Съветничка на Борисов смени зам.-министър

Деяна Костадинова е новият заместник на Тотю Младенов
Обновена: 2 юни 2011 16:44 | 2 юни 2011 14:31,
99
Съветничка на Борисов смени зам.-министър
Деяна Костадинова. Снимка: Министерство на труда и социалната политика

"Заместник-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов е освободен от длъжност. Това става на базата на моя докладна и със съгласието на премиера Бойко Борисов“, съобщи на извънредна пресконференция министър Тотю Младенов.

Министърът мотивира рокадата с думите: „Моето желание и най-вече желанието на премиера е усвояването на средствата по оперативна програма "Човешки ресурси" да става с по-бързи темпове“.

Красимир Попов отговаряше за европейските програми и проекти, Оперативната  програма „Развитие на човешките ресурси“ и политиката на пазара на труда.

Той е принципал на Агенцията по заетостта и ръководи проекта „Красива България“.

Ресорът поема съветничката на премиера по социалната политика и юридическите въпроси Деяна Костадинова.

Тя е завършила Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” през 1994 г. Работила е като адвокат от Софийската адвокатска колегия.

Преди да стане част от политическия кабинет на Борисов, Костадинова е работила 8 г. в Държавната агенция за закрила на детето.

Там е била шеф на дирекцията по правата на детето, автор е на няколко закона за децата и семейството.

Новият заместник-министър Деяна Костадинова изрази надежда занапред да има нови приоритети, които да могат да се финансират по линия на оперативна програма "Човешки ресурси".

Адресирахме основните схеми по отношение на безработицата, сега предстои да се подпомогне икономическият растеж и най-важното е качеството на живот, допълни Костадинова.

Тя заяви, че основният й приоритет ще бъде не само тясното сътрудничество с Агенцията по заетостта, но и с всички други междинни звена, за да може да се подобри координацията.

Още по темата

Това е поредната рокада в правителството, която предприема Бойко Борисов, след като преди две седмици беше освободен министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков. 

Същия ден беше сменен и зам.-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев.

С постовете се разделиха и шефове на различни структури като на Патентното ведомство, Националната агенция за оценяване и акредитация и Селскостопанската академия. Днес пък беше сменено и ръководството на Агенцията по трансплантациите.

Преди това пък под натиск от страна на Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов поста напусна шефът на НОИ Христина Митрева, което предизвика бурен политически скандал.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
----Там е била шеф на дирекцията по правата на детето, автор е на няколко закона за децата и семействотоБря ,и тази идва от място където нищо не се работи .*** толкова ли много са нашичките дето се въртят из центъра на София и никога потни вода не са пили .
95
0
 
4
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Не познавам дамата, но мисля, че малко се е поизхвърлила в изказванията си.Как специалистка по закрила на децата ще възражда исономиката ни?Та тя даже и като член на адвокатска гколегия е била на твърди такси даже и за консултация например.Знае ли тя какво значи възраждане на икономиката, или е порадната дама в кабинета, която осъзнава че това и е единствения шанс в живота и ще изпълнява безпрекословно всяко нарежданеПоне на един Пловдивски панаир есенен ходила ли е, да види че сме само дистрибу
94
0
 
4
 
! Отговори
..покажи ми пътя.. преди 12 години
Ох, поредната мутация на калинките. От изказаните "надежди" като взрив блясва, колко понятие има момата от "материята". Боже, боже - "нови приоритети"(чела ли е програмата), сътрудничество "и с всички други междинни звена"(кои всички, къде)... "Адресирахме основните схеми по отношение на безработицата" - кога успя, а към какво друго са били адресирани досега. И с тая вехта 75-годишна спекулация "най-важното е качеството на живот" ... съвсем утрепа рибата.
93
0
 
4
 
! Отговори
съавтор преди 12 години
"... АВТОР е на няколко закона... "?! Брей-й-й-й, що ли си мислех, че законите нямат индивидуални автори? Има ли адвокатката китап за "авторско право"? Как го дели със съгласувалите министерства, социалните партньори, със Народното събрание? Е то бива, бива, ама цял бивол за мезе не бива.
92
0
 
6
 
! Отговори
е не преди 12 години
Тази била автор на няколко закона за децата и семйството???????? колко общо закона има, та тя е сътворила НЯКОЛКО!!!!!
91
1
 
4
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Айде това правителство ще влезе в историята, с най-много смени на кадърни хора, и некадърни разбира се. Ако покажеш, че имаш мозък и топки да го приложиш, гърмиш, ако се издъниш заради Бойко гърмиш! Мухобойко трябва да разбереш, че със стрес не се управлява, заради *** ти решения затъваме все повече!
90
0
 
