Апокалипсис изобщо нямало да има

През 2012 година не идвал краят на света, а нова епоха
Обновена: 1 дек 2011 09:38 | 1 дек 2011 07:06,
102
Апокалипсис изобщо нямало да има
Снимка: Reuters

Краят на човечеството не наближава. Такъв поне е изводът на германски експерт, който твърди, че декодирана от него плочка на маите, съдържаща позоваване на годината 2012 г., не означава край на света, а преход към нова епоха. 

Интерпретацията на йероглифите, извършена от Свен Гронемайер от австралийския университет Ла Троуб, бе представена за първи път вчера в археологическия обект Паленке в южната част на Мексико, предаде Асошиейтед прес. 

Гронемайер е проучил каменна плочка, открита преди години при разкопки в Тортугеро, в мексиканския щат Табаско. Текстът на нея е бил издълбан преди 1300 г. Камъкът се е напукал и краят на надписа е почти нечетлив. 

Според учения надписът описва завръщането на тайнствения бог на маите Болон Йокте в края на 13-я период от 400 години, еквивалентен на 21 декември 2012 г. 13 е свещено число за маите. В датата няма нищо апокалиптично, подчертава Гронемайер.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: маитеапокалипсис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
1
 
! Отговори
до 61 преди 12 години
С риск да навляза в полемики.... изобщо не си ме разбрал, но ще мине време нещата ще се променят и тогава ще ти стане ясно.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
при останалите животни също е така - уж еднакви, ама надушат ли, че си от другото стадо, те изядат начаса :) вземеш да попрочетеш още малко и за ботаниката, да видиш там какви трикове допълнително са си приспособили растенията за отопление и охлажданеи кое ти е различното, щом изпробват лекарствата ти първо върху мишките да речем
52
3
 
5
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Попитали предсказател-кога ще настъпи края на света?Мъдреца отговорил-той настъпи снощи,ама много пияни бяхте и не разбрахте нищо
51
4
 
16
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Здрав разум ли? Та ти си просто човек и още никой не е доказал как сме се появили и от къде сме се взели и най-вече защо сме толкова различни от всички живи организми на тази планета, като уж сме еволюирали при едни и същи условия. Защо според теб човек има нужда да се облича?Защо всички животни и растения на планетата са създадени така, че да нямат нужда от допълнително отопление или охлаждане?Защо човека уж еднакъв говори на различни езици,а при животните не е така?
50
7
 
3
 
! Отговори
селянин до 46 преди 12 години
Едно хубаво голямо земетресение и само на граждани ще ми станете на мене и да ме паднат няколко керемиди отгоре ще се отърва радвай се.
49
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пише ли нещо за края на герб и другите комунизи на тая плочка.
48
3
 
5
 
! Отговори
Хетфиелд преди 12 години
Айде стига вече с тези глупости! Светът трябваше да свърши 2000 година... не стана! Сега 2012... пак няма да стане! Само болните мозъци на някои го приемат това!
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички календари показват това - край на един цикъл и започване на нов, все с надеждата за ново небе :) нова земя :) и изобщо нещо по-добро, но и през следващия период човечеството оси.а пейзажа си, най-вече поради алчност и надделяване на животинското у негоа пък ако е истина за Йокте Ку и вземат, че се завърнат - то това си е чист апокалипсис :) трудно се живее с "божества", особено с по-ревнивите и садистичните :(
46
4
 
1
 
! Отговори
dp 50 преди 12 години
Vika mu se zdrav razum.
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
46,какво толкова против имаш баща си и майка си, та чак искаш апокалипсис да ги изтрепе?
44
4
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Техния календар е много по-точен от тези двата, които си цитирал.
43
3
 
1
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
Това изобщо не е новина.Същата теория съществува от години!
42
4
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
И кой беше там, за да каже дали е било така. Историята в повечето случаи се базира на хипотези и предположения особено в частта си от преди хиляди години, така че не се знае знае ли се.
41
4
 
1
 
! Отговори
gogo преди 12 години
разбира се, вижте филмите "еволюция на съзнанието" и "Thrive". Има ги в колибката.
40
4
 
5
 
! Отговори
. преди 12 години
navlizame v novo izmerenie to4no taka e.v 4-to izmerenie
39
3
 
7
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
Ти да не се надяваше, че гражданите ще оцелеят...
38
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ех, толкова се радвах че апокалипсиса ще изтреби селяните, ама те пак се отърваха. Като хлебарко са.
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Horata sa mnogo glupavo pleme...kak mojete da viarvate na knigi i podobni gluposti pisani ot horata predi hiliadi godini kogat vsichki prirodni iavlenia sa imali sobstveno bojestvo.... vie normalni li ste?
36
13
 
4
 
! Отговори
дан преди 12 години
аз декодирах плочката по-правилно - *** Умрелия *** я написа, седеше на поляната, смяташе кога е мензиса на жена му Миризливата *** и чукаше по камъка с длетото...ко да прайш, сичко е въпрос на тълкование
35
3
 
2
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 38По майския календар са го правили ;-)