От Харвард за кокосовото масло: Това е отрова!

Спорът за полезните и опасните му страни
4 сеп 2018 14:45, Ивета Иванова
38
От Харвард за кокосовото масло: Това е отрова!
Снимка: Pexels

Кокосовото масло става все по-популярно в последните години. Много знаменитости го използват за по-сияйна кожа и лекуване на белези. Но все още продължава и дебатът дали то действително е толкова полезно, защото е и сред топ хранителните продукти в днешно време.

През 2017 г. от Американската сърдечна асоциация коментираха, че все пак маслото е пълно с наситени мазнини, а ако се поемат много такива храни, се увеличава риска от сърдечни заболявания. 

По време на лекция във Фрайбургския университет в Германия, професор от "Харвард" потвърди, че кокосово масло има репутация на здравословен продукт, но консумацията му води до рискове.
 
Проф. Карин Мишелс каза, че това е "една от най-лошите храни, които може да ядете" и нарече кокосовото масло "чиста отрова", пишат от Business Insider.
 
Тя посочи, че няма проучвания, които да доказват, че то носи ползи за здравето.
 
"Наситените мазнини могат да запушат артериите", обясни Мишелс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: кокосово масло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шопСвинската мас, която е яла баба ти, няма нищо общо с растителните наситени мазнини. Едното е туткал а другото пластмаса. Наистина хидрогенизираните мазнини (всички видове маргарини) се различават в химическата си формула само е една молекула от пластмасата. Ако бабати ядеше пластмаса вместо туткал, щеше да е твърде различно.
34
0
 
0
 
! Отговори
Oleg Petkov преди 4 години
До princesse_azurТова не е олио а смолата на палмата с която тя се предпазва от вредители. Птиците ядаъ тези "плодове", за да променят фаумата на стомаха си. Но все пак те могат да ядат онова което не могат хората. Казва се палмово масло, защото при нашите ширини температурата през по-голямата част от годината е по-ниска от 25 градуса и визкузитета му се увеличава. Това е и причната то да е става много вредно да се консумира по нашите ширини. Това "масло" убива флората в червата ни.81235
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А палмовото масло от което нашите правят сирене кашкавал и др. да нее по полезно.
32
0
 
0
 
! Отговори
* преди 5 години
При ферментирането на тревата по време на преживянето се произвежда и отделя в млякото витамина К2, който служи за разпределяне на калция не по артериите, а по костите.
31
0
 
2
 
! Отговори
* преди 5 години
Животните трябва да се хранят с трева а не с фураж, за да е здравословна "сланината". Сигурно това се има предвид под термина "щастливи крави".
30
1
 
4
 
! Отговори
g преди 5 години
Дори има клип на австралиец който твърди, че е излекувал баща си от деменция с по 3 лъжици кокосово масло дневно за около месец.Но аз не вярвам да има толкова много кокосови палми, за да стигнат за цялото човечество. Не е зле някой да провери състава на кокосовото масло продавано в България.
29
3
 
12
 
! Отговори
емереканец преди 5 години
Мазнините са вредни! Затова яжте захар и умрете от диабет, рак и метаболитен синдром. Пийте кока кола, яжте вафли, яжте макдоналдс с хлебчета и месо със захар. Прадядо ми ядеше сланина и изкара до 90. Ако беше ял захар, щеше да изкара до 50. Яжте захар!
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си го ядат диваците и *** из островите и джунглите.
27
0
 
3
 
! Отговори
princesse_azur преди 5 години
Кокосовото " масло " - всъщност е олио . То става течно над 25 градуса . Има два вида кокосово олио - едното е като на малки бучки , то е най-качествено защото се приготвя директно от пресен плод . А другото , което е гладко , и е много по-ефтино , то се вари от остатъците на кокоса който е послужил за първото олио . Естествено първото е екстра качество , затова е ипо-скъпо .
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...пишат от Business InsiderДостатъчно, можете и да не четете дивотиите в този глупав опус.И не изпадайте в мисловен ступор, като прочетете някъде "Харвард"!
25
0
 
3
 
! Отговори
T преди 5 години
До шопСтанАли сте вие убави...подути разшкембени ***. Нали ви гледам противните и разпуснати фигури и кратуни по улиците. Поне се избръснете!
24
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 5 години
Правиш ли разлика между палмово масло и КОКОСОВО масло. Глупавата статия е за кокосовото масло - един ценен продукт. Да беше прочел началото на поста на Експерт. Който, за съжаление, изобилства от глупости. Ето:"Единствените що годе безопасни растителни мазнини са зехтина и кокосовото масло.Другите са растителни мазнини са ОТРОВА". Кое е отрова, маслото от гроздови семки, ореховото, аргановото, шарланът? Ескимосите ядат мас от китове и страдат 400 пъти по-малко от датчаните от сърдечно-съдови
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Палмовото масло се произвежда от маслинова палма. Кокосовото масло се произвежда от кокосови орехи. Остъргва се вътрешната бяла част на ореха и се пресова.Палмовото е много евтино защото се произвежда по лесно и го има големи количества.И двете масла НЕ са вредни във малки количества.Проблема при палмовото масло е че производителите го влагат навсякъде. И ако човек консумира няколко такива различни продукта всеки ден общата консумация се увеличава много.
22
0
 
18
 
! Отговори
шоп преди 5 години
Баба ни мажеше със свинска мас и кви убави станахме. Некои я ядеха и станаха премиери.:)
21
2
 
5
 
! Отговори
??? преди 5 години
До Глупостизначи маслото от палмите не струва, но от кокоса (също палма) е ОК така ли?
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой се опитва да подбива пазара на кокосовото масло като го очерня. Нещо като с акциза на бездимните цигари. Хората започнаха да преминават към тях и понеже са по-евтини и вече не си купуват от обикновените, дай да им сложим акциз и на тях.
19
0
 
11
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Палмовото масло е органичен продукт, масло, получено от месестата част на плодовете на маслената палма (Elaeis guineensis).
18
3
 
7
 
! Отговори
anonim преди 5 години
Abe hora, yajte si svinskata mas...kakvi palmi kakav kokos?
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Студено в кулинарията пресованото кокосово масло не е по вредно от останалите мазнини които консумираме всеки ден. Като всяко нещо, не трябва да се прекалява.В козметиката има добро приложение.Другия интересен факт е че кокосовото масло много добре се сработва със канабиса и се приготвя може би най качественото канабисово масло. Препоръчително е да се прави по концетрирано (1:5) за не се налага после да се приема голямо количество мазнина. Една чаена лъжичка на гладно и цял ден летиш.
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Палмовото масло влезе в нашата кулинария съвсем наскоро. Ако си направим труда да изчетем повече етикети на стоки в магазина, ще видим, че то се съдържа почти навсякъде: бонбони, бисквити, пържени картофи, течен шоколад, чипсове, спагети, сухари, спагети и др. Тревожно е влагането на палмовото масло в млечните произведения, особено в сиренето. Неслучайно през последните години българите страдат от системен недостиг на калций, което води до непоправимо увреждане на костната система и кр.съдове