Най-мощните съставки срещу акне

Не само салициловата киселина и бензоил пероксидът са полезни
12 фев 2021 21:24, Дарена Найденова
13
Най-мощните съставки срещу акне
Снимка: Pexels

Ако сте един от многото хора по света, които се борят с акне, вероятно сте добре запознати със салициловата киселина и бензоил пероксида. Тези два химически ексфолианта често се препоръчват от дерматолозите, тъй като са ефикасни и е научно доказано, че убиват бактериите, причиняващи акне по кожата.

Според Американската академия по дерматология, случаите на акне при възрастни се увеличават. И независимо дали се борите с пъпки от средното училище или току-що сте започнали тази борба, най-вероятно сте опитвали редица лекарства със или без рецепта. Докато салициловата киселина и бензоил пероксидът са ефективно лечение за кожа, склонна към акне, те невинаги работят върху всички. Възможно е тези киселини да изсушават прекалено много кожата ви или да са в конфликт с други активни съставки, които използвате в ежедневието си.

Има съставки, които не са нови в грижата за кожата, но не са толкова познати на хората, колкото традиционното лечение на акне. Те са полезни за хора, които не изпитват облекчение от използването на бензоил пероксид или салицилова киселина.

Вижте четири слабоизвестни, но мощни съставки против акне

Янтарна киселина

Тази съставка се получава от кехлибар или захарна тръстика чрез процеса на ферментация. Тя помага за контролиране на излишния себум и блясък, което потенциално може да доведе до появата на пъпки. Дерматологът д-р Жанин Дауни казва, че янтарната киселина може да намали нивата на омазняване, но в същото време може да предизвика сухота и не е толкова мощна, колкото салициловата.

Имайки предвид това, съставката може да е полезна, когато е в комбинация със салициловата киселина или други съставки, съобразени с предразположената към акне кожа.

Сяра

„Сярата може да бъде ефективно лечение срещу акне“, казва д-р Дауни пред InStile. Тя е ефективна за някои хора, защото има антибактериални свойства. Това означава, че сярата може да намали възпалението и растежа на бактерии, което води до появата на пъпки. Докато сярата е безопасна за всички типове кожа, д-р Дауни посочва, че хората с алергии към съставката трябва да избягват използването ѝ при лечение на акне. Чувствителните типове кожа може да намерят сярата за прекалено изсушаваща и дразнеща, особено когато се комбинира с бензоил пероксид.

Вижте още как да се погрижите за кожата си в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
6
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Спермата е най мощният и ефикасен продукт за лице. Използвана е от много много години с тази цел. И изобщо не е шега това. Натурален продукт, с много съставки без химиите на съвременните кремове, балсами и тн. Проблема е че много жени го считат за неудобно.
4
0
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Домашната ракия първак от зрели плодове е доказано лекарство с което Българите са се лекували векове наред.Първака не обикновена ракия! Първака е с високи градуси и е отровен и не се пие! Ползва се само и единствено за мазане и външна дезинфекция.Отровните вещества в него убиват всички бактерии които причиняват инфекции. Има силно проникващо действие и почиства кожата в дълбочина. Също има загряващо действие което стимулира кръвообращението и затова се ползва за масаж при грип и простуда.
3
8
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Ти си от тези дето с ракия от всичко се лекуват. Най-вече от мозъчни гънки.
2
3
 
10
 
! Отговори
Доказано ефектривно преди 3 години
Едно време ползвахме домашна ракия - първак. Гарантирано пресича всички кожни инфекции и възпаления. Вземаш малко памук, напояваш и мажеш и разтриваш по цялото лице и на вече по самите пъпки като внимаваш да не ти влезе в очите че много люти. Правиш го няколко дена подред и всички пъпки изчезват.
1
3
 
5
 
! Отговори
Авокадо преди 3 години
Роакутан