7 признака, че бракът ви се е превърнал в токсичен

Прекарвате повече време с децата си, отколкото сами като двойка
14 яну 2020 23:00, Михаела Лазарова
12
7 признака, че бракът ви се е превърнал в токсичен
Снимка: Istock

Не е тайна, че бракът и отношенията в него са сложен механизъм, който невинаги удържа на времето. Той може да се превърне в токсичен с годините и изобщо не е задължително това да е продиктувано от скандали, проблеми и изневери. Понякога просто прекаленото свикване с другия може да се окаже вредно за емоциите и психиката.

Кои са признаците, че бракът ви се е превърнал в токсичен?

Непрекъснато парадирате с прекрасната си връзка в социалните мрежи

Една от защитните реакции, които някои хора подсъзнателно отключват и която има за цел да покаже именно обратното – колко са щастливи и обичани, е прекаленото изтъкване на щастливата връзка в социалните мрежи. Винаги е подозрително, когато някой целенасочено пуска постове, с които цели да убеди приятелите си колко много причини имат да му завиждат. Ако и вие правите това – спрете и си отговорете честно на въпроса щастливи ли сте наистина или просто ви се иска да сте.

Целият ви живот се върти около вас двамата

Много хора погрешно смятат, че брачният им живот трябва да се върти около тях двамата. Задължително трябва да са все заедно, да правят всичко заедно, заедно да излизат с приятели, заедно, заедно...

Това непрекъснато заедно изтощава връзката и я превръща в навик. Партньорите могат да изгубят индивидуалността си и да свикнат с другия повече, отколкото да го обичат. Времето, прекарано поотделно, носи позитивно опресняване на отношенията и е необходимо за всеки брак.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
х преди 3 години
До ЧукундурИли на мъжа.
9
0
 
2
 
! Отговори
Патил преди 4 години
До хСлед 2 години единственият х ще е, кой ще прецака другият първи.
8
0
 
2
 
! Отговори
чакай преди 4 години
До х, тепърва има да научаваш неща ...
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз акам.
6
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е кой се жени в днешно време?Брак е понятие от миналото и вече не се практикува.Има съжителство на семейни начала и толкова.Ценностите се смениха и само парите са важни.Няма пари-няма любов!Това е положението.
5
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виж как една пропаднала актриса Мегън разби едно семейство и кралство... има жена има проблем, мислете и не се женете. Ако случайно нещата загрубеят се изнасяте и проблема е решен, иначе проблемите ви тепърва започват
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бракът е паяжина. В него се попада само за да ви бъде изсмукана кръвчицата.
3
0
 
14
 
! Отговори
Как да стане? преди 4 години
Повечето хора, които имат деца под 18 г., в наше време живеят в големите градове. Повечето апартаменти в големите градове са двустайни.Как точно съпрузите да се усамотят като двойка в такова жилище, в което в повечето случаи освен тях и децата им, живее и поне един възрастен родител, за да помага в домакинството и да не гладува сам(а), а понякога в 2 стаи и кухня живеят заедно5-6 човека от три поколения - две съпружески двойки (баба, дядо и по-младото семейство) и 1-2 деца.
2
7
 
11
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Абе вземе ли секса да стане задължение ,а не за кеф,време е за смяна на жената.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Връзката ви е формална, опразнена от дължимото според закона и морала съдържание. Т.е. сте съпрузи само защото сте сключили брак. Следва развод поради дълбоко и непоправимо разстройство на брака.