Роден без нос: Аномалията на бебето Ели

От рядката аномалия страдат едва 40 души в света
3 апр 2015 14:00,
48
Роден без нос: Аномалията на бебето Ели
Снимка: Pinterest

Преди да се роди Ели Томпсън, баща му се шегувал, че се надява малкият да не наследи носа му.

Моменти след появяването на бебето на бял свят обаче, родилната зала се изпълнила с тишина - детето се родило без нос, съобщи Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Майката Бранди Макглатъри разказа как незабавно е усетила, че нещо не е наред. Ели обаче веднага започнал да диша през устата си и липсата на нос въобще не го притеснявала.

Ели е роден с рядката аномалия пълна вродена ариния. Известни са по-малко от 40 подобни случаи в света. След раждането на 4 март той е преместен от болницата в Мобайл, Алабама, в Детската и женска болница на университета на Южна Алабама.

Там му е направена трахеотомия, когато е бил едва на пет дена. Момченцето е любимец на медицинските сестри. Носът на детето с двата канала ще може да бъде изграден напълно чак след като премине пубертета.

Дотогава майка му иска да му спести всякакви излишни операции. "Мислим, че е идеален, какъвто е - каза тя. - До деня, в който сам не поиска нос, няма да го пипаме. Засега приемаме всичко ден за ден".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
To и без това светът е адски кофти и смърди.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луди ли са родителите му? Цял живот ще страда заради дефекта. Как ще диша нормално през устата? Те го харесвали така, хайде няма нужда, всеки си обича детето, но тук става дума за здравето и бъдещето му като възрастен човек. Всички бебета са сладки - с нос или без нос, но после идват проблемите със зяпачите и соченето с пръст.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сладка малка душица!
33
10
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 9 години
Поне никой няма да го обвинява че си вре носа където не му е работата.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анониментрябва да е Илай
31
12
 
1
 
! Отговори
ЕВОЛЮЦИЯ 3 преди 9 години
КОГАТО НАСТЪПИ МОМЕНТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ЕВОЛЮЦИЯТА САМА ПО СЕБЕ СИ Е ИЗМИСЛИЦА И ГЛУПОСТ. ВСЪЩНОСТ Е ТОЧНО ОБРАТНОТО, ЗАЩОТО С ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН НАШИТЕ НАСЛЕДНИЦИ СЕ ДОБЛИЖАВАТ ДО ОРИГИНАЛА И ПЪРВОНАЧАЛНО ЗАМИСЛЕНИЯ ЧОВЕК.
30
11
 
0
 
! Отговори
ЕВОЛЮЦИЯ 2 преди 9 години
ПРОБЛЕМА С ЧОВЕШКАТА ПОПУЛАЦИЯ БЕШЕ РАЗРЕШЕН ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ ПОЯВИ ПЪРВИЯ ЧОВЕК НА ТАЗИ ПЛАНЕТА. КОГАТО МОМЕНТА НАСТЪПИ НЯМА ДА ИМА НИТО ЕДНА ЖЕНА И НИТО ЕДИН МЪЖ. НЯМА ДА ИМА БЕБЕТА. ЩЕ БЪДЕМ ТРИЛИОНИ НА БРОЙ.ТОГАВА ХОМОСАПИЕНС ЩЕ РАЗБЕРЕ ЩО Е ТО ЛЮБОВ ИЗВЪН ДНЕШНАТА ПРЕДСТАВА. ТОГАВА ЧОВЕК ЩЕ ОБИЧА ВСИЧКИ ХОРА И ЩЕ ЗНАЕ, ЧЕ Е ЧАСТ ОТ ЦЯЛОТО.ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ И ПОЗНАЕТЕ ИСТИНАТА. НЕ ЩЕ ИМА МЪКА И БОЛЕСТИ.БЕЗПОЛОВИЯ ЧОВЕК Е ПЪРВОНАЧАЛНО ЗАМИСЛЕНИЯ И ПЕРФЕКТЕН ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези малко ме объркват. Ели не е ли женско име или вече всичко е унисекс.
28
8
 
