Рецептата Dnes: Лазаня със спанак

Италианска рецепта без месо
18 май 2021 08:01, Илияна Николова
24
Рецептата Dnes: Лазаня със спанак
Снимка: istock

Продукти:

1 супена лъжица зехтин
500 г спанак
½ глава лук, нарязан
½ чаена лъжица сушен риган
½ чаена лъжица сушен босилек
2 скилидки чесън, пресован
700 г сос за паста по избор
350 мл вода
300 г извара
200 г моцарела, настъргана
4 супени лъжици пармезан, настърган
1 щипка пресен магданоз, нарязан
1 чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица черен пипер
1 яйце
500 г кори за лазаня
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма тенджера на средна температура сотирайте спанака, лука, ригана, босилека, чесъна в загрят зехтин. Добавете соса за паста и водата. Оставете да къкри 20 минути. В голяма купа смесете изварата, моцарелата, пармезана, магданоза, солта, пипера и яйцето. Разбъркайте добре.
 
Излейте малко количество от соса на дъното на квадратен съд за лазаня. Подредете 4 предварително размекнати листа за лазаня на дъното върху соса. Намажете ги и отгоре с малко от плънката. Добавете още 4 листа кори. Отгоре нанесете половината от плънката и половината от сместа със сирената. След това постелете още листове за лазаня и така докато плънката свърши. Гледайте да завършите с пласт плънка отгоре. Покрийте с фолио и печете за 1 час. Свалете фолиото и печете още 15 минути.
 

24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
*** *** - ***.***
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
*** *** - ***.***
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
*** *** - ***.***
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
*** *** - ***.***
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
*** *** - ***.***
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
*** *** - ***.***
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
*** *** - ***.***
11
1
 
4
 
! Отговори
веган преди 1 месец
Обикновен спанак с тесто и сирене. И запомнете едно: Вегетарианците по принуда не са по-здрави от месоядните.
10
0
 
9
 
! Отговори
chefss преди 1 месец
Много готвачи на буламачи се навъдиха в България. Това го няма в целия Космос.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До master chefГлупости, риган и босилек е най-класическата комбинация
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До master chefГлупости, риган и босилек е най-класическата комбинация
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До master chefГлупости, риган и босилек е най-класическата комбинация
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До master chefГлупости, риган и босилек е най-класическата комбинация
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До master chefГлупости, риган и босилек е най-класическата комбинация
4
1
 
5
 
! Отговори
Ая преди 1 месец
Бива, като махнем магданоза.
3
1
 
3
 
! Отговори
Гнусносути преди 1 месец
Попай моряка само това яде.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе направете си една спаначена яхния бе. Кви са тия помии.
1
6
 
3
 
! Отговори
master chef преди 1 месец
риган и босилек не се смесват