Достижение на руските гении. Робот се оказа... мъж в костюм!?

Държавна телевизия го излъчи като пример за иновации
13 дек 2018 22:00,
280

Високотехнологичен робот, представен на откриването на научен форум в Ярославъл, излъчено по руска телевизия, се оказа мъж в специален костюм, съобщи Асошиейтед прес.

Организаторите на форума използваха "робота Борис", за да разведрят аудиторията. Той демонстрира танцувалните си умения и каза няколко реплики.

Снимачният екип на руска държавна телевизия го помисли за истински и излъчи кадрите като пример за руските технологични постижения.

Интернет потребителите обаче забелязаха липсата на сензори, характерните за човек движения и други несъответствия. Руският уебсайт TJournal изброи въпросите за работата на робота: Къде бяха външните сензори на Борис? Защо роботът прави толкова много "ненужни движения", докато танцува? И защо роботът изглеждаше като човек, който би се вписал перфектно вътре в него?

По-късно снимките на "робота", публикувани в социалните медии, показаха много видимото деколте на лицето в костюма.

Така стана ясно, че Борис всъщност е човек, облечен в костюм, който се продава в магазините под името "Альоша" за равностойността на 3800 щатски долара. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
:)) преди 5 години
Познер - Гость Ольга Ускова. Выпуск от 03.12.2018youtube
18
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е Русия, ниски жужета с големи лъжи.Даже и приказките им за много оръжие е фалш.Русия! Боже опази!Тумор за цивилизования свят.
17
6
 
16
 
! Отговори
Хаххахахах преди 5 години
хаххаха милите в отбрана, пичове с червеното знаме тука не гледайте Бостън Динамикс какви роботи правят че съвсем ще прекалите с Боярищника хаххахххаххах
16
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А, как трябваше да изглежда знамето?"По-добър въпрос е къде е изчезнало въпросното знаме, защото в момента липсва на мястото където се предполага, чее било забито, дори НАСА потвърди изчезването му. Да не питам и как така според обясненията на НАСА, най-великият момент в човешката история- оригиналният запис от кацането на Луната е бил изтрит защото... им е трябвало място за дрги записи (официалното обяснение на НАСА за изчезването на запсите)... :D :D :D :
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея алкаши къртят. Високотехнологични постижения, хахахах. Такива са и ракетите им.
14
0
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега #7, по изключение тази статия е грамотно написана, защото в българския език не съществува дума, която в множествено число да свършва на й. Например:Статия - статииБатерия - батерииРепетиция - репетицииКорпорация - корпорацииГений - гениии т.н.
13
18
 
10
 
! Отговори
Резил преди 5 години
Да бе, това с кацането на Луната и със знамето което се вее без атмосфера наистина беше голям резил, САЩ още нямат ракета за извеждане на хора в космова, използват руски ракети за да транспортират астронавти на орбиталната станция (коят също е руска), ама направиха нескопосано филмче, как кацали на Луната - смех!
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е пропаганда!Руските джуджета - най-високите в света!!!Недейте да си измисляте!У нас им хора, които гледат само руска телевизия и знаят как е било :)
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Организаторите и производителите не са виновни ,те си продават костюма по магазините и никой от тях не твърдял че истински робот!Държавната телевизия ,а и не само тя,в последните години бъка от хвалебтсвия на руската научна мисъл,космическа,военна и всякаква каквато се сетите!Медийната пропаганда е в пълен ход,само ,че действителноста е като с костюма на робот,представян от медийте за робот!
10
22
 
12
 
! Отговори
А Гардиън съобщава преди 5 години
Тинейджърите в САЩ прибягват до проституция, тъй като не могат да си позволят да си купят храна. Това става ясно от изследване, което показва ширещ се глад в най-богатата страна в света, пише "Гардиън". Изследването е направено от базирания във Вашингтон Urban Institute. Отбелязва се, че момичетата продават телата си или предлагат "секс за пари" като стратегия, за да свържат двата края.
9
8
 
32
 
! Отговори
Русия е в 19 век преди 5 години
На 50 км. от Москва селяните живеят в дървени къщи, спят върху печките след тежък запой, хващат прясна риба от дупки в леда и чакат с канчета на опашка пред цистерни с надпис "квас". За жалост това е състоянието на по-голямата част от населението на Русия извън големите градове, което в болшинството си живее със стандарта и манталитета на 18-19 век.
8
4
 
19
 
! Отговори
ААА преди 5 години
Това представление е само за заблуда на врага! Човека който е бил скрит вътре в костюма всъщност е хуманоиден андроид управляван от 6-то ниво изкуствен интелект.Този хуманоиден робот имитира човек и се задвижва от горивна клетка която работи на руско гориво ЕH65B7 по известно като ВОДКА.
7
15
 
19
 
! Отговори
Жалка пропаганда преди 5 години
Защо не пуснат цялото предаване - там още в началото показват и актьора и как облича костюма - това е само костюм и реклама - ПР. Роботите изобщо не изглеждат така с такива лампички.
6
3
 
22
 
! Отговори
До №6 преди 5 години
А, как трябваше да изглежда знамето?Не се гледате, че сте се оакали до уши :)Финала на стар руски виц е: "...а вие защо биете ***" :) по-големите ще се сетят какво имам предвид!Случката е доста забавна!
5
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днеса, кой ви плаща да правите от мухата слон? Прави ми впечатление, че вече се чудите за какво да се хванете за да изпълните норматива.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да продават и мъжа заедно с робота,изобщо няма да се учудя!Това е явно някаква реклама.
3
18
 
8
 
! Отговори
До екипа на Днес.гб преди 5 години
Колко сте неграмотни . пише се "гениЙ" с "й" . как може неграмотни хора като вас да управляват медия и да са журналисти... нямате елементарни познания по БЕЛ. Статийте ви редовно са пълни с правописни грешки.
2
33
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ с кацането на Луната го направиха професионално, само дето малко сгафиха със знамето което се вее без атмосфера, ама айде сега, нали САЩ са най-демократичната страна в света, знаемето им може да се вее и без атмосфера.
1
5
 
21
 
! Отговори
Жо преди 5 години
РУСКИТЕ роботи са създадени като най-близки до истински човек!