Джордж Флойд починал от задушаване, Тръмп заговори за тероризъм

Независима аутопсия потвърждава убийството му
179

 
Убитият при арест от полицаи чернокож Джордж Флойд е умрял от задушаване заради притискане на шията и гърба. Това сочи независима аутопсия, извършена от лекаря, който е преглеждал тялото на Ерик Гарнър - невъоръжен чернокож мъж, който почина през 2014 г. в Ню Йорк при подобна ситуация.
 
"Не само коляното на врата на Джордж  е било причина за смъртта му, но и тежестта на другите двама полицаи на гърба му, които  са попречили  на притока на кръв в мозъка му, както и на въздушния поток в белите му дробове", се казва в констатация на независимата аутопсия на Джорд Флойд.
 
Заключенията потвърждават версията за убийство след полицейски произвол.
Още по темата
Аутопсията, която бе поръчана от семейството се различава от официалната аутопсия, която включва и основните здравословни проблеми и потенциални упойващи вещества, открити в тялото на мъжа, но не намира доказателства за насилствено причинена смърт.
 
Смъртта на Флойд стана причина за масови протести в различни градове на САЩ против расизма и полицейското насилие, които продължават вече почти цяла седмица. Задържани са около 4100 души. 
 
В над 40 града в цялата страна е въведен полицейски час, включително и в Ню Йорк.
 
Полицаите бяха уволнени веднага, а заподозреният за причинената смърт бе арестуван и е с повдигнати обвинения.
 
Американският президент Доналд Тръмп пък сравни нападенията срещу полицаи с вътрешен тероризъм.
 
Той мобилизира наличния федерален ресурс - граждански и военен, за да се спрат бунтовете и грабежите, разрухата и палежите.
 
"Препоръчах на всички губернатори да използват националната гвардия, за да доминираме улиците. Ако щат или град откаже да предприеме необходимите действия за опазването на живота и имуществото на гражданите си, аз ще разположа американски военни и бързо ще реша проблема вместо тях", заяви Тръмп.
 
"Всички американци с право бяха отвратени от бруталната смърт на Джордж Флойд. Справедливостта ще възтържествува за него и семейството му, той не ще е умрял на празно. Но не можем да позволим мирните протести да бъдат заглушени от една разгневена тълпа."
 
Тръмп обвинява за възникналите безредици крайнолявата група "Антифа". 
 
Според анализатори обаче протестите се използват и от крайнодесни, които също разпалват актове на насилие и вандализъм.
 
Според ФБР има организирани групи, чиято цел е да унищожават частна собственост и да провокират насилие, прикривайки се зад протестите. Властите вече следят и социалните мрежи, за да идентифицират хората, призоваващи към насилие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай голяма патардия за един само, ми те изпотрепаха хиляди по света и нищо що тъй.
34
2
 
7
 
! Отговори
Цирк сащ преди 3 години
Нали САЩ заплашваха други държави в който терористи искат да свалят власта, да не използват насилие а те сега какво правят?!
33
3
 
14
 
! Отговори
Каква е разликата? преди 3 години
Като ни показват разбитите магазини, да си спомним и за умните и красивите на Росен Плевнелиев, и да потърсим разликата.
32
4
 
4
 
! Отговори
бъркаш преди 3 години
До Анонимен 24 Напротив много бели участват в протестите Гледай клипове , гледай лайвстриймове и ще видиш
31
5
 
3
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Хах, ако беше в България щеше да се окаже, че полицая не му е за първи път и преди време е удушил няколко души, за което е бил отстраняван дисциплинарно 3-4 пъти....
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не говорим за конгреса.Говорим за черните престъпници.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26 Не ставай смешен " черните били най-големите престъпници "Ами тези в Белия дом ?в Конгреса ?за тях нещо На фона на техните , престъпленията на черните бледнеят
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Не е дрогиран, а нещо не му е било добре, там в колата има и един друг с червен анцунг него що не го закопчаха ? Полицаите идват от ъгъла без да си дават зор и се насочиха направо към колата на Флойд. Много странно е всичко
27
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде черните са сочени за най-опасните престъпници.Продават наркотици, мързелуват, стрелят по хора и ги убиват, продават оръжие, мамят, изнудват, крадат, мародерстват, сводничат, отвличат бели жени и момичета и ги изнасилват.Това е само част от профила им.
26
2
 
3
 
! Отговори
коригираха се преди 3 години
До Анонимен 11След като излязоха резултатите от независимата аутопсия , официалните власти се коригираха също И при тях причината за смъртта на Джордж Флойд вече е обявена за убийство И по нашите сайтове ще го напишат в по-късно сигурно .
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
перхидрола е mental handicap.....известен в New York. Хубавото е, че му останаха 6 месеца.
24
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинКой го кара да се съпротивлява и да се тръшне, когато го заведоха пред втората полицеска кола? Още колко часа трябваше да го МОЛЯТ да изпълни полицейско разпореждане? С това се дава ясен сигнал на останалите ***. Не е пострадал нормален човек, а престъпник нарушаващ правата на нормалните граждани.
23
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
черните не могат да преглътнат фактите, че живеят в държава с ред, а те са най-големите престъпници.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Втория човек дето е във колата него що го пуснаха, не трябваше ли да го задържат и него за свидетел и съучастник в разпространението на фалшивите пари. Нещата изобщо не са както ги представят.
21
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв протест.Това си е война, подпалена от черните.Черни срещу бели.
20
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На клипа се вижда колко време се бориха с него и влачи полицайте. Ако бе влязъл в първия джип доброволно, нямаше да му се случи това. Както и тук с Чората. Влачиха полицайте по съдилища и затвори заради общоизвестен наркопласьор с чичо "владика". С този шум поощряват неспазването на полицейските разпореждания. Гарантирано е, че полицайте ще са притеснени да си вършат работата и ще пострадат правата на нормалните хора.
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При арести умират и бели. но за тях нито дума. А черните с какво са по-специални?
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът започна като недоволство срещу полицейщината, но плавно премина в грабене на телевизори и пиячка. Скоро ще им мине.След десетина години пак.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗевзекРусия официално заяви, че безредиците са вътрешна работа на Пиндостан.
16
7
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Вчера се получи нещо интересно-МАСОВО ПОЛИЦЕЙСКИ шефове падат на колене пред Тълпата с ЦЕЛ -да я спечелят- За 5 дни те са уморени и безсилни -сега Полицаят УБИЛ Флоид -постави на колене цялата Полиция в САЩ-Тръмп както винаги неадекватен заговори как ще прати още армия и шерифи за да смачкат Тълпата-защото била Терористична групировка И КРАДЦИ.МНОГО ПОЛИЦЕЙСКИ ШЕФОВЕ -(ХЮСТЪН) КАЗАХА -ПО ДОБРЕ ДА МЪЛЧИ АКО НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ НЕЩО ПОЛЕЗНО В СИТУАЦИЯТА! ПРОТЕСТЪТ НЕ Е РАСОВ-А СРЕЩУ БРУТАЛНАПОЛИЦЕЙЩИ