3
 
! Отговори
vce 06te jiv преди 12 години
BALBARINA E VCE O6TE JIV,CABYJDA CE CTRECTNAT OT VIDA NA TAZI OPYLENA CPEZIALICTKA NA 4OVE6KI RECYRCI I CAVETNI4KA NA NE KOGO DA E,A VIDITE LI NE TQ,A VCI$KI NIE-BA4KATORITE CME LO6 GENETI4EN MATERIAL.A TE OT MAIKI BALGARKI LI CA RODENI.
89
2
 
5
 
! Отговори
IVo_1 преди 12 години
Подал съм заявление в Бюрото по труда по тази оперативна програма Развитие на човешките ресурси и в частност порграмата "Аз мога" за чуждоезиково обучение. Това се случи през септемвр 2010 , сега сме юни 2011. А познайте дали са ми разгледали документите. Не щото нямали квоти и пари ?!?!?!? а ЕС като им е отпуснал толкова много пари къде са? надявам се тая да отпуши всички програми и да почнат да се изпълняват и на дела , не само на хартия
88
1
 
7
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Инак гледам, че темата за гей парада стои на първа страница, а тази за Ботев нигде я няма!
87
0
 
8
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Къде е темата посветена на паметта на Ботевата чета? Гледам за ББ и този и онзи много теми има, но търся темата за Ботев!
86
0
 
7
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
По тази програма, министър Тотьо се похвали преди време по НОВА ТВ, че е платил над 1 млрд. лева през 2010 г.Програмата "Човешки ресурси" е известна и като "Подпиране на метли"Маса *** се шлеят с метли по улиците и папкат заплаткиДавайте юроди - 1 млрд хвърлени на вятъра, но 90 милиона за да получават всички деца детски няматеГоспод да ви възнагради, каквото сте си заслужили
85
0
 
9
 
! Отговори
blackradio преди 12 години
Единствената оперативна програма, която ни трябва е : "оперативно изнасяне на абсолютно всички политици и цялата им рода зад граница без право на завръщане". Ние моем се оправим и без тях. Нещо Борис е имал на ум като правилно или не е като подгонил цели родове. Май човека бил умен.
84
0
 
7
 
! Отговори
шуробаджанащина преди 12 години
КАКВИТО ЗАМЕНИ И ВЪРТЕЛЕЖКИ ДА СЕ ПРАВЯТ В КРАЙНА СМЕТКА СЕ ЗАМЕНЯ ЕДИН НЕКАДЪРНИК С ДРУГ.ТАКА И ЩЕ СИ ИЗКАРАТ ЦЯЛ МАНДАТ- В ЕКСПЕРИМЕНТИ И УПРАВЛЕНИЕ ПО МЕТОДА НА ПРОБАТА И ГРЕШКАТА И НА СЛУЧАЙНИЯ УСПЕХ.ПО ГОЛЕМИ АВАНТЮРИСТИ И БЕЗХАБЕРНИ НАХАЛНИЦИ ОТ СЕГАШНИТЕ ВЛАСТ ИМАЩИ, НЕ СА СЕ УПРАЖНЯВАЛИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.ТАКЪВ СТРАХ ТРЕСЕ БОКО, ЧЕ ВЕЧЕ СЕ ОКОПАВА ВЪВ ВЛАСТТА С ПРЕДАНИ ЛИЧНО НЕМУ ПОРЕДНИ НЕКАДЪРНИЦИ.ВЕЧЕ СЕ БОРИ ЛИЧНО ЗА ЖАЛКАТА СИ КОЖА.ЧЕ Е АДСКИ ОТБЛЪСКВАЩА ТАЗИ ОТ СНИМКАТА Е НАЙ-МАЛКИЯ
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ах, каква снимка само...Има нещо перверзно в тази жена.
82
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
били заедно на сватбата на английския принц и там се запознали,днес го прочетох във вестник ГАЛЕРИЯ.
81
0
 
10
 
! Отговори
ОХ преди 12 години
Компира на кой кръстопът срещна тази "хубавица"?
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mалииииии,тази другарка кой ще захапе!
79
1
 
3
 
! Отговори
ДА БРЕ преди 12 години
Дано ,.....но надали!
78
1
 
7
 
! Отговори
Премиум тъпкач преди 12 години
Тази сигурно плаща добре.
77
2
 
9
 
! Отговори
КОЛКО, преди 12 години
ДИПЛОМИ И КНИЖКИ ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ СЕ ПРОДАВАТ В БГ .....НА ДЕН?НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ?