Сметката: ?46,7 хил. на година или секс веднъж седмично?

Канадски учени изчислиха паричния еквивалент на сексуалното щастие
Обновена: 31 мар 2017 21:56 | 31 мар 2017 21:29,
15
Сметката: ?46,7 хил. на година или секс веднъж седмично?
Снимка: архив Reuters

Учени от университета на Торонто изчислиха, че правенето на секс веднъж седмично, вместо веднъж в месеца, прави човек по-щастлив в същата степен като увеличение на заплатата с 50 хиляди щатски долара (46,7 хиляди евро) годишно, съобщи сайтът "Инди100".

Експертите направиха допитване онлайн сред 335 американци за техните връзки, включително колко често правят секс и колко често целуват и прегръщат партньора си. Допълнителни интервюта бяха проведени със 74 двойки в Сан Франциско, като въпросите бяха същите.

Учените помолиха също 107 двойки да водят секс дневници и откриха, че онези, които правят повече секс за период от 10 дни, имат много по-високо ниво на удовлетворение в отношенията си.

"Разликата между удовлетворението от живота на хората, които правят секс веднъж в седмицата, в сравнение с тези, които правят секс по-малко от веднъж в месеца, е по-голяма от разликата между удовлетворението от живота на хората, които изкарват 75 хиляди щатски долара в сравнение с онези, изкарващи 25 хиляди долара годишно. Разликата е 50 хиляди долара", пише в увода на изследването ръководителят Аник Дебро.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Пена преди 7 години
Вуте , ако заплатата ти беше колкото онази ти работа равен нямаше да имаш
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага се отказвам от секса за годишна заплата от 50 хиляди долара! Може и канадски/австралийски, но да се превеждат в България!Ще стоя вечно пиян някоко години, ше спестявам, после ще изтрезнея и пак ще почна със секса....
9
0
 
0
 
! Отговори
трол горянин преди 7 години
Хахаха българинът си е *** по рождение , Като ви напишат статия за мъжете ,които се бръснат и ползват козметика веднага ги изкарваме пеерасти , и като ви покажат един истински и пак дуднете като за световно ---- за вас важното е да капят стотинки от безсмислените ви коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eгати! Един път в седмицата! Аз ли съм ненормален или вие?На мен ако ми завърши деня без тая работа не мога да заспя,та превключвам на ръчна.
7
0
 
5
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 7 години
Е, що трошат пари за глупости?!И каква е тая грозна снимка с тоя разкрокнатия насреща?!
6
2
 
12
 
! Отговори
Цял свят преди 7 години
се подиграва на канадските "учени", които трошат десетки хиляди долари за простотиите си. Затова цъфнаха със СЕТА барем прекопират нещо
5
2
 
15
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 7 години
И аз имам доход от 25к долара ама за 8 години.....
4
0
 
23
 
! Отговори
митьо преди 7 години
обаче снимката с тоя косматия кърти, баш за статията си е :)
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе вие ми дайте хилядите долари пък със секса сам ще се оправя!За тия пари ще си намеря млади девойки облечени като римски весталки които да ме возят на носилка не като римски император, а като бог Аполон!Е, всяка седмица ще ми е много.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм щастлив милионер.
1
1
 
39
 
! Отговори
Nobody преди 7 години
Извод - така и така в БГ няма как да изкарате 47К евра на година, та почвайте да си изчуквате щастието.