Как да направите връзката по-здрава и стабилна?

Ето някои ценни съвети
22 апр 2021 15:00, Ивета Иванова
17
Как да направите връзката по-здрава и стабилна?
Снимка: Pixabay

 Да се прострои здрава и стабилна връзка, която да продължи дълго, не е никак лесно. Но влияе много добре на здравето. Проучвания доказват, че дълготрайните и успешни връзки свалят нивата на стреса и подобряват здравословното състояние, пишат от "The Sun". Журналистката Хелън Томпсън, която е и автор на книгата "This Book Could Save Your Life" дава някои съвети как да намерите истинска любов и да създадете стабилна връзка.

Пийте, когато и другият пие
 
Това е съвет по-скоро за първите срещи и за новите връзки. Когато отидете на среща, помнете, че човекът с вас ви оценява повече по външния вид и езика на тялото, а не толкова по това какво говорите и споделяте. Непознатият човек си създава впечатление за вас по следния начин - 55% от външния вид и езика на тялото, 38% от начина на изразяване и само 7% от това какво всъщност казвате. За да създадете добро първо впечатление, бъдете в отворена поза към човека до вас, наливайте си и отпивайте от питието, когато той го прави. Не скръствайте ръце, усмихвайте се.
 
Използвайте кратки думи и гледайте в очите
 
Визуалният контакт е много важен. На първите срещи трябва да гледате в очите човека, докато той ви говори или вие му разказвате нещо. Ако гледате настрани, все едно нямате интерес, а погледите издават привличане. Естествено, не се втренчвайте, за да не стане неудобно. Докато другият говори е най-добре да използвате кратки думи или изречения, когато той ви разказва нещо. Например - "продължавай", "да", "разбирам" и т.н. Така показвате, че имате интерес, но не прекъсвате другия. Хората, които използват кратки думи или изречения, са намирани за по-привлекателни, показват проучвания.
 
Ходете заедно по въжени/дървени мостове
 
Вече сте двойка и излизате по срещи. Ходете често сред природата и залагайте на някои малко по-екстремни преживявания. Много проучвания показват, че, ако сте на малко по-опасно място или стане драматично, това може да увеличи романтичните чувства помежду ви. Има голяма връзка между напрежението, предизвикателствата и привличането. Въжените мостове над реките, които леко се поклащат, са идеален вариант за съвместно приключение. Може и да изберете екопътека в планината с дървени мостове. Посещавайте често панаири и лунапаркове, за да се порадвате на атракциите там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушайте специалистката!!!!Мислех си че само Михаела е в час, но не бях прав.Младата смяна от 'Виж моя ТийнПроблем'' не отстъпва с нищо.
10
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
dalece ot vraski razni
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние сме така. Всяка събота и неделя одим да търсим въжени мостове.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ивета и ти откачи
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз това и казвам на мойта а тя: Моля те, пусниме. Искам да видя семейството си.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Редовно поемайте инициативата да го поемате отзад. Вервайте ми, нема де да бега.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е анахронизъм.
4
2
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Така е, и Велко Кънев(вечна му памет) го каза в един филм, трябва здрав к......, а не приказки по телефона.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каам ти чуек, само секс.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравата връзка зависи от две неща. Твърд член и здрав кръст. Няма ли ги тези две неща връзката се разпада. Вие какво си мислити че е семейството и връзките. Питайте патило а не старило.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като давате от време на време вгз и фостататуй в шyндата само живот ли е?