Как аргановото масло прави кожата перфектна?

Магическо средство за идеална визия
0
Как аргановото масло прави кожата перфектна?
Снимка: IStock

Аргановото масло е от онези съставки, които виждате в почти всички козметични продукти, присъства в повечето статии за красота, но почти никой не знае точно за какво се използва и какви са неговите свойства. Всъщност то е считано за магическа формула от много дерматолози и се препоръчва на хора, които имат проблеми с кожата.

Всяко масло за лице има различна формула, текстура и време за абсорбиране от кожата. Тези фактори служат за по-добър избор на продукт, в зависимост от проблемите, с които искате да се справите. Рициновото масло и маслото от гроздови семки например намаляват излишната мазнина върху склонната към акне кожа, докато кокосовото и авокадовото масло действат като невероятно богати овлажнители.

Аргановото масло обаче попада в средата на спектъра – не е прекалено тежко, нито е твърде леко, което го прави идеално за използване при всички типове кожа. То е пълно с омега мастни киселини, витамин Е и линолова киселина, които работят за лекото овлажняване на кожата, омекотяване на сухите петна и дори намаляване на акнето. "Иначе казано, това е суперхрана за вашата кожа", казва козметичката Джоси Маран пред "Marie Claire".

Противно на очакванията, използването на масло върху мазна кожа може да се окаже доста добро. Според д-р Патриша Уекслер, черните точки се получават не поради естествено мазна кожа, а защото кожната бариера на хората е суха, повредена и възпалена от използването на сухи продукти против акне. Това води до произвеждането на още повече мазнина, което може да запуши порите и да предизвика кожни проблеми.

Тук се намесва аргановото масло. То може да прекъсне този цикъл и да помогне да разрешите проблемите си. Не само че витамин Е в този продукт действа като основно противовъзпалително средство, но също така контролира нивата на себум и производството на мазнини в кожата. Плюс това, всички антиоксиданти, които естествено се намират в аргановото масло, са известни с това, че помагат за успокояването на екземите и избледняването на белези.

Запушва ли порите и как да го използваме, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари