Обвързаните - по-щастливи от необвързаните

Според изследване, това е защото се чувстват по-стабилни финансово
13 фев 2014 22:35, Петя Славова
5
Обвързаните - по-щастливи от необвързаните
Снимка: Reuters

Купидон върши чудеса - международно проучване, публикувано в навечерието на празника Свети Валентин, разкрива, че повече хора се чувстват щастливи и финансово стабилни, ако са обвързани, предаде Ройтерс.

Онлайн допитването е направено от Ипсос в 15 страни и е обхванало над 18 000 души. Близо 80 процента от участниците с партньори са съобщили, че се чувстват щастливи в сравнение с 67 процента от необвързаните. Най-щастливи са канадските двойки - 90 процента, в сравнениес 53 процента от унгарските, пише БТА.

В Япония 53 процента от необвързаните се чувстват щастливи в сравнение със 77 процента от хората с партньори. В САЩ съотношението между щастливите необвързани и обвързани е 74 процента срещу 89 процента.

Най-малко щастливи двойки - около 50 процента, има в Германия и Испания. В Аржентина пропорцията на обвързаните и необвързаните щастливци е еднаква - 65 процента. Проучването на Ипсос разкрива още, че освен по-щастливи, обвързаните хора се чувстват и по-стабилни финансово.

Най-високо ниво на финансова стабилност и най-голяма процентна разлика между обвързаните и необвързаните са отчетени в Швеция, където 60 процента от двойките са доволни от финансовото си положение - с 20 процента повече от самотниците.

Следват Канада и САЩ, където и обвързаните, и необвързаните смятат финансовото си положение за стабилно. В САЩ 42 процента от двойките съобщават, че се чувстват финансово стабилни в сравнение с 27 процента от хората без партньори.

В Япония и Република Корея е отчетена най-ниска степен на финансово удовлетворение сред самотниците - 11 процента. В Италия и Унгария пропорцията е обратна - повече необвързани хора, отколкото двойки, са доволни от финансовото си положение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
18
 
! Отговори
а преди 10 години
Няма начин обвързаните жени да не се чувстват по-стабилни финансово. Те нали затова се обвързват. При мъжете по пътя на логиката би трябвало да е обратно. :)
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ех тия пари,в гробищата ще ги носят
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно обратното е:) Откакто съм женен съм тотално финансово нестабилен! За сметка на моловете:)