Торбички от чай против изгаряне - дали работи?

Как да я използвате и има ли ефект?
17 юни 2021 05:00, Дарена Найденова
3
Торбички от чай против изгаряне - дали работи?
Снимка: Istockphoto

Решили сте да се възползвате от топлото слънце и да се сдобиете с малко витамин D? Обличате банските, изнасяте масата на терасата, взимате лаптопа и започвате да работите навън докато дъждът не е завалял отново. Смятате, че щом не сте на плажа не ви трябва слънцезащитен продукт и искате да се сдобиете с малко повече тен, преди да заминете на море.

След края на работния ден обаче разбирате, че освен с нужната доза витамин D сте се сдобили и с нещо малко по-неприятно – слънчево изгаряне. Насочвате се към шкафчето с лекарства, за да се опитате да оправите проблема, но не намирате нищо подходящо. Търсите в интернет какво домашно средство може да замени продуктите от аптеката и попадате на статия, в която ви казват, че е добре да използвате чаени торбички.

Чудите се дали наистина това странно средство помага? Използването на чаена торбичка върху слънчево изгаряне за облекчаване на болката и зачервяването може да ви звучи смешно, но дерматологът д-р Кейти Белезнай казва, че методът може да ви помогне поне мъничко. Все пак тя отбелязва, че изследванията все още са доста ограничени и затова не трябва да се приемат като напълно категорични.

Ако все пак смятате поне веднъж да опитате с чаена торбичка, ето всичко, което трябва да знаете за използването ѝ като безопасно лечение на симптомите на слънчево изгаряне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
торбичка касичка преди 2 години
е торбичките не са ли за да изказваш благодарност ?
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помагат кремове с пантотенова киселина от аптеката - Пантенол. Това тук са шарлатански глупости
1
1
 
1
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 2 години
Много "алтернативни лечителски блогове" четете. Само не разбирам как това е новина.