Идеи за дизайн на детски спални

Обновена: 22 окт 2020 15:12 | 22 окт 2020 14:15, Александър Попов
0
Идеи за дизайн на детски спални

Детската стая е добре да бъде приветлива и уютна, ето защо тя трябва да бъде не само място за отдих, но и зона за игра и работа. Трябва да има място за приемане на гости и игри. И най-важното - това място трябва да бъде безопасно по всякакъв начин.

Създаването на декора на детската стая е интересен процес, в който трябва да участват не само родителите, но и самите деца. Тяхното мнение е решаващо за интериорния дизайн, разбира се, ако възрастта им позволява.

Опции за дизайн за различни области

Размерът и подредбата на мебелите, както и обособяването на отделни зони, зависят от размера на детската спалня. В крайна сметка, ако пространството е ограничено, ще трябва да изберете компактни мебели и минимум аксесоари.

Дори в малка стая от 8 квадратни метра можете да създадете уютен кът, който ще отговаря на всички нужди на детето. Основното е да се даде приоритет на определени дейности и едва след това да се подредят мебелите. За такава зона е важно визуално да повдигнете таваните и да разширите стените.

За да направите стаята да изглежда по-голяма, трябва да използвате само светли цветове, като бял, бежов и млечен цвят. Добре е, ако голямо огледало виси на стената или самите стенни панели са огледални.

Що се отнася до мебелите, по-добре е да изберете диван или трансформиращ се стол. Когато са сгънати, те заемат малко място, което е огромен плюс. Мебелните магазини продават детски дивани и сгъваеми легла с всякаква форма и дизайн.

Ако говорим за варианта за дизайн на спалня за деца с площ от 12-15 квадратни метра, тогава има повече опции. В такава детска спалня е по-лесно да подредите парчета мебели и няма да се налага да спестявате от тях. В него могат свободно да се поберат детско легло, бюро, гардероб и скрин с играчки.

В интериорния дизайн можете да използвате необичайни цветови комбинации битов текстил и тапицерия. Заложете на практични килими и матове, които да не позволяват детето ви да прекарва дълго време на студения под. Задължително е детското спално бельо, завивките и възглавниците да са от естествени и хипоалергенни материи. За момиче идеалното решение би било наличието на флорални орнаменти и дантела, а за момче се предпочитат геометрични фигури и ясни линии. Разбира се, всичко тук зависи от възрастта и броя на децата, които ще споделят пространството.


0
Още по темата: детски спални
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари