Рецептата Dnes: Италианска фокача

С розмарин и зехтин
8 фев 2021 11:08, Илияна Николова
5
Рецептата Dnes: Италианска фокача
Снимка: istock

Продукти:

450 г брашно
1 чаена лъжица пудра захар
1 чаена лъжица сол
1 супена лъжица мая
250 мл вода
2 супени лъжици олио
1 яйце
3 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица розмарин
 
Приготвяне:
 
Смесете 125 г от брашното със захарта, солта и маята. Разбъркайте и оставете да шупне. Загрейте водата с олиото в нея, докато стане малко по-топло от стайната температура. Добавете към сместа с маята заедно с яйцето. Разбийте с миксер. Добавете 200 г от брашното и отново разбийте. Останалото 125 г брашно разпръснете на плот за месене. Върху него поставете тестото от миксера и омесете. Покрийте го в купа, за да втаса.
 
Разточете в кръг на около 15 см. Намажете тестото с малко мазнина и покрийте с кърпа. Оставете да втаса на топло за 30 минути. Открийте тестото и прободете дупки в него с вилица. Намажете със зехтина. Поръсете с розмарин. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30-40 минути.

5
Още от Ако щете - вярвайте
Как изключването на въглехидратите може да ви навреди?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
3
 
! Отговори
Авокадо преди 3 седмици
Италианска фокача има само в Италия.Точка.Местенцето е Карло Мента-Траставере.Точка.
4
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Хахахахаааа, това стана като във вица:
Смесете две чаши, една купа и три лъжици. Разбъркайте.... :))))))))))))))))))))))))))))))
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пудра захар, да ушупне и размарин измерван в лъжици ...
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Смесете брашно захар мая сол и оставете да шупне....
Ще ви шупне ама друго нещо.
Как без течност бре?
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
КОй измисли името
това е Българска питка правиха такива във всяка фурна