8 съвета за стягане на корема

Ето как да стопите коремните мазнини
20 дек 2019 22:35, Ивета Иванова
13
8 съвета за стягане на корема
Снимка: Pixabay

 Премахването на коремните мазнини не е лесна задача, особено за тези, които не могат да спазват строги диети по здравословни причини или нямат шанс да спортуват много. Но за стопяването на коремчето могат да помогнат и някои по-обикновени дейности, както и ограничаването от не толкова необходими храни и напитки. Ето някои съвети, които да следвате.

Пийте кафе
 
Доказано е, че кафето помага за отслабване. Проучване на Университета на Нотингам показва, че кафето активизира кафявата мастна тъкан, която изгаря захарта и мазнините и така произвежда телесна топлина. Затова е хубаво сутринта ви да започва с кафе. Просто залагайте на чисто кафе, а не такова със захар и сметани.
 
Спете достатъчно
 
Установено е, че липсата на сън води до трупане на килограми и разширяване на корема. Когато не спим достатъчно, нивата на стресовия хормон кортизол се покачват. Така организмът започва да пази енергия и да трупа мазнините, вместо да ги изгаря. Спете по 8 часа нощем, съветват специалисти.
 
Душ за релакс
 
Не влизайте в банята само по задължение. Опитвайте поне веднъж седмично да отделяте време за по-дълго къпане, за да се отпуснете и да си починете. Най-добре е да се насладите на вана с етерични масла, за да свалите напрежението и да релаксирате. Ако сте прекалено стресирани и изморени, нивата на кортизола отново скачат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
чарли преди 4 години
Със секс не е ли по добре ?
9
1
 
1
 
! Отговори
не сме зодии преди 4 години
не сме от тези зодии
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моме опитай когато стигнеш четиридесетака да направиш подобно упражнение и после пиши небивалици.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това тяло на снимката няма нужда от съвети за стягане на корема. Да е жива и здрава.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като застудее времето, отивате на плажа, събличате се по бански и почвате да се кълчите. И после душчета, кафенца, чайчета и след настинката, която със сигурност ще хванете, ще имате малко по-стегнат корем (след хремата, температурата и повръщането).
5
1
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Еми на тая мацка й е стегнат корема бе?! Няма нужда от повече.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се сваляли излишни мазнини - кафе, душ и сън. Ахахаха.А обикновените културисти/фитнесджии броят калории, избягват мазнините в храните, прецизират въглехидратен дефицит, тренират... сигурно са гламави :) Не знаят те, че можело само кафенцето, душа и да му дремнат!
3
1
 
0
 
! Отговори
откачалки дс преди 4 години
леле какви ,,духовни лечители,, ала бала месят се в личното пространство на хората като дс- ревниви и злобни дс
2
0
 
12
 
! Отговори
РАЗ ДВА преди 4 години
пукам палачинки с течен шоколад за закуска а преди лягане пукам по 2 пирожки с чаша топло мляко ама не ми се вярва с кафе и душ да смъкна само докато пиша опраскване към 50грама чипс солен
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корем се маха само с упражнения, всичко друго е алабала