Джордж Флойд починал от задушаване, Тръмп заговори за тероризъм

Независима аутопсия потвърждава убийството му
179

 
Убитият при арест от полицаи чернокож Джордж Флойд е умрял от задушаване заради притискане на шията и гърба. Това сочи независима аутопсия, извършена от лекаря, който е преглеждал тялото на Ерик Гарнър - невъоръжен чернокож мъж, който почина през 2014 г. в Ню Йорк при подобна ситуация.
 
"Не само коляното на врата на Джордж  е било причина за смъртта му, но и тежестта на другите двама полицаи на гърба му, които  са попречили  на притока на кръв в мозъка му, както и на въздушния поток в белите му дробове", се казва в констатация на независимата аутопсия на Джорд Флойд.
 
Заключенията потвърждават версията за убийство след полицейски произвол.
Още по темата
Аутопсията, която бе поръчана от семейството се различава от официалната аутопсия, която включва и основните здравословни проблеми и потенциални упойващи вещества, открити в тялото на мъжа, но не намира доказателства за насилствено причинена смърт.
 
Смъртта на Флойд стана причина за масови протести в различни градове на САЩ против расизма и полицейското насилие, които продължават вече почти цяла седмица. Задържани са около 4100 души. 
 
В над 40 града в цялата страна е въведен полицейски час, включително и в Ню Йорк.
 
Полицаите бяха уволнени веднага, а заподозреният за причинената смърт бе арестуван и е с повдигнати обвинения.
 
Американският президент Доналд Тръмп пък сравни нападенията срещу полицаи с вътрешен тероризъм.
 
Той мобилизира наличния федерален ресурс - граждански и военен, за да се спрат бунтовете и грабежите, разрухата и палежите.
 
"Препоръчах на всички губернатори да използват националната гвардия, за да доминираме улиците. Ако щат или град откаже да предприеме необходимите действия за опазването на живота и имуществото на гражданите си, аз ще разположа американски военни и бързо ще реша проблема вместо тях", заяви Тръмп.
 
"Всички американци с право бяха отвратени от бруталната смърт на Джордж Флойд. Справедливостта ще възтържествува за него и семейството му, той не ще е умрял на празно. Но не можем да позволим мирните протести да бъдат заглушени от една разгневена тълпа."
 
Тръмп обвинява за възникналите безредици крайнолявата група "Антифа". 
 
Според анализатори обаче протестите се използват и от крайнодесни, които също разпалват актове на насилие и вандализъм.
 
Според ФБР има организирани групи, чиято цел е да унищожават частна собственост и да провокират насилие, прикривайки се зад протестите. Властите вече следят и социалните мрежи, за да идентифицират хората, призоваващи към насилие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
13
 
13
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
А бе, много загрижени за престъпното негро-наркоманче? Такива като него само кьотек ги оправя. Трябва да не си в ред, за да симпатизираш на подобни крайно леви и фашизирани анархисти. Ама щом са "лоши" американци - много ги харесваме. А добрите - не!
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Юмрукът на Сoрoс най-накрая удари и Пиндостан."---------------------------------Според ФБР има организирани групи, чиято цел е да унищожават частна собственост и да провокират насилие, прикривайки се зад протестите. Типично за Юмрука.
13
12
 
4
 
! Отговори
Зевзек преди 3 години
Уха, дали краварите с тези безредици ще се превърнат във втора Либия и рашките да започнат да ги бомбят в името на "Демокрацията"! И без това на джуджето в кремъл му е мчта да срине америка и то да властва над останалия свят.
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези фашисто расисти да получат смъртна по най бързия начин
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
youtube/watch?v=kiSm0NuqomgВижте предисторията първо.
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...официалната аутопсия, ... не намира доказателства за насилствено причинена смърт
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ се води гражданска война туй кажетеМи, не. Просто бунтове, каквито там се случват - Уотс, после и в Лос Анджелис и т.н., тук-там по някой по-малък... Както беше казал един от бащите-основатели: "Един метеж от време на време е хубаво нещо". Ако и ние правехме нещо подобно на десетина години, сигурно нашите политици нямаше да ни бъзикат така всеки Божи ден.Не сравнявай плячкосването на магазини с гражданска война.
8
6
 
18
 
! Отговори
Ушко преди 3 години
Във САЩ да си викнеш линейка струва 2500 долара. Само да дойде. Прегледа отделно.Раждане - 30 000 долара. Но пък имаш възможност да си купиш автоматично оръжие от супермаркета уолмарт. Съответно ченгетата са супер страхливи и бързат да стрелят първи, защото са шушумиги. В случая обаче човекът хрипаше безпомощно 12 минути и молеше за глътка въздух. Искрено се надявам полицая са се самоубие в ареста. Или са го свитнат също става. Страната н работещите, които накрая остават бездомници.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Онбонго дава ЛюбовЮмрукът на Сoрoс най-накрая удари и Пиндостан. Юмрукът е демократичен.
6
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли колко бели хора са убити в САЩ от полиция и шимпанзета само през 2019? Двуцифрено число. Статистиката я има на сайта на ФБР. Защо белите не отидоха да трошат и чупят? Преди 10 дни *** засне на видео как бир бял стар мъж в старчески дом. Къде са протестите? Няма ги? Случаят даже не бе новина в кашерните медии. Но рев до небесата заради някакъв криминално проявен убит гибон. Сякаш цветните ще ви пощадят, ако унижавате себе си като бели хора и подкрепяте расово низши. Не ви ли е срам?
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Т.ШакНе съм специалист, но човек трябва да е много глупав, за да пласира фалшиви пари на касата на супермаркет.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ се води гражданска война туй кажете ? Флойд умря, той няма нищо общо със терористите.
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ? Това е причина да го убие ли ? Работата на полицая е да го арестува. След като му е сложил белезниците той не може да се съпротивлява. От тук нататък неговата работа е да го вкара в патрулката, а не да му виси на главата.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джордж Флойд е починал от задушаване - асфикция. Това беше заключението на съдебния лекар веднага след инцидента. Нека съдът да изяснява убийството му дали е умишлено или по невнимание.
1
11
 
14
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Всички забравят защо беше арестуван Флойд. За пласиране на фалшиви пари.