Достижение на руските гении. Робот се оказа... мъж в костюм!?

Държавна телевизия го излъчи като пример за иновации
13 дек 2018 22:00,
280

Високотехнологичен робот, представен на откриването на научен форум в Ярославъл, излъчено по руска телевизия, се оказа мъж в специален костюм, съобщи Асошиейтед прес.

Организаторите на форума използваха "робота Борис", за да разведрят аудиторията. Той демонстрира танцувалните си умения и каза няколко реплики.

Снимачният екип на руска държавна телевизия го помисли за истински и излъчи кадрите като пример за руските технологични постижения.

Интернет потребителите обаче забелязаха липсата на сензори, характерните за човек движения и други несъответствия. Руският уебсайт TJournal изброи въпросите за работата на робота: Къде бяха външните сензори на Борис? Защо роботът прави толкова много "ненужни движения", докато танцува? И защо роботът изглеждаше като човек, който би се вписал перфектно вътре в него?

По-късно снимките на "робота", публикувани в социалните медии, показаха много видимото деколте на лицето в костюма.

Така стана ясно, че Борис всъщност е човек, облечен в костюм, който се продава в магазините под името "Альоша" за равностойността на 3800 щатски долара. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко знаме без Сърп и Чук е фалшификат
158
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До От менНе си прави труда :) те освен това знаме друго не са чули :)
157
4
 
36
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 5 години
Руските часовници: най-бързите в света,Руските микрочипове: най-големите,Руските роботи: най-***...
156
2
 
9
 
! Отговори
От мен преди 5 години
До 6Знамето не се вее, а седи опънато. Не виси на пръчката, защото няма земно притегляне.
155
2
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
До До екипа на Днес.гбСтатиЙте?
154
4
 
8
 
! Отговори
до анонимен 165 преди 5 години
"Най-смешното, че е въртите едни и същи гупости :) знамето се веело не знам си какво ама дори си нямате представа, че има още много видео матерял с експериментите проведени там в ниска гравитация които по него време просто не е имало как да бъдат фалшифицирани :) отделно Русия съущо има камани от луната доставно за тях от мисиите Аполо :) ама карай :) знамето се " вее" :)))"--------Ъхъм...камАни има....в главата ти!Като бетонобъркачка си...ама иначе ги разбираш нещата...де!
153
11
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До 172 До Анонимен"Вярата в тези елементарни "конспиративни теории" доказва, че населението на земята стремглаво затъпява."Една елементарна конспиративна теория практически задава ЕЛЕМЕНТАРНИ ВЪПРОСИ - Проблемът е че на елементарните въпроси НАСА не може да отговори?Документация по Аполо програмите - загубенаОригинални филми - загубениДокументация по Сатурн 5 най-мощната ракета в историята с технологиите на 21 век още не можем да я достигнем - загубенасъстав на НАСА Аполо програма-уволнен
152
9
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"отделно Русия съущо има камани от луната доставно за тях от мисиите Аполо :) ама карай :) знамето се " вее" :)"СССР автоматична станция Луна 14 достави 1.3кг прах и камъчета от луната.А над 300кг Лунни бразци на НАСА къде са?Сега вече има АТОМНИ МИКРОСКОПИ, Въглеродно датиране, Атомен спектрометър и разни други по-завързани уреди като Ултравиолетов микроскопДайте образец да го изследваме Хиляди години изложени на директната радиация на слънцето на атомно развнище оставят следи
151
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиГлупаво момче си Боби :) остави тая работа брат не е за тебе :)
150
2
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 170 преди 5 години
Вярата в тези елементарни "конспиративни теории" доказва, че населението на земята стремглаво затъпява.
149
3
 
20
 
! Отговори
niki преди 5 години
Руските роботи - най-добрите роботихахахахахахахахахахахахахахахахахаха
148
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската технология е най-добрата, хем робот, хем работи на Бояришник - технологичен връх.
147
11
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"че има още много видео матерял с експериментите проведени там в ниска гравитация които по него време просто не е имало как да бъдат фалшифицирани"Та какви са експериментите? Хвърлят едновремнно топка от метал и топка с пера и те подат заедно - но това доказва че няма въздух а не че си на луната.Или скачат във въздуха но на каква височина? Аз мога да скоча 50 см височина на ЗемятаНа Луната 1/6 тежиш и с 200кг скафандър пак ще си като балеринка
146
1
 
10
 
! Отговори
Малкия Мук преди 5 години
на тия бледолики всичко им е менте и анимация
145
10
 
5
 
! Отговори
Nnn преди 5 години
Докато смяташ смартфона, хладилника и готварската печка за върха на технологиите, няма смисъл от коментари на тема високи технологии.
144
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНай-смешното, че е въртите едни и същи гупости :) знамето се веело не знам си какво ама дори си нямате представа, че има още много видео матерял с експериментите проведени там в ниска гравитация които по него време просто не е имало как да бъдат фалшифицирани :) отделно Русия съущо има камани от луната доставно за тях от мисиите Аполо :) ама карай :) знамето се " вее" :)))
143
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиБобчо отивай пускай самовара моето момче :))
142
11
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Как пък не се намреи една руска маркя която всъщност да произведе нещо полезно за света"Имаш ли модерен Смартфон? Е много вероятно е елмазната подложка на екрана на телефона(Процеса мисля че се казваше израстване на кристали) да е руско производствоЕто ти друг пример за размисъл Шарп държат патентите за матриците на съвременните монитори, телевизори и смартфони, Самсунг ги произвежда за всички световни(и знайни и незнайни Ку чи марки също) марки в обем 99%
141
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиПич никой не е длъжен да ти се обяснява :) вие сте никой и вашето мнение не е интересно за който и да е :) Тези които са бранша много добре знаят за какво става дума и пет пари недават, че некав интернет галфoн живее живота си в конспираци и с език в задните части на Путин. :)
140
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В световен мащаб роботите заместват хората. В Русия хора заместват роботите!