Горещите душове причиняват акне

Ето какво казва експерт
10 апр 2020 14:12, Ивета Иванова
4
Горещите душове причиняват акне
Снимка: Pexels

Потребителка на "Reddit" се опака, че кожата по гърба ѝ винаги е била много суха и е изпитвала сърбеж. Тя смята, че това е резултат от горещите душове, които често си е взимала. Тя е внимавала да не мие лицето си с гореща вода, но е била пристрастена към взимането на голещ душ.

После е започнала да се къпе с вода с по-ниска температура и твърди, че лицето ѝ се е изчистило и вече няма акне. Кожата на гърба ѝ също била излекувана.
 
"Моята кожа буквално ми крещеше да не я сварявам", посочва тя.
 
Линда Блахър от "SkinCeuticals" казва пред британското издание на "Cosmopolitan", че горещата вода наистина дразни кожата.
 
"Горещата вода увеличава микроциркулацията в кожата и активира нашите мастни жлези, което довежда до отворени пори и допълнително производство на себум", обяснява тя.
 
А допълнителното произвеждане на себум води до петна по кожата. И други фактори вредят на кожата - стрес, хормони, неправилно хранене, но горещите душове също влияят зле.
 
Това не е единствената причина да не пускате прекалено топла вода, когато се къпете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз споделям мнението, че точно топлата вода разширява периферните съдове на кожата, подобрява циркулацията и оттам идва повече кислород!
3
0
 
6
 
! Отговори
Споделено преди 4 години
Аз пък смятам,че е обратно. Точно топлота вода унищожава микроби и пречиства порите на кожата. Акнето не е в резултат на топлата вода.
2
0
 
4
 
! Отговори
Вана преди 4 години
Като порасне малко потребителката на редит и ще и мине акнето, от хормоните е. А който иска, да се къпе със студена вода.
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдостта на водата е от значение. В Пловдивска област 70 процента от водата е твърда и причинява суха кожа. Трябва да се използва крем за тяло ако не всеки ден то поне през ден.