Чудо! Икона на света Петка проплака в Румъния

Стотици румънци се поклониха пред светинята в Търговище
23 юни 2017 07:54, Мария Захариева
55
Чудо! Икона на света Петка проплака в Румъния
Снимка: Стандарт

Икона на св. Петка в румънския град Търговище започна да мироточи в понеделник, 19 юни.

Сълзите върху светинята били забелязани от миряни в следобедните часове.

Свещеникът от храма твърди, че това е третият път, когато иконата на св. Петка проплаква. Той посочи, че това се случва, когато Православната църква преживява големи изпитания

Новината за чудото се разпространи много бързо, благодарение на социалните мрежи и стотици вярващи дойдоха, за да се поклонят пред иконата.

Случайно или не, два дни след като се случи чудото, падна правителството в Румъния, което бележи началото на криза в страната, припомня "Стандарт".

Мощите на преподобна Петка са били пренесени от България в град Яш, Румъния, където почиват и досега, дълбоко почитани от целия български, сръбски, румънски и гръцки народ. 


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Религията е измислена за да контролират хората по света! Погледнете поповете с кадилаците и ролексите. Погледнете когато вярващите постят поповете блажат. Е това религия ли е? Господ е казал не се моли на икони и идоли! Ако господ не е в теб в сърцето ти нищо неможе да те спаси! Така че тези икони са за простолюдието!
41
11
 
3
 
! Отговори
До Crossfire преди 3 години
Внимавай да не се окаже, че Аллах е истинският бог накрая и накрая ти да съжаляваш, а не 36. В Батак толкова хора са се молили на Иисус да ги спаси от смъртта, но пак за ги заклали. Това означава, че Иисус не е истинският бог, защото е безсилен да спаси хората, които вярват в него и ги е изоставил точно, когато се нуждаят най-много от неговата помощ. Докато Аллах е помогнал на башибозуците да имат добра плячка този ден - пари, секс, забавления.
40
0
 
3
 
! Отговори
Crossfire преди 3 години
До 38

Никой не казва, че човек трябва да върши добрини от страх. Никъде никой не пише че ако не правиш добрини "ще те шамарят". Обаче това "добрина" е много разтегливо понятие. Имало е време когато да храниш лъвове с хора е било добре. За теб добрина е да осмиваш надеждата и вярата на хората. Но явно ти си далеч по мъдър от мен щом си видял какво има отвъд смъртта и явно няма смисъл да се хабя да пиша.
39
2
 
3
 
! Отговори
Михаил преди 3 години
Още един пирон в ковчега на неверниците.Ооо как ще се радвам да ви гледам докато се пържите в ада докато аз си лежа на удобния ми личен облак докато ангели се грижат за всяка моя нужда.
38
2
 
9
 
! Отговори
православен преди 3 години
Прочетете първо житието на тази българска светица и се поклонете пред подвига и. Нейните нетленни мощи са били най-голямото съкровище за нашите царе векове наред.
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В култа към иконите няма нищо християнско, това е идолопоклоничество.
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая всички ги чака едно голямо НИЩО баце. А това че не вярвам в глупости, не ме прави лош човек. Дори като се замисля, ти си развален човек, след като правиш всичко от страх да не те шамари Зевс, или в който герой там вярваш. А аз добрините си ги правя от сърце. Капиш!
35
2
 
4
 
! Отговори
Crossfire преди 3 години
До 36

Помни много добре какво си писал и казал. После да не плачеш. Защото ако аз съм ***, то поне го правя от добрина накрая не ме чака нищо. Ако ти излезеш глупакът ще има да молиш за прошка.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя и баба ти може да е вярваща, но да ми кажеш, че Левски си е дал живота за литературни герои, е доста смешно и глупаво. Ти да не си на 8 годинки.
33
1
 
9
 
! Отговори
Crossfire преди 3 години
До 32

За моята кирлива вяра цели села са избивани защото не са се отказали от нея. А пък точно за Левски - дяконът, да ми обясняваш че не бил вярващ е абсолютен резил.
32
6
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Малко ги бъркаш двата щата вяра и Родина. Доста съм сигурен че Христо Ботев, Васил Левски и прочее не са умрели за кирливата ти вяра, а за Родината.
31
6
 
6
 
! Отговори
Един преди 3 години
Нидей рива, Св. Петке! Те другия епизод пак ще се съберат!
30
4
 
25
 
! Отговори
Crossfire преди 3 години
Като чета коментарите под статията ми става ясно защо сме на това дередже. За 500 години османците не са успяли да прекършат вярата на народа, но за сметка на това той сам се справя много добре. Драги атеисти питате с какво Православното Християнство е по-добро от останалите. С това че благодарение на него и на шепа добри хора в момента ни има като нация и самосъзнание, което не се е загубило през вековете. А вашите умирали за вярата предци се въртят в гробовете като ви гледат какви ги говорите.
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е видяла какъв смешен президент имаме и се е разревала...от смях.
28
9
 
4
 
! Отговори
SA преди 3 години
До Ристу

Кажи им го!!Скоро очаквам и "християни" опасани с бомби заради сляпата си вяра!!
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И един мармот завива шоколада в станиол.
26
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми цъкайте минуси обяснете ми какво прави християнстово по-специална религия от останалите? Аз ще ви кажа, политика и власт. Поне до преди 200 години...
25
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам как можете да вярвате в литературни герои от стари книги. По същата логика мога да вярвам в Зевс примерно или Вишну? Какво прави вашия бог по-истински? Абсолютно нищо.
24
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо по-страшно от сляпата вяра.
23
6
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 23
Защо трябва да мълчим ? Защо не млъкнеш ти ? Какво те прави по-специален ? Вярата ти ли ?