4 знака, че по време на разговор сте истински нарцис

Често прекъсвате другите
25 авг 2020 23:00, Михаела Лазарова
4
4 знака, че по време на разговор сте истински нарцис
Снимка: Istock

Хората, които говорят само за себе си по най-безцеремонния начин по време на разговор, се наричат нарциси в общуването или нарциси в разговора. Не е задължително да проявяват нарцистични наклонности в други области от живота си, но по време на разговор това личи наистина отявлено.

За да разберете как да различавате „разговорния нарцис“, вижте неговите особености.

Разговорът е едностранен

Този тип нарциси не могат да говорят за нещо различно от собствената си особа. Накъдето и да искате да отклоните разговора, те винаги намират начин да го обърнат към себе си. Започват да говорят само за своите интереси, само за своите гледни точки и дават примери, които касаят единствено тях. Ако се опитате да върнете разговора в първоначалната му посока, те демонстрират незаинтересованост, не слушат, гледат встрани. Липсва интеракция, липсва обмен на мисли, по начина, по който го предполага нормалният разговор.

„Разговорните нарциси“ прекъсват

Нарцисите в общуването имат една характерна обща черта да прекъсват събеседниците си безцеремонно. Отнемат думата и започват да ангажират вниманието на човека срещу тях, както и на останалите наоколо с тяхната гледна точка. Това прави разговора на практика невъзможен. Води до изнервяне на обстановката и в крайна сметка отблъсква околните. Никой не обича да бъде прекъсван и това става ясно в даден момент.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: общуванекомуникация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
pak drankame gluposti