 13 години
Нищо особено в тази статия, все едно да питаш една жена ти таковаш ли се и тя да ти отговори не. Сексът е като кислород за жената бе хора, това е постоянно гъделичкане и сърбене там, не може да се спре. А като има пачка сърбежа се задълбочава и засилва.
18
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
глупостиМъжът иска стабилна връзка, докато *** чуждо.
17
4
 
17
 
! Отговори
Пепо Секса преди 13 години
Жените искали секс - ами ... супер :) и аз искам :)
16
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Просто истината засяга но е хубаво да се казва -жените са се самозабравили в менкартилност- никъде в европа го няма това - ама нали сме си последни по икономика така сме си последни и по характер ва жените -бедна дължава -душевно бедни жени