Здрави по време на пандемия: 5 съвета

Ето кои са те
9 апр 2020 15:32, Ивета Иванова
2
Здрави по време на пандемия: 5 съвета
Снимка: Pexels

Хората по света са в стрес заради пандемията от коронавирус. В някои страни болните и смъртните случаи продължават да се увеличават, а и има много строги мерки, които трябва да спазваме. Социалната изолация влияе зле на психиката, но не трябва да излизаме навън, освен ако не ходим на работа или не отиваме до магазина или до аптеката. Ето няколко съвета как да намалите напрежението и да поддържате доброто си здравословно състояние в този период.

Мийте ръцете често
 
Това е най-важното правило и задължителна превантивна мярка. Трябва да миете ръцете много често, със сапун и вода, по около 20 секунди. Ръцете трябва да се мият преди и след хранене, преди и след ходене до тоалетна, след ходене до магазина, след докосване на повърхности на обществени места, преди и след полагане на грижи за болен човек, след докосване на домашен любимец и т.н. Задължително мийте ръцете със сапун и вода и след кихане, кашляне, духане на носа и т.н. Сапунът убива вирусите.
 
Ако нямате дезинфектант, използвайте етерични масла
 
Ако сте навън и няма как да измиете ръцете с вода и сапун, дезинфектантите също вършат добра работа, но трябва да са с над 60% съдържание на алкохол. Но дезинфектантите са много търсени, невинаги може да ги намерите в аптеките и дрогериите, а и може да изсушат много ръцете ви, ако имате чувствителна кожа. Ако не намерите дезинфектант, използвайте етерични масла. Те са природни продукти, по-нежни са и така кожата ще си почине. Заложете на етеричните масла от терапевтичен клас. С няколко капки от тях също може да почиствате телефона, клавиатурата, бюрото и т.н. Цитрусовите етерични масла, като лимон и портокал, са антибактериални, с антимикробни и антивирусни свойства.
 

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и съвет номер 6: слушайте редовно речите на г-н Мисирку Банкянсски по вси телевизии