0
 
! Отговори
еволюция 1 преди 9 години
КОЛКОТО И НЕВЕРОЯТНО ДА ВИ ЗВУЧИ.ДОРИ И ДА РЕШИТЕ,ЧЕ ТОВА Е ПОРЕДНАТА ТЕОРИЯ.ИМА НЕЩА, КОИТО НИКОГА НЯМА ДА УЗНАЕТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАШИТЕ НАСЛЕДНИЦИ.СЛЕД НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ГОДИНИ В ХОРАТА, КОИТО ОСТАНАТ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА ЩЕ СЕ АКТИВИРА ОПРЕДЕЛЕН "СПЯЩ" ГЕН.ТЕЗИ, КОИТО ГО ПРИТЕЖАВАТ ЩЕ БЪДАТ БЕЗПОЛОВИ. И ТАКА ДО МОМЕНТА, В КОЙТО НЯМА ДА ОСТАНЕ ЖЕНА ИЛИ МЪЖ.ДНЕС НИЕ СЕ БОИМ ОТ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПОПУЛАЦИЯТА СРЕД ХУМАНОИДИТЕ.НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ. ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН ТОВА БЕШЕ ЗАМИСЛЕНО ДА СТАНЕ ТАКА.
27
4
 
4
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Нямам нищо против бебето. Душата му знае защо е решила да се роди в такова тяло и тя ще си учи уроците и ще си поема каквото си е избрало и каквото си е написало с други подкрепящи го или нараняващи го.Против съм, превръщането на това в новина. Спрях.
26
0
 
7
 
! Отговори
До досадата !!! преди 9 години
Продължава! Май страдаш от ЛОГОРЕЯ и защото не можеш директно да ни говориш пишеш ли пишеш... Има и други форми на чат бейби!
25
5
 
5
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Ще пиша, докато ме спрат, защото аман от лицемери и добродушковци под статии, които усещам не схващат, че да ти се роди дете без нос е една огромна трагедия, независимо в каква опаковка я натикваш за пред света, а той учтиво и със съвсем добри намерения (щот светът е изграден от чисти и добри хора, ахъъъъ?) поема новината и я споделя с целия добър свят, който ще одобри и приеме и стопи тъгата, а няма да я обърне в чист СЕЙР за масите! Някой да посмее да ми възрази? Някой?!
24
4
 
0
 
! Отговори
!!! преди 9 години
28, кое точно от коментарите ми не разбра и е толкова в сблъсък с моралните и визиуалните ти ценности, че смяташ, че нещо болно четеш в думите ми и трябва да се лекувам?
23
0
 
9
 
! Отговори
До !!! преди 9 години
Ох, светата досада трите "!!!" пак пише ли пише, поучава ли поучава, блъскат ли ѝ минуси, о да и тя пише и още, и още! Искрено те моля да се полекуваш малко, ако трябва ще направим дарителска кампания, за да ти съберем парички за лечение!
22
5
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
25"въпреки цялата ежедневна помия, която се излива върху нас, въпреки мизерията и нещастието."Аха! А, статията е едно огромно ЩАСТИЕ?! Чакам още! Искам всеки ден, ако може поне по 2-3 статии за всякакви генни мутации. Със снимки! Ще ги подкрепя, изпитам съжаление, разбиране, ще покажа човещина и въобще няма да ми стане тъжно. Обещавам.
21
0
 
19
 
! Отговори
тя преди 9 години
Толкова низко да паднете , да плюете едно бедно дете, една чиста душа!!! Това ли ви е темата за "дъвкане" в петък? Понеже решихте всички останали проблеми??? гадини долни!
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мислех си, че все нещо човешко е останало в българина, въпреки цялата ежедневна помия, която се излива върху нас, въпреки мизерията и нещастието.От тези коментари ме хваща срам, от вас.Това е едно невинно човешко същество, което МОЖЕ ДА БЪДЕ ВАШЕ ДЕТЕ!!Какви сте нещастници- бременни жени, ГМО, простотии.....в цял свят казват "Ако не можеш да кажеш нещо хебаво, замълчи", обаче в *** за разбирачите трябва да се казва така: "Ако не наплюеш някого, значи не си българин." !
19
7
 
1
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Аз пък не мога да повярвам, че има някакви негативни коментари относно правенето на любов, съвсем свободно по улиците, на обществени места, с който си поискам, по което си искам време на денонощието.Аман от сензации с ТЪГАТА на хората бе!
18
0
 
19
 
! Отговори
Изненадана преди 9 години
Не мога да повярвам, че има злобни коментари за едно бебе, родено с аномалия. Какво е виновно едно невинно бебе, че има вроден проблем?! Дано да расте живо и здраво и да му оправят носа някой ден и междувременно разни злобни *** да не му съсипят психиката.
17
5
 
3
 
! Отговори
!!! преди 9 години
18,Целта ми? Чудех се дали в днес.бг влизат да четат бремени жени и как ли им се отразява гледката на снимка на пръва страница на дете без нос, агне с човешки черти, 60 годишни сиамски близнаци мъже? Чудех се просто. Как мислиш ти? Какво ли им се случва?