7 начина да познаем хората, които ни вредят

Уж приятели, а токсични! Как да ги хванем?
10 мар 2017 22:55, Eкип на Teenproblem
14
7 начина да познаем хората, които ни вредят
Снимка: outnow.ch

Приятелите са едни от най-важните хора в живота на човек. Те са тези, към които се обръщаме, когато имаме нужда от помощ, подкрепа и съвет.
 
Споделяме им съкровените си тайни и доверяваме страховете си. Както с всичко, трябва да подбираме много внимателно кръга около нас, тъй като се оказва, че дори и най-добрият ни приятел може да се окаже лошо влияние или дори токсичен за живота ни.
 
Ето 7 признака, по които да познаем токсичните приятели.
 
1. Не ви подкрепят
 
Понякога всички правим ужасни решения, но това не трябва да е повод за приятелите ви да не ви подкрепят, докато преминавате през тях. Особено, ако знаят, че е грешно. Без значение дали сте изневерявали, сгешили сте в училище или сте нагрубили общ приятел – те трябва да са до вас.
 
2. Те не полагат усилия към гаджето ви
 
Хората са различни и е нормално всеки да не се разбира с всеки. Но ако вашите приятели ценят вас като важен човек в живота им, трябва поне малко да положат усилия.
 
3. Родителите ви не ги харесват
 
Ако майка ви не харесва някой от вашите приятели, вероятно и вие не трябва. Родителите често имат много по-добра преценка от нашата, особено когато зад гърба си имат опит и неминуемо са си патили.

Останалите начини да познаем приятелите, които ни вредят - четете в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: приятели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено е най-лесно да сринем джамията на улицата но да изтеглил "джамията" от душата на българина май ще се окаже невъзможно!!!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А много от хората не могат да живеят без хората които им вредят! Българската черта на роднинска/приятелска ко-зависимост се възпява даже и в народното (патологично) творчество още от турското робство. Много от едно-пистовите ни "мислители" се гордеят точно с това и си вярват че са истински българи и родолюбци! Дилюзията продължава у нас за разлика от останалата част на земното кълбо! Единствено Пакистан ни бие по точки и вероятно джамии!!!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На много жени им се случва да спят с врага! Споделят вярват и в един момент той ги погребва живи. Предава ги! Всичко споделено го превръща във ад за тях. Един мъж трябва да знае жената от кръста надолу! Нищо друго за вас жени. Мъжете са лоши и тормозят жените много и ги предават зверски. Не им се доверявайте за нищо никога. Освен това поголовно изменят на жените.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До anonimen 4И ти си прав.За съжаление, такива, за каквито пишеш, се срещат често.Най-много се чудя на онези,които злорадо и подигравателно се подсмиват,когато им се каже, че на някой е бил подведен, предаден или измамен от човек, на когото е имал доверие и с когото е споделял всичко. Как е възможно да се радват на такова нещо и то по отношение на някой,който не им е причинил нищо лошо, не им пречи и дори им е помагал? Това, според мен, е душевен сакатлък. По друг начин не мога да го определя
6
0
 
12
 
! Отговори
До номер 6 преди 7 години
Вярно е млад съм. Но живея в България. И се радвам че съм те заинтригувал. Относно заспалия тираджия, в своите ръце също имаш волан и може да се опиташ да избегнеш катастрофата. Ако спукаш гума пробваш да я смениш. Ако не можеш се обаждаш на познат или на пътна помощ. Така е и в живота. Пазиш се до колкото можеш. Ако се разболееш или изпаднеш в беда пробваш да се оправиш, или търсиш помощ от приятели или специлисти. Основното е че ако ти самия не се грижиш за себе си няма кой да го направи.
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приятелите и средата определено са важни. Но най-важния "приятел" във вашия живот е този който виждате като се погледнете в огледалото. Той е единствения който има пълен контрол и определя живота ви. То е като с шофирането. Може да се ядосвате че другите водачи ви засичат. Или пък да се радвате че някой са колегиални и помагат при злополука. Но единствено вие държите волана на вашия автомобил. И от вас зависи на къде ще завиете и по път в живота ще поемете. На всички лека и безаварийна.
4
3
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
*** в малък град живеи определен период от време може и ловеч да е и ще остановиш кои са истински ко си им трябвал си добър ко не и за кафе не те търсят това злоба завист освен при приятели важи и при рода малко са хората които ти мислят доброто освен ако няма полза мине ли тая полза забравен си даже може и да си и подиграван и унижаван защо защото сме честни и лоялни поздравявам всички тия създадени през годините мислеики ги за истински а не са
3
3
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
За варненците не знам, нямам роднини от този град.Но наблюденията ти са точни. Във всяка фамилия има поне по двама-трима, които отговарят на описанието, дадено от теб.Само относно състраданието може би малко бъркаш. Дори най-безпардонните и душевно неграмотни егоисти се засягат и озлобяват, ако разберат, че някой е причинил злина на техен роднина, за когото иначе изобщо не ги е грижа. Също така, ще въздъхнат, чувайки, че го е сполетяла беда. Има основание пословицата "Кръвта вода не става."
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роднините! Простите и първични хора със селяндурски обичаи! Хора липсващи им състрадание и умереност. Варненски еснафи най-вече!
1
0
 
34
 
! Отговори
Казани са верни неща преди 7 години
макар преводът да не е добър.Често се среща "приятел",който- не се радва на успехите ви и усещате, че злобее;- знае, че за вас е важно да отидете някъде, обещава да ви придружи, защото не е удобно да отидете там сам(а) и в последния момент се скрива или направо ви казва, че се отказва;- зад гърба ви се е уговорил(а) с общи познати да идат някъде,където и вие искате да отидете,но са "забравили" да ви кажат;- не уважава дома ви;- скатава се,когато нищо не му коства да ви подкрепи поне с дума