Съветничка на Борисов смени зам.-министър

Деяна Костадинова е новият заместник на Тотю Младенов
Обновена: 2 юни 2011 16:44 | 2 юни 2011 14:31,
99
Съветничка на Борисов смени зам.-министър
Деяна Костадинова. Снимка: Министерство на труда и социалната политика

"Заместник-министърът на труда и социалната политика Красимир Попов е освободен от длъжност. Това става на базата на моя докладна и със съгласието на премиера Бойко Борисов“, съобщи на извънредна пресконференция министър Тотю Младенов.

Министърът мотивира рокадата с думите: „Моето желание и най-вече желанието на премиера е усвояването на средствата по оперативна програма "Човешки ресурси" да става с по-бързи темпове“.

Красимир Попов отговаряше за европейските програми и проекти, Оперативната  програма „Развитие на човешките ресурси“ и политиката на пазара на труда.

Той е принципал на Агенцията по заетостта и ръководи проекта „Красива България“.

Ресорът поема съветничката на премиера по социалната политика и юридическите въпроси Деяна Костадинова.

Тя е завършила Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” през 1994 г. Работила е като адвокат от Софийската адвокатска колегия.

Преди да стане част от политическия кабинет на Борисов, Костадинова е работила 8 г. в Държавната агенция за закрила на детето.

Там е била шеф на дирекцията по правата на детето, автор е на няколко закона за децата и семейството.

Новият заместник-министър Деяна Костадинова изрази надежда занапред да има нови приоритети, които да могат да се финансират по линия на оперативна програма "Човешки ресурси".

Адресирахме основните схеми по отношение на безработицата, сега предстои да се подпомогне икономическият растеж и най-важното е качеството на живот, допълни Костадинова.

Тя заяви, че основният й приоритет ще бъде не само тясното сътрудничество с Агенцията по заетостта, но и с всички други междинни звена, за да може да се подобри координацията.

Още по темата

Това е поредната рокада в правителството, която предприема Бойко Борисов, след като преди две седмици беше освободен министърът на транспорта и съобщенията Александър Цветков. 

Същия ден беше сменен и зам.-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев.

С постовете се разделиха и шефове на различни структури като на Патентното ведомство, Националната агенция за оценяване и акредитация и Селскостопанската академия. Днес пък беше сменено и ръководството на Агенцията по трансплантациите.

Преди това пък под натиск от страна на Симеон Дянков и премиера Бойко Борисов поста напусна шефът на НОИ Христина Митрева, което предизвика бурен политически скандал.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 55: не, дъщеря е на "активен борец" (ако помниш какво означаваше това по татово време)
55
1
 
10
 
! Отговори
dogan преди 12 години
Тежко, тежко! Вино дайте!Пиян дано аз забравятуй, що, глупци, вий не знайтепозор ли е или слава!Да забравя край свой роден,бащина си мила стряхаи тез, що в мен дух свободен,дух за борба завещаха!Да забравя род свой беден,гробът бащин, плачът майчин, -тез, що залъкът наеденграбят с благороден начин, -грабят от народът гладен,граби подъл чорбаджия,за злато търговец жадени поп с божа литургия!Грабете го, неразбрани!Грабете го! Кой ви бърка?Скоро той не ще да стане:ний сме синца с чаши в ръка!
54
2
 
14
 
! Отговори
pege преди 12 години
от къде ги намират тия тояжки, тая освен за околовръсното не знам за друго да става.Сигурно е шуранайка на некой ***.
53
0
 
7
 
! Отговори
та защо НЕ преди 12 години
Сумиста ,беше съветник на Президента!
52
0
 
23
 
! Отговори
леле мале , преди 12 години
тая не е намерена баш на разклона ,а зад храстите на разклона !
51
1
 
15
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
Грозна е!
50
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква волева брадичка,какъа строга прическа,какво "хунвейбинско" сакенце гарнирано с басмяна блузка на цветенца.Не се умори тоя да цивилизова разни *** срещнати по второкласните български пътища.
49
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** кариеристки. Такива ни правят законите за децата, хора за които кариерата е над семейството. Освен това, и са щетдри на акъл как да си гледаме ние децата , представяте ли си ? Някой *** без семейство ще учи нормален човек със семейство и деца, как да си гледа децата ? Това е безумие.
48
0
 
20
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
абе смешна работа, била шеф на дирекцията по правата на детето, сега ще отговаря за развитие на човешките ресурси и пазара на труда :))) ама що се учудвам на пътната агенция шеф стана некакво ИТ
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лелееееее сега идва невиждания корифей и програмата "Човешки ресурси", не ще тръгне, а направо ще препуска в галоп!От чешмите масло и мед ще потече!Абе на кой ги разправяте тия бе?Тази като я видя тръпки ме побиват! Характерът на човек се изписва на лицето!
46
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако адвокати вземат да закрилят децата, що не започнат и бирниците да закрилят бизнеса...
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мамоооу,страх!Сега разбрах защо е толкоз лют Бойко!С такъв ротвайлер,не ще мразишкомунисти,десебисти,рзсисти и дпсари,ами и банкерката цвети ще намрази!
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не напишат тая дали има семейство и ДЕЦА ? Била правила закони за семействата и децата ?!?! Алооооо, то е като готвач да прави алгоритмите на програмистите !!!! Порнографи..
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква е тази усойница?! Малеее....
42
1
 
28
 
! Отговори
Дини от Любимец преди 12 години
Малиии тея тънки устни.... Мани, мани... като плюне и три декара бостан маносва...
41
0
 
13
 
! Отговори
стара схема за краде преди 12 години
Тези програми "човешки ресурс" са пълна измислица и от години яко се източват пари през тях. Неможе някоя безработна лелка или чичко да се преквалифицира на 45 години от шофьор на камион в ИТ специалист, щото съм бил свидетел на такива курсове и програми..Пълна простотия и добра схема за източване на пари. Легална кражба. Фирмите които водят подобни курсове не са случайни. БСП бяха доста добри в това начинание ...
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
obache na Somalia ako moje
39
0
 
23
 
! Отговори
4efo преди 12 години
Злобен поглед,тънки устни-без да съм психолог ще кажа,че тази на снимката и майка си би прежалила,за да се докопа до пост!Кога ли ще видя един млад,позитивен и енергичен човек да заеме ръководен пост в политиката?Човек с харизма.
38
0
 
18
 
! Отговори
мда преди 12 години
възлагат големи надежди на мацката, фондове има за усвояване, да се запрята и да усвоява, те само това и правят, ама някак част от средствата незнайно как се оказват усвоени после не точно по правилата...що липък и трябва да бързаме, докато сме на власт, да доусвоим от където каквото е останало
37
0
 
11
 
! Отговори
Пульо преди 12 години
Да наистина, като видях и портрета на новата министърка- съответства на биографията - вярно е, че навява спомени за Калинки и ДПС професионалисти.Вероятно Бойко си мисли, че ДПС ще му помогнат - много греши тези са заразното зло, всички с които са се захванали, все са ги провалили.