Откраднато от французойките: Модни трикове

Какъв е френският стил?
24 май 2022 18:19, Дарена Найденова
6
Откраднато от французойките: Модни трикове
Снимка: Istockphoto

Концепцията за френски стил е невероятно привлекателна за жените по целия свят и то с причина. Французойките имат уникалната способност да се обличат по начин, който е практичен, но безспорно е шик от главата до петите. 


В последно време в социалните мрежи се появиха редица тенденции, вдъхновени от различни култури и десетилетия. Така се натъкхнахме на т.нар. стил "крайбрежна баба", който виждахме в романтичните филми преди години. Сега обаче попаднахме на нещо малко по-съвременно и подходящо за младите дами, вдъхновено от меката на модата - Франция. 

Тенденцията се казва "Стилът на френско момиче" и набира все по-голяма популярност в социалните мрежи. Разбира се, всичко започна от TikTok, където различни потребители показват своя стил, вдъхновен от френската култура и начин на обличане. Любовта към тенденцията е напълно разбираема, тъй като Франция има дълга история с модата и е източник на идеи от дълги години. 
 
През XVI век крал Луи XIV се стреми да направи Франция епицентър на европейската мода. Собственият му стил е бил пъстър, екстрентрицен и сложно комбиниран - ярък контраст със строгостта на дизайна на дрехите в много съседни нации, като Испания. 

Екстравагантният вкус на Мария Антоанета към модата век по-късно затвърждава ролята на Франция като модна столица на света. Тя назначава шивачката Роуз Бертин, която създава пищни рокли и бляскави тоалети. Скоро облеклото облеклото започва да се превръща в символ на богатство и статус. 

XX век въвежда нова реколта от дизайнери. Франция става известна с това, че произвежда най-известните таланти в свъвременната модна индустрия. Коко Шанел, Кристиан Диор и Юбер дьо Живанши се считат за трима от най-влиятелните модни лица в света и всички те са родом от Франция. Две годишни Седмици на модата в Париж пък определят тенденциите за следващата година. 

Освен това дамите във Франция започват да се учат на моден етикет от ранна детска възраст. Дори да не са привлечени толкова много от модата, те все пак знаят как да създават елегантен и класически стил, който никога не е скучен. Именно затова "Стилът на френско момиче" е популярен и до днес, като ще бъде една от тенденциите за пролет/лято 2022. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: мода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 1 година
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
4
1
 
3
 
! Отговори
ира преди 1 година
Шик и стил, това е френското излъчване. И винаги има "едно недоуловимо малко нещо", което създава чара. Може би шалче, вързано за дръжката на чантата, може би няколко гривни потракващи възбуждащо, или следа от парфюм. Но най- важно е доброто изражение, мило, приветливо, без злоба. А колко отблъскващо е, една скъпо облечена дама,но с тарикатски безпардонен поглед, гледаща заканително. Къде е има такива дами? Реторичен въпрос.
3
1
 
5
 
! Отговори
Лена преди 1 година
Елегантността на французойките е лесна за копиране, преди всичко добре поддържани лице и тяло и подредени в семпла и красива прическа коси. След това много лек грим, малко червило, малко бижута. Или обици, или колие, никога едновременно и двете.После дрехите, французойките носят дрехи, които ги правят женствени, отиват им, винаги с моден акцент. И много държат на хубави обувки, които допълват един парижки шик.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макарон е фен на стила френска баба.
1
0
 
7
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Basic! Основа на гардероба - стилни, изчистени, естествени материи. Залага се на качеството. И малко цвят.