Експеримент: Учен се гръмна с "Калашников" под вода

Той сам дърпа спусъка, с помощта на връв
27 яну 2016 19:40,
58
Експеримент: Учен се гръмна с "Калашников" под вода
Снимка: Youtube

Норвежкият физик Андреас Вал реши, вместо с лекции и статии, да демонстрира законите на природата със собственото си тяло, като опита да се простреля в корема с автомат под вода, съобщи Лента.

Автоматът "Калашников" бил инсталиран на специална стойка на няколко метра от Вал на дъното на басейн. Физикът сам стрелял, като дръпнал въженце, вързано за спусъка.

С учения не се случило нищо, защото водата е по-плътна от въздуха и скоростта на патрона пада до безопасна за човека на практика почти веднага след изстрела, пише БТА.

На забавените кадри се вижда как куршумът постепенно забавя скоростта си и дори пада, без да е достигнал тялото на Андреас.

Това не е първият рисков експеримент на младия норвежки учен. Преди време той скочи от 14 метра без осигуровка и премина през пламък, за да покаже как действа центробежната сила и как се изпарява водата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Mestan e po golyam uchen,ako se probva e na toya opit,shte go priznaya za muj,toi i bez tui iskashe kurban da staval za izbiratelute si
4
1
 
22
 
! Отговори
Lan преди 8 години
Това щеше да е научен експеримент, ако не беше правено и доказано и теоретично и практически преди много години. В момента това е "шоу" за масите, нищо общо с науката.
3
8
 
24
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Калашник ама "друг път" и сигурно е стрелял 100 пъти да се увери, че коршума няма да го достигне. Нека дръгият път да опита с истински Калашник.
2
2
 
40
 
! Отговори
Nik преди 8 години
Аз не виждам калашников на клипа. Първо го изглледайте, а после пишете статията.
1
7
 
28
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Не е необходимо да си специалист, за да се види, че това не само не е Калашник, но не е и сериозно оръжие, а някакъв тапешник, все едно взет от панаир.... Само че, ако някой му се върже на този на акъла и вземе да пробва с истинско оръжие и се гръмне, кой ще съдят за убийство или ще мине като самоубийство?