На мода: Рокли от прерията

Хитова тенденция за зимата
7 яну 2020 20:20, Ивета Иванова
1
На мода: Рокли от прерията
Снимка: Pixabay

Ако не обичате често да носите дънки, джински и спортни клинове, тази нова тенденция е перфектен избор за вас.

В началото на новото десетилетие на мода се завръщат роклите от прерията. Те се появяват и стават модерни през 1800 г. в Америка. Героините от романите на американската писателка Лора Инголс Уайлдър често са изобразявани с такива рокли.
 
Тези дрехи са идеални за зимата и студеното време, защото обикновено са дълги, от по-дебел плат, не са разголени или с деколте, повечето са с висока яка, дълги и широки ръкави. С тях изглеждате като героиня от любовните романи или от старите филми.
 
Има много разновидности на роклите от прерията. Те могат да бъдат прозрачни, направени от дебел дънков плат, от коприна и т.н. Повечето са с висока яка, като полу, някои пък са с V-образно деколте, но не прекалено изрязано.
Обикновено са с флорални мотиви и малко напомнят бохо стила. Има и такива с декоративен принт пейзли, както и с геометрични фигури - квадрати, триъгълници, кръгове и т.н. Повечето рокли са широки, не впити, но не са и с обръчи.
Някои са с воали, плата е набран, особено в частта на полата и т.н. По този начин се постига една романтична визия, с тях изглеждате официални и женствени, но пък и не прекалено официални и бляскави, както бихте изглеждали, ако сте с рокля с обръч или бална рокля. Затова може да ги носите и в училище, и в офиса, и на вечеря, и на парти, и на разходка.
 
Роклите от прерията навяват една носталгия по миналото, те са с кокетни волани и полупрозрачни материи, панделки, дантела, затова с тях ще правите впечатление.
 
Звездите, които често залагат на такива рокли, са актрисите Кийра Найтли, Натали Портман, Дженифър Анистън, Сиена Милър, Ема Стоун, моделката Алекса Чънг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
5
 
! Отговори
изумен преди 4 години
не знаех, че в прерията има такива Азиатки или това просто е реклама на Китайската Шивашка Индустрия и който я представлява в България. Комунистите от Пекин са царете на р0бски шивашки центрове, където и детски труд се експоатира - Бойкот, ДеИнвестиране и Санкции за Комунистически Китай! Тръмп вече им показва кон боб яде ли!!