Проучване: Веганите са с по-тежък махмурлук

Ето каква е причината
Обновена: 25 дек 2019 14:30 | 25 дек 2019 13:12, Ивета Иванова
43
Проучване: Веганите са с по-тежък махмурлук
Снимка: Pexels
Учените са установили, че веганите имат по-тежки махмурлуци, в сравнение с хората, които хапват месо. По празниците повечето хора пийват много и махмурлукът на другия ден е неизбежен.
 
Но се оказва, че ако хапнете месо преди пиянска нощ, после се чувствате по-добре. Веганите и вегетарианците преживяват по-тежко махмурлука, показва изследване на Утрехтския университет.
 
Експертите са анализирали симптомите на 13 души след пиянска нощ. Симптомите включват гадене, главоболие, повръщане, учестено сърцебиене, замаяност, световъртеж, чувствителност на светлина и звуци и жажда.
 
Участниците трябвало да посочат и какви храни са поемали. Изследването доказва, че тези, които имали по-малко витамин В3 и цинк в диетата си, страдали от по-свиреп махмурлук. Цинкът влиза в състава на месото, черупчестите животни и бобовите култури.
 
Тези, които поемали по-малко цинк, повръщали повече. Витамин В3 пък влиза в състава на месото, рибата, фъстъците, авокадото, гъбите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пийте домашна мускатова без добавена захар и няма да знаете какво е махмурлук. А от 50 г скъпа купешка водка ме цепи после цял ден главата. Иде ми в стената да я блъскам.
40
1
 
2
 
! Отговори
отдъхнах си преди 4 години
Слава богу, аз съм срого не-вегетарианец!
39
1
 
2
 
! Отговори
ха! преди 4 години
Този който не е видал пияни руснаци да ми прати мейла си да му пратя снимки.
38
1
 
6
 
! Отговори
Хомовегетаризъм преди 4 години
Веганството е първа крачка към хюмнетизма, а при някои последователноста е обратната. Когато някой мъж ми каже, че е веган,съм наясно с крайната дестинация към която се е запътил(достигнал), а именно левио трутуар.Някои жени толкова се впечатляват от жежната грижа на веганите към всички живи твари, че после цял живот си ходят *** и истерични, без да осъзнават връзката между двете си състояния.Ама то таз нежна мъжка душа, как да те разпори с мерак,то сърце не му дава!
37
4
 
1
 
! Отговори
Почти веган преди 4 години
Консумирам много малко месо, но пък за сметка на това, пия 1,5л всеки ден концентриран алкохол, ...и махмурлук не ме гони!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и кюфтетата имат права, извика веган с беззъба уста :)
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 35 Аз бях за коледа миналата година в Москва. Никъде не видях пияни руснаци по заведения, по паркове, по улици. Никъде. Пият умерено с табиет бавно бавно...със стабилно мезе предимно вина. Даже ако си гледал в почти всички порноклипове как на масата жулят шампанско, а не водка.
34
4
 
2
 
! Отговори
Спомени преди 4 години
Руснака и поляка се напиват свирепо точно с техните си мезета. Никой от тези,които падаха като дънери на пода не беше вегетарианец, а на следващия ден се държеше за главата и гледаше мрачно. Всеки да си знае мярката, все едно дали яде сланина или краставици.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че бяха учените да ми го кажат, щото аз не знам че като пия ракия с шопска салата изпивам 3 и се замайвам, а ракия като пия със сланинка на 5-тата чашка вече усещам същия ефект. Те затова и руснаците ни се чудят на акъла- " Вие пиете тежки питиета с тънки мезета( ракия- шопска салата примерно), а пиете тънки питиета с тежки мезета ( вино - пържоли) Е вие българите сте странен народ!" )))Руснака жули водка не с доматен сок, а със сельодка най-малко! После се питаме що не се напива.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водка и сельодка, не е водка и марули, знаят пияниците от опит
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът е хищник, като вълка!!!Да сте видяли вълк да яде трева???Трева ядат само козите, кравите и веганите..................факт!!!!Добро утро, селяни прости????
30
1
 
6
 
! Отговори
До Ман преди 4 години
Ей че си гений.............браво на теб!!Но човекът е първо биологична единица, после интелект, разум и т.н.!!!
29
4
 
3
 
! Отговори
До Чърчил преди 4 години
Биохимията е сложна материя, не е за хора като теб!!!Но ме разсмя де................я се хвани да пишеш вицове, но биохимията ще си остане за теб тъмна Индия!!!
28
17
 
2
 
! Отговори
Ман преди 4 години
Имам усещането, че не общувам с човешки същества, а с биологични организми, т.е машини за производство на екскременти. Сбогом жалки твари, съществуванието ви е безсмислено. Белите червеи ви очакват.
27
1
 
17
 
! Отговори
Чърчил преди 4 години
Доколкото съм внимавал в часа по химия от алкохола и мазнините се получава естер, а той се преработва по-лесно на захар за мускулна и мозъчна енергия. Сигурно затова като пийна малко ми идват много умни мисли.
26
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Организирам кампания за защита на растителния свят от вегани под мотото "Убий веган спаси маруля!"
25
1
 
21
 
! Отговори
Нормално е преди 4 години
Организмът се нуждае от мазнина,но Добра....за да премахне токсичността на алкохола.
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В психиатрията на 4-ти километър има безплатни консултации за лекуване на веганство и други подобни психични отклонения.
23
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В природата съществува хранителна верига и всички живи същества са част от нея. В това не бива да се търси морал, нито да се влага прекалена емоция - за да съществуват едни организми изяждат други. Да не забравяме, че растенията също са живи организми. Просто природата съществува по този начин. Глупаво е да упрекваш хищник, за това че се храни с месо, просто така е създададен по логиката на еволюционното развитие.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайската диета е най-добрата. Отслабнах 10кг (10%) като работих 2г в Шанхай, но като се върнах за 3 месеца си върнах теглото +5%.