Родителски бунт: Дарвин долу! Човек е създаден от Бог!

Религиозни семейства възразили срещу училищна пиеса за Чарлз Дарвин
8 фев 2019 21:45,
330
Родителски бунт: Дарвин долу! Човек е създаден от Бог!
Снимка: Pinterest

"Има една фундаментална разлика между религията, която е основана на власт и науката, която  се базира на наблюдението. Науката ще спечели, защото тя работи". Стивън Хокинг.

Директорът на английско училище решава да наложи мини цензура в учебното заведение и да отмени пиеса за Чарлз Дарвин и неговата еволюционна теория, след като група силно религиозни родители се оплакали, че това е напълно неприемливо.

Според тях в пиесата се подигравали на проповедник, който участвал в исторически дебат за произхода на човека.

В учебното заведение учат деца на възраст между 7 и 11 години. Представлението било с образователна цел, но директорът все пак решил да уважи искането на групата родители и да замени шоуто с нещо, което не предизвиква чак такава полемика.

Вместо обаче да потуши напрежението, към директора се засилила нова вълна от недоволство. Този път - от другата страна на спора. Останалите родители възразили срещу свалянето на пиесата, защото децата им били "лишени от възможността да научат нещо много ценно", пише  "Индепендънт".

"Това е много тънък опит да наложиш религиозни възгледи върху научните факти и е изключително срамно", обясняват родители.

Решението на директора да уважи молбата на притеснените християнски семейства било напълно неприемливо, защото по този начин върху децата се налагали фундаменталистки възгледи, които оказвали огромно влияние върху тяхното развитие.

Но силно християнските семейства въпреки това приветствали идеята, защото така децата им няма да са изложени на... един вид "научна пропаганда", която е в тотален противовес с онова, което пише в Библията.

Изпълнителният директор на Националното секуларистко общество във Великобритания твърди, че тенденцията родители да се намесват в образователния процес и да заплашват учебните заведения, защото политиката им не съответства на "плитките им виждания за света", е много притеснителна. По думите му е напълно неприемливо родители да упражняват какъвто и да било натиск върху образователната програма заради това, че тя не кореспондира с религиозните им вярвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
8
 
! Отговори
жалка картинка преди 5 години
Във форума тържествува ограмотената и образована г л у п о с т !С диплома пълна, но с глава празна ! И няма как да е иначе, когато духовно празни хора папагалстват и си мислят, че са открили топлата вода...
71
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо някои си мислят, че науката може да обори религията.Да, сега повечето учени са атеисти, защото ако в днешно време не си атеист и не приемаш глупостите на атеистите и техните теории, няма да можеш да се занимаваш с наука. Но ако сложим на една везна от една страна днешните учени и от другата учените от преди, няма как да не натежи повече страната на учените вярващи в Бога.Само прочетете "Мисли" на Паскал (има я издадена на руски). Нютон, Айнщайн, Павлов, Достоевски, К. Леонтиев.
70
6
 
10
 
! Отговори
1 преди 5 години
Какъв бог какви богове бе, човек може да бъде манипулиран по всякакъв начин, докато не вида не вярвам!!!
69
11
 
5
 
! Отговори
Gosho преди 5 години
Папата бил пратеник на господ.... Хаааахаааа и земята била глобус.. Тоя свят трябва да има ред да вярваш в нещо и да си мислите че 10 заповеди не трябва да се прегрешават... Били на луната били на Марс били излезли в орбита и земята е кръгла ама реално видео йок
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами очаквай.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лукави и аморални типове подлъгват хората като им приказват ей такива... ...за антибиотиците и религиите.... ....после им предлагат свои идеологии докато изземат власта и парите ! Те, затова е вредни масовото образование ! Защото умен, интелигентен и образова не е едно и също ! А образованият *** и образованият злодей са много по-опасни от необразованите !
66
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бог ни е създал по свой образ защо е създал толкова раси, някои от тях приличат на маймуни
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има два вида човеци - едните са произлезли от нещо като майму.на, а другите са направени от кал.
64
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕ, искаш да кажеш, че религията е виновна за дето е нямало антибиотици ли ? Ако изобщо имаш ресурс да проумееш какво ти казвам... ....ще се прибереш в тоалетната...
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 96Такива "прогресивни умове" доведоха комунизма, нацизма, ционизма.... ...и направиха роби дори и тия дето не са съгласни да ги горят !
62
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеята, че "няма Бог" е част от плана на тъмните сили на Сатаната, които искат народа да страдао от нещастие, мъки, ужаси и безнадеждност, защото тогава те процъфтяват!...Точно така, през Средновековието, когато вярата в Бог е била съвсем задължителна, всичко е било цветя и рози. Само дето свършило с чумата, за която днес има антибиотици.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наща реалност е компютърна симулация.
60
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог е създал всичко, но това не значи, че Дарвин не е прав за еволюцията на видовете.
59
6
 
0
 
! Отговори
Фашистки-внук.... преди 5 години
Фашистки, и, фашисти,....Търсете- се, да- ви- има....
58
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаа, видно е че глупостта не е запазена марка на ***.Човечеството иьперкулясва.Жална им майка на идните поколения.Ще е войни и мизерия.Премиери и президенти стават всякакви аграри.Аз наследници в такъв свят не искам.
57
5
 
6
 
! Отговори
Човеко от Перник преди 5 години
Човеко е произлезъл от извънземните...точка
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бас хващам, че религиозните семейства са мюмюни. Поради тази причиа и страните им са пещерни.
55
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти защо мислиш, че Бог точно на теб ще дава обяснение за големия взрив, и че изобщо ще ти дава някакви обяснения?
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен хората може да са създадени от развита цивилизация. Тази цивилизация може да е имала пратеници на земята, които сме ги възприели, като богове. Въпросът е защо са ни създали....Въпросът е също - ако нас са ни създали извънземните, кой първо е създал самите извънземни? И там пак вариантите са еволюция или бог.
53
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да проумеете истината. Господ може да вие надарил с ум и разум но не вие дал най важното. А най важното е че не вие посветил в божиите дела. Някакви евреи са ви написали една приказка разказана от някакви и е разпарчетосна без начало и край. Евреите са ви накарали да вярвате в нещо измислено несъществуващо. Защо те не вярват в оная книга. Защото е лъжа измислена от тях за лековерни.