10 от най-опасните храни. Кои са те? С какво ни вредят?

Свикнали сме да демонизираме пакетираните храни, но...
13
10 от най-опасните храни. Кои са те? С какво ни вредят?
Снимка: pexels

Освен ако не става дума за диви гъби със съмнителен произход, обикновено не мислим за храната като за отровна или с потенциално рисково влияние за нашето здраве.

Свикнали сме да демонизираме пакетираните готови храни с доказан вреден ефект за организма. Знаем, че не трябва да консумираме бърза закуска, пържени храни с добавени изкуствени подобрители, трансмазнини, оцветители.

Но знаем ли кои са едни от най-опасните храни за нашето здраве? Това са все натурални продукти, с които природата ни е дарила.

Тези храни имат редица полезни хранителни вещества, но ако не бъдат консумирани по подходящия начин, с адекватна термична обработка и ли специална техника за дезинфекция, те могат да се окажат наистина опасни за здравето.

Кои са най-опасните храни за организма? Вижте в следващите редове.

Месо

Месото само по себе си не е опасно за здравето. Рисковете идват от неговия произход, от начина, по който са отглеждани и хранени животните. Патогените в месото са „убиецът“, който причинява не само хранителни разстройства, но и бактериални и инфекциозни заболявания, с по-тежки случаи и смърт. Важно е да се консумира месо от проверени източници с гарантиран санитарен контрол.

Зелени картофи

Когато картофите позеленеят не трябва да се ядат. Изложени на светлина и високи температури, те започват да отделят соланин – вещество, което в голяма концентрация причинява главоболие, гадене, неврологични проблеми. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да е жив и здрав капитализма дето ни докара палмата, *** в колбасите, некачествени млечни продукти с месеци и години трайност,добавките в храните причиняващи куп неизлечими заболявания,вредните оцветители в лекарствата и храните.Чудя се как сме оцелее от едно време до сега когато не сме знаели и познавали всичката тая химия влагана в храната.А сега във всяка една храна е вложена 90% от менделеевата таблица.
8
1
 
9
 
! Отговори
Народен преди 5 години
За кренвиршите нито дума! Или може би те са само за спортистите?
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-вреден е кислорода !!! Убива ни клетките и ни състарява ! СТОП НА КИСЛОРОДА, УБИЕЦ НОМЕР 1 В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ !!!
6
0
 
16
 
! Отговори
Зелка преди 5 години
Пълни глупости.Това,че в черешовата костилка има 0.0000001% цианид не означава,че може по какъвто и да е начин да увреди човешкото здраве...освен разбира се не изядеш един влак с череши!
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Храната и водата са вредни! Спрете ги! Единствено е полезно да се храниш със слънчеви лъчи.
4
1
 
29
 
! Отговори
ваню хокинг преди 5 години
Да ви кажа ,още по-опасно е да няма храна!
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В семките на крушите и ябълките се съдържа особено полезният витамин В17, предпазващ от злокачествени образувания. За черешите - думи нямам. И изтипосали някакви плодове, които в България никой не консумира, вместо да обърнат внимание на наистина вредни храни и продукти: маргарин, аспартам, захар, бяло брашно, ГМО и т.н.Ама така е, като у нас няма журналистика, а само копи-пейст на разни чужди статии със съмнително съдържание.
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни щуротии. Доказано най-вредни са хидрогенерираните мазнини с които са бъкани всички т.н. пакетирани сладки и не само изделия. Маргарина е отрова в чист вид.
1
3
 
51
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Хаха, цианид от черешите, чак да се чудя как съм жив още. За ГМО *** нито дума ;)