Китайският танцувален комунизъм! Директор и 700 – на двора

Учениците изпълняват специален танц, с който заменят физическото
23 яну 2019 20:45, Джесика Вълчева
63
Китайският танцувален комунизъм! Директор и 700 – на двора
Снимка: Daily Mail

Кой казва, че училището трябва да бъде скучно, а часовете по физическо възпитание и спорт - пълна досада?

Начален учител в Китай доказва обратното всеки ден, а съвсем скоро стана и интернет сензация заради нестандартния си подход към своите ученици.

Всяка сутрин 40-годишният директор Занг Пенгфей води близо 700 деца на двора на началното училище в провинциално градче в Северен Китай и всички заедно танцуват в пълен синхрон. Хореографията е специална, а танцът е в духа на съвременния джаз.

Интересната идея на директора се появява като заместител на задължителната фитнес програма на правителството, която е част от учебния процес във всяко едно начално и средно училище в страната.

Забавната и енергична танцувална тренировка според Пенгфей ще мотивира учениците да се движат повече и да не са вечно залепени за мобилния си телефон. Самата хореография включва всички необходими за едно дете упражнения - разтягане и скачане, които засилват гъвкавостта, силата и ловкостта.

"Имаше нужда от някаква промяна. Видях, че учениците вече са отегчени до болка от познатата фитнес програма", споделя преподавателят пред "Дейли Мейл".

Самият Пенгфей взима идеята за хореографията от група хора, които танцували на площада през лятото. Учителят решил да научи танца и да го прави заедно със своите ученици. През октомври всички деца от учебното заведение научили хореографията, а към енергичния танц се включили постепенно и други учители, както и част от персонала.

"Постепенно започнах да забелязвам как децата търсят различни хореографии и видеа с уроци, за да научат нови движения", казва през местните медии Пенгфей.

И така всяка сутрин, в продължение на 30 минути, директорът, учениците и преподавателите танцуват. А видеото от рутинната им сутрешна тренировка обиколи социалните мрежи и вече има над 250 милиона гледания.


63
Още от Ако щете - вярвайте
3 зодии, които много ги бива в преструвките
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
alex преди 3 седмици
това е shuffle dance бе мизрници
44
0
 
2
 
! Отговори
Да добавя преди 3 седмици
До Анонимен И умираха от силикоза.
43
0
 
2
 
! Отговори
Помня преди 3 седмици
И при нас беше така. Във военна болница Пловдив всички лекари и останалия персонал сутрин на физзарядка. Да се скъсаш от смях.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз оставам тука. Вие заминавайте за Китай щом ви харесва толкоз.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Velika nacia!
40
3
 
4
 
! Отговори
да преди 3 седмици
в Китай няма дървен комунизъм, гл'упаци, а модерен строй,който с всяка изминала година ги превръща в господар на света !!!
вгледайте се в клипа-не се вижда и едно дебело/тлъсто дете,а при нас от малки са торби !!!
да ви п'икая на фалшивата демокрация
39
0
 
1
 
! Отговори
Цоло преди 3 седмици
До 25
Ще стане и още как Малка подробност там има СЪД И ПРОКУРОР
38
2
 
14
 
! Отговори
Victimized преди 3 седмици
При нашата демокрация учениците си избиват зъбите на двора, а във ФАЩ се стрелят на месо.
НЕ НА КОМУНИЗМА !!
37
15
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
На който му харесва комунизма да ходи в Беларус или Северна Корея. Стига сте ронили сълзи по коментарите. Мятайте се на мАсквичите и изчезвайте.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бомбаджиите и повече взимат, те са тънки специалисти и много трудно се намират. Иначе миньор при Дънди прешъс взима около 700-1000 лева което си е чиста мизерия в сравнение със големите заплати които миньорите получаваха при соца.
35
0
 
4
 
! Отговори
Миньор преди 4 седмици
Работя в Асарел Медет, имам колеги които работят при тях в Челопеч, миньори бомбаджии и прочие под 2200 не падат (средно с бонусите ако го разхвърлиш годишно близо 2600-700 идша, извънредни всичко се заплаща.... Минуси има много също от друга страна. Ако гоните ранна пенсия и сте млади... 10 години (което ще ви се стори като 30) и сте готови....
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Миньор при соца взимаше около 500-600 лева заплата, колкото член на политбюро. 600 лева заплата това са все едно 15 хил лева днешни пари по покупателна способност. А днес при демокрацията американската (маскирани като канадци) Дънду прешъс изнася злато за 1 милиард от България, а плаща на миньорите по 650 лева заплати.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен

Абе не знам за Китайците, ама през 2022 година българите при демокрацията вече ще са измряли от глад.
32
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не се превъзбуждайте толкова от Китай.Ако тук беше комунизъм сега щяхте да сте по мините с кирките и лопатите вместо да пишете глупости в нета.
31
0
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 4 седмици
Аз щото съм един Китаец будис
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 25. Що така да не се канят да се съмообиват масово през 2022 ?
29
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Китайците са велик народ със над 5000г история. Пазят си традициите и културата, работливи са, умни са. Затова скоро ще завладеят света без нито една война.

А не като ония говедари със 200 години история от която няма една без войни някъде по света. Мислят си че чрез войни и терор могат да подчинят целия свят.
Времето им вече почти изтече.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Китайци е имало преди 5 хиляди години, българи лентяи не.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Симпатяги са.
26
1
 
9
 
! Отговори
baihui преди 4 седмици
До V
Така е защото в Китай никога не е навлязла юдейско-протестантската религия!