20 неща, за които ще съжаляваме в живота си

Недостатъчното оценяване на тялото ни
4
20 неща, за които ще съжаляваме в живота си
Снимка: Istock

Навършването на 50 години за много хора е специален момент. Някои се радват, че са стигнали до тази възраст и могат да ѝ се насладят, докато за други изникват множество причини да съжаляват, че не са живели достатъчно интересно.

Мащабно проучване на USA Today и няколко американски здравни организации, проведено сред 1000 души през 2014-а година, навършили 60 години и повече, показва любопитни данни относно нещата, за които възрастните съжаляват с напредъка на времето. Едва 17% от участниците са казали, че не съжаляват за нищо в живота си.

И макар 50 години да не е най-безгрижната възраст, животът продължава и би могъл да е още по-вълнуващ и цветен от преди, стига съжаленията от миналото да се претворят в мотивиращи цели за бъдещето.

Вижте някои от най-често споделяните неща, за които участниците в изследването са казали, че съжаляват в живота си до 50-годишна възраст, пише сайтът Bestlife.

1. Напускане на училище. Една от най-често посочваните причини за тъга по пропуснати възможности е свързана с ранното напускане на училище и недостатъчното образование.

2. Липсата на повече постижения. Макар това да е относително, много хора признават, че съжаляват за недостатъчно големите постижения в живота си. С напредването на възрастта голяма част от хората, които изпитват съжаление, се оказва, че е именно заради липсата на повече успехи и реализирани цели.

3. Отказването от мечтаната работа. Едно от най-честите съжаления е заради работата, която не ги е направила щастливи. Много хора признават, че не са се борили достатъчно, за да получат мечтаната работа и за нея страдат най-много. Според проучване на застрахователна компания, проведено през 2016-а година в САЩ сред 3000 участници, 38% от тях съжаляват за това, че не са поели повече рискове в кариерата си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото, за което съжалявам е, че нямам характера и уменията да живея извън облагите на цивилизацията. Ползвам наготово неща, които хората допреди 3-4 поколения са можели да правят самостоятелно.
2
0
 
4
 
! Отговори
БГтудейУСАтумороу преди 4 години
И какво общо има мащабното проучване на USA today с дъртаците в тикволандия?!?
1
3
 
15
 
! Отговори
Малки корекции преди 4 години
Съжаляваме: 10 - че не сме прекарвали повече време с онези близки, които вече не са на този свят. 13 - за онзи човек, когото сме пренебрегнали, а е възможно точно той/тя да ебил(а) най-подходящата брачна половинка.Добавям, че съжалявам заради това, че понякога отделях ценно време, за да изчаквам нещо поради нечие желание, а после се оказва, че човекът не е заслужавал това. Но прахосаното време не се възстановява.И чутото от една лелка: "Съжалявам само за онова, което не съм направила